CHAMPIONS LEAGUE

«Kάθε αρχή και δύσκολη» για Αθανασόπουλο και Λαμπρούση

«Kάθε αρχή και δύσκολη» για Αθανασόπουλο και Λαμπρούση

Οι εκπρόσωποί μας στο Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών, Γιάννης Αθανασόπουλος και Τζίνα Λαμπρούση κυνήγησαν ην υπέρβαση  με Βάσας και Ταργκοβίστε  αντίστοιχα στην πρεμιέρα των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά παίζοντας στις έδρες δυο εκ των  καλύτερων ομάδες του κόσμου, δεν κατάφεραν να μπούνε στη β’ φάση της διοργάνωσης “με το δεξί”.

Στo “Palaverde Villorba” της Ιταλίας, στην έδρα της πρωταθλήτριας του 2021 και περσινής φιναλίστ Κονελιάνο, η τρεμπλούχος ουγγρική ομάδα του Έλληνα τεχνικού, προσπάθησε παρουσία 1000 θεατών για το καλύτερο στην πρεμιέρα του Α’ ομίλου. Ωστόσο η ομάδα από τη Βουδαπέστη υποκλίθηκε με 3-0 (25-15, 25-16, 25-19) σετ στην ανωτερότητα της φιναλίστ ομάδας του Ντανιέλε Σανταρέλι, παγκόσμιου πρωταθλητή με τη Σερβία.

Τοπ σκόρερ του αγώνα με 18 πόντους η Σουηδέζα Χάακ της κατόχου του τίτλου 2021, ενώ 12 είχε η Αμερικανίδα της Βάσας, Μπάνιστερ.

“Ξεκινήσαμε νευρικά, αλλά στα μέσα του πρώτου σετ  ηρεμήσαμε και από εκεί και πέρα ​​δείξαμε καλά πράγματα, παλέψαμε και παίξαμε πιο ελεύθερα. Δεν έχουμε συνηθίσει σε τόσο ισχυρά μπλοκ και σε αυτό το επίπεδο ποιότητα μπλοκ-άμυνας, αλλά είμαι σίγουρος ότι μάθαμε πολλά από αυτό το ματς. Είμαι χαρούμενος που όλοι οι παίκτες μου πήραν χρόνο συμμετοχής και έδωσαν τα πάντα. Μπορέσαμε να παίξουμε με μία από τις δύο καλύτερες ομάδες στον κόσμο, είμαι περήφανος για την ομάδα μου”.

Στην Τουρκία και στο επιβλητικό Μπουρχάν Φελεκ, παρουσία περίπου 1700 θεατών η δις κάτοχος του τίτλου Εξατσιμπασι, μπήκε “με το δεξί” στον ‘Ε όμιλο, επικρατώντας με 3-0 (25-18, 25-14, 25-22)  της πρωταθλήτριας Ρουμανίας, Ταργκοβιστε, με την οποία δεν αγωνίστηκε η διεθνής Ελληνίδα μπλοκέρ.

Τοπ σκόρερ του αγώνα και MVP αναδείχθηκε με 16 πόντους η Κροάτισσα των γηπεδούχων, Φαμπρις, ενώ για τη φιλοξενούμενη ομάδα του Ιταλού πρώην εκλέκτορα της Εθνικής Ελλάδας, Τζιοβάνι Καπράρα, δεν υπήρχε αθλήτρια με διψήφιο αριθμό πόντων.