A2

«Καθάρισε» με τρεις «μπαλωθιές» ο Ο.ΠΕ.Ρ

«Καθάρισε» με τρεις «μπαλωθιές» ο Ο.ΠΕ.Ρ

Με νίκη της Ένωσης Βύρωνα και του Ο.ΠΕ. Ρεθύμνου ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική του Α’ ομίλου της Α2 Γυναικών. Ρεπό είχε ο ΑΟΝ Αμαζόνες.

Ο Ο.ΠΕ. Ρεθύμνου ήταν ο νικητής της πρεμιέρας του κρητικού ντέρμπι στα Χανιά, καθώς οι φιλοξενούμενες επικράτησαν με 3-0 (25-22, 25-18, 25-17) του νεοφώτιστου Α.Ο. Κύδωνα, ο οποίος, παρά τη συμπαράσταση των φίλων του, στο κατάμεστο Ε.Α.Κ. Χανίων δεν κατάφερε να συνδυάσει την επιστροφή του στην Α2 Γυναικών μετά από 20 και πλέον χρόνια με επιτυχία.

fasi_kydon_oper 2

Η εμπειρία της ομάδας του Ρεθύμνου στην κατηγορία ήταν εμφανής στην αναμέτρηση της Κρήτης, όπου οι φιλοξενούμενες, πιο «δεμένες» ως ομάδα, καθοδηγούμενες από την κορυφαία πασαδόρο , Σουιτσμέ (7π) και την ασταμάτητη στην επίθεση Κλεισιάρη (17π), κυριάρχησαν σε σέρβις και μπλοκ και εκμεταλλευόμενες τα λάθη των γηπεδούχων, έφτασαν στην εύκολη επικράτηση σε ένα κρητικό ντέρμπι, όπου το Volleyplanet ήταν εκεί.

ao kydon_oper

Στο «στρατόπεδο» των γηπεδούχων, ο Α.Ο. Κύδων σε ένα από τα ιστορικά παιχνίδια του συλλόγου στην Α2 γυναικών, με εμφανή τα σημάδια του άγχους, αλλά και την έλλειψη παιχνιδιών, αντιμετώπισε προβλήματα στην υποδοχή του, ενώ ήταν αναποτελεσματικός και στο τελείωμα των φάσεων. Η ομάδα των Χανίων, με κορυφαία τη Χαριτάκη (18π), προσπάθησε να πιέσει με το σέρβις τις φιλοξενούμενες, αλλά κατάφερε να τους βάλει… δύσκολα, μόνο στο α΄σετ, όπου από το 19-24 έμεινε ζωντανή για 4 σετ μπολ, καθώς στα άλλα δυο σετ ο Ο.ΠΕ.Ρ «έχτιζε» μία διαφορά από τα μέσα, την οποία και συντηρούσε μέχρι το φινάλε τους.

xatzidamianos_ao kydon

Κάτι που επιβεβαίωσε στις δηλώσεις του στο Volleyplanet και ο Κύπριος τεχνικός του Κύδωνα, Δαμιανός Χατζηδαμιανός: «Έπειτα από χρόνια είμαστε ξανά στην Α2 κατηγορία! Δυστυχώς όπως φάνηκε και στην πρεμιέρα, δεν υπήρχε επαρκής προετοιμασία, καθώς μέχρι σήμερα δώσαμε μόλις ένα φιλικό και για αυτό δεν βρήκαμε σε κανένα σημείο το ρυθμό μας. Είχαμε προβλήματα στην κόντρα επίθεση, κενά στην υποδοχή μας και δεν πιέσαμε όσο θα έπρεπε με το σέρβις μας. Με λίγα λόγια δεν μας πήγε τίποτα καλά σήμερα, ευελπιστούμε στη συνέχεια να βρούμε το ρυθμό μας και να φτάσουμε στο τέλος στον στόχο μας που δεν είναι άλλος από την παραμονή».

fasi_kydon_oper

Από την πλευρά των θριαμβευτριών ο προπονητής του Ρεθυμνου, Γιώργος Μενδρινός έδειξε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των αθλητριών του και το θετικό αποτέλεσμα της πρεμιέρας, ωστόσο αναφέρθηκε στο Volleyplanet σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα στις προπονήσεις: «Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ στο πως θα ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας, δείξαμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο φιλέ, ενώ καταφέραμε να διαχειριστούμε καλύτερα την μπάλα στις κρίσιμες στιγμές.

mendrinos_oper

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν εμείς έχουμε συνηθίσει στα ματς προετοιμασίας και στις προπονήσεις μας να παίζουμε με διαφορετική μπάλα (σ.σ MIKASA MVA 200 αντί της GALA BV 5591S που χρησιμοποιήθηκε στον αγώνα με τον Κύδωνα), κάτι που μας δυσκόλεψε σήμερα, ιδιαίτερα στο σέρβις. Θεωρώ πάντως πως είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τη δυναμική των ομάδων, ήταν πολύ καλό που πήραμε στην πρεμιέρα ένα θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας, κάτι που θα μας βοηθήσει ψυχολογικά πιστεύω στη δύσκολη συνέχεια. Συγχαρητήρια στα κορίτσια για την προσπάθειά τους».

Άριστη η διαιτησία των Τραχαλάκη Ε. – Γιαννοπούλου

Α.Ο ΚΥΔΩΝ (Δ. Χατζηδαμιανού): Βοτζάκη, Κουριδάκη, Νικολουδάκη, Ποντικάκη, Χαριτάκη, Κιλιτζιρλάκη, (λ) Ρηγάκου, (λ) Αντιμισιάρη, Τσαφαράκη, Ταράτσα

Ο.ΠΕ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Γ. Μενδρινός): Κογεράκη, Σουιτσμέ, Κλεισιάρη, Καφίρη, Λιαδάκη, Μαγκανάρη, (λ)Βροντάκη, (λ) Τρίμα, Πετρακάκη

Τα… νιάτα της ανατροπής στο Βύρωνα

Στο ματς που έριξε την αυλαία της πρεμιέρας του Α’ ομίλου στο Βύρωνα, οι γηπεδούχοι Νέοι αν και βρέθηκαν να χάνουν μετά από ένα αμφίρροπο σετ από τις φιλοξενούμενες με 26-24, στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους και με τρία κερδισμένα σετ, έφτασαν εύκολα στη νικηφόρα ανατροπή του 3-1 (24-26 25-12, 25-20, 25-14) σετ, «σπάζοντας το ρόδι» με επιτυχία.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 21 Οκτωβρίου

16.00: ΑΣ Ηλιούπολης – ΑΟ Κύδων

19.00: ΑΕ Αγ. Παρασκευής – Ένωση Βύρωνα

Κυριακή 22 Οκτωβρίου

17.00: ΑΟ Ποσειδών – ΓΣ Μεσσηνιακός

19.30: ΑΟΝ Αμαζόνες – ΑΓΣ Άρτεμις

*Ρεπό ο ΟΠ Ρεθύμνου.

Βαθμολογία

  1. ΑΓΣ Άρτεμις 3β. (3-0)
  2. ΟΠ Ρεθύμνου 3β. (3-0)
  3. Ένωση Βύρωνα 3β. (3-1)
  4. ΑΟ Ποσειδών 2β. (3-2)
  5. ΑΕ Αγ. Παρασκευής 1β. (2-3)
  6. ΑΣ Ηλιούπολης 0β. (1-3)
  7. ΑΟ Κύδων 0β. (0-3)
  8. ΓΣ Μεσσηνιακός 0β. (0-3)
  9. ΑΟΝ Αμαζόνες 0β. (0-0)
A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...