Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Καταδίκες και παράπονα από Ολυμπιακό

Καταδίκες και παράπονα από Ολυμπιακό

Το ΤΑΑ Ολυμπιακός σε ανακοίνωσή του καταδίκασε επισήμως τα χθεσινά επεισόδια στου Ρέντη, τα οποία χαρακτήρισε ως ” μεμονωμένη και στιγμιαία άσχημη συμπεριφορά ορισμένων φιλάθλων” και εξέφρασε παράπονά για την ανεπάρκεια τήρησης του πειθαρχικού κώδικα, στις επανειλημμένες προκλητικές έως και υβριστικές συμπεριφορές  ορισμένων αθλητών του ΠΑΟΚ προς τους φιλάθλους, από την πλευρά των διαιτητών.

Η ανακοίνωση του ΤΑΑ Ολυμπιακός

«Χθες το απόγευμα στο Μελίνα Μερκούρη, έγινε ένας υψηλού αγωνιστικού επιπέδου αγώνας βόλεϊ, μεταξύ της ομάδας μας και του ΠΑΟΚ. Νικητής στο τάι μπρέικ ,αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ, στον οποίο μάλιστα δίνουμε και δημόσια τα συγχαρητήρια μας, καθώς χθες τα είπαμε  δια ζώσης  στον Πρόεδρο και στον Προπονητή του.

Χαμένη από το χθεσινό ματς όμως για μια ακόμη φορά ήταν η ελληνική διαιτησία. Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν έχουμε παράπονο για κάποια φάση που πιθανόν να αλλοίωσε το τελικό αποτέλεσμα. Πάγια άποψη της σημερινής διοίκησης είναι ότι και οι διαιτητές μπορούν να κάνουν λάθη. Παράπονο όμως έχουμε, για την ανεπάρκεια τήρησης του πειθαρχικού κώδικα, στις επανειλημμένες προκλητικές έως και υβριστικές συμπεριφορές  ορισμένων αθλητών του ΠΑΟΚ προς τους φιλάθλους μας, οι οποίες αφού έμειναν ατιμώρητες, οδήγησαν- κακώς βέβαια-στη ρίψη αντικειμένων από ορισμένους και ευτυχώς λίγους εξ’ αυτών.

Στα 4 χρόνια που έχουμε την τιμή να διοικούμε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Σ.Φ.Π. έχουμε δώσει επανειλημμένες φορές εξετάσεις φιλοξενίας των αντιπάλων ομάδων και των διοικήσεων τους. Κοινή αντίληψη είναι ότι το Μελίνα Μερκούρη είναι ένα από τα γήπεδα που συνάδουν στην αισθητική και την κουλτούρα  των  πρωταθλημάτων  βόλεϊ. Στη λογική αυτή προφανώς και καταδικάζουμε την μεμονωμένη και στιγμιαία άσχημη συμπεριφορά ορισμένων φιλάθλων μας. Όμως το γεγονός ότι μεταξύ αυτών, ήταν παραδοσιακοί φίλαθλοι του αθλήματος κάθε ηλικίας, θα πρέπει να προβληματίσει  τους αρμόδιους φορείς για το μέγεθος και τη διάρκεια της πρόκλησης των αθλητών του ΠΑΟΚ , που έμεινε ατιμώρητη από τους διαιτητές.

Είμαστε σε αγαστή συνεργασία  με τις διοργανώτριες αρχές  όλων των πρωταθλημάτων που συμμετέχουμε και ειδικά στα  θέματα βίας και ασφάλειας των αγώνων. Απαιτούμε λοιπόν και από τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς, να σταθούν στο ανάλογο ύψος που οι περιστάσεις απαιτούν. Η έγκαιρη τιμωρία στο χθεσινό αγώνα των προκλητικών συμπεριφορών θα λειτουργούσε αποτρεπτικά στη δημιουργία των επεισοδίων που συνέβησαν. Δεν είναι δίκαιο να κληθούμε εμείς μόνο προς απολογία  ως υπεύθυνοι, όταν κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ας αναλάβει επιτέλους ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί!».