ΓΝΩΜΕΣ

Κάτι παραπάνω από ένα νταμπλ

Κάτι παραπάνω από ένα νταμπλ

Η χρονιά στην Α1 των ανδρών ολοκληρώθηκε με ένα τεράστιο πάρτι στο PAOK Sports Arena. Εκεί όπου περισσότεροι από 11.000 φίλοι του ΠΑΟΚ έζησαν μοναδικές στιγμές αποθεώνοντας τους παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη για την κατάκτηση ενός ιστορικού νταμπλ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Τέτοιο φινάλε χρονιάς δεν θα μπορούσε να το φανταστεί ούτε ο πιο τρελός οπαδός του ΠΑΟΚ…. Κύπελλο στην Σύρο απέναντι στον Ολυμπιακό και πρωτάθλημα στην Πυλαία των 11.000 και ίσως παραπάνω φιλάθλων του κόντρα ξανά στους Πειραιώτες…

Νταμπλ μαγικό και ονειρεμένο που ακόμη και σήμερα οι πανηγυρισμοί στην Θεσσαλονίκη δεν έχουν σταματήσει, αφού άπαντες είναι ακόμη μεθυσμένοι από το… «νέκταρ» της ιστορικής επιτυχίας.

Και πώς να μην είναι ιστορική όταν το πρώτο νταμπλ στα 89 χρόνια ζωής του ΠΑΟΚ ΔΕΝ ήρθε από τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ του Κούδα, του Ιωσηφίδη, του Σαράφη, του Σκαρτάδου, του Ζαγοράκη, του Βρύζα, του Αθανασιάδη…

ΔΕΝ ήρθε από το μπάσκετ του Πρέλιεβιτς, του Κόρφα, του Σταυρόπουλου, του Λέβινγκστον, του Στογιάκοβιτς, του Ρεντζιά, του Γιαννούλη.

Ήρθε από το βόλεϊ και τον Γκόμεζ, τον Χιμένες, τον Κουρνέτα, τον Ρανγκέλ, τον Γκαρά, τον Παντακίδη, τον Σαφράνοβιτς και τον Γιάννη Καλμαζίδη… Και όμως ήρθε από τα παιδιά που μέχρι και στην έναρξη της φετινής χρονιάς έπαιζαν μπροστά σε 50-100 πιστούς φίλους τους…

Ωστόσο με την μαχητικότητα τους, το πάθος τους, την «τρέλα» των Λατίνων, αλλά και την ακόμη μεγαλύτερη «τρέλα» του Γιώργου Ανδρέου φρόντισαν να φέρουν τις κούπες στη Θεσσαλονίκη και να στείλουν στα ουράνια τους οπαδούς του Δικέφαλου.

Η εικόνα της κατάμεστης Πυλαίας και της εντυπωσιακής εξέδρας που δημιούργησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν από τα…. highlights της χρονιάς.

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το νταμπλ δίνοντας ζωή και χαρά σε έναν κόσμο που διψά για επιτυχίες και παράλληλα έδωσε μια διαφορετική εικόνα στην φθίνουσα πορεία του πρωταθλήματος.

Η φετινή παρουσία του ΠΑΟΚ και η επιτυχία του αποτελεί ουσιαστικά μια «σανίδα σωτηρίας» για το ελληνικό βόλεϊ και την ΕΣΑΠ, καθώς η εικόνα μιας κατάμεστης Πυλαίας για τουλάχιστον 3-4 παιχνίδια των play-off αλλά και οι αγώνες του ΠΑΟΚ με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό έδωσαν πολλούς «πόντους» στο άθλημα.

Οι αγώνες των play-off –κυρίως οι ημιτελικοί- ήταν συναρπαστικοί κερδίζοντας τις εντυπώσεις σε όλη τα αθλητικά ΜΜΕ. Έδειξαν πως υπάρχει και βόλεϊ στην Ελλάδα. Έδειξαν πως το βόλεϊ έχει δυναμική και μπορεί να σταθεί.

Ο ΠΑΟΚ έφερε πνοή και ζωντάνια στο ελληνικό βόλεϊ και με την παρουσία του ωθεί και τις υπόλοιπες ομάδες να «επενδύσουν» σοβαρά στο άθλημα.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι για την διοίκηση του Γιώργου Ανδρέου να καταφέρει να εκμεταλλευθεί αυτή την επιτυχία και να δημιουργήσει έναν ΠΑΟΚ σε γερές βάσεις που θα καταφέρει να κρατήσει τον κόσμο και να βλέπουμε στους αγώνες του 2.000 και 3.000 φιλάθλους…

Από εκεί και μετά η ΕΣΑΠ έχει μια μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει την εικόνα του αθλήματος επενδύοντας πάνω στην εικόνα που έβγαλαν τα play-off της 4άδας, να διορθώσει τα πολλά κακώς κείμενα που υπάρχουν και να δείξει πως το βόλεϊ υπάρχει και είναι συναρπαστικό, εντυπωσιακό και ελκυστικό «προϊών».

Η εποχή άλλωστε την ευνοεί να το κάνει, αφού στο επόμενο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν ομάδες που έχουν μεγάλη δυναμική κόσμου, τεράστια ιστορία και έχουν καταλάβει πως πρέπει να αλλάξουν πολλά για να πάνε μπροστά.

ΓΝΩΜΕΣ
28/04/2024

Για την Πέννυ Ρόγκα…

Άλλοι θα πουν μια μεγάλη ανατροπή και ένα πρωτάθλημα, άλλοι θα πουν χάθηκε όμως το Κύπελλο, άλλοι θα πουν ο Καλμαζίσης έφταιγε, άλλοι ο θα πουν Μιτσέλι...
ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...