Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κατσιούρας : «Να υπάρχει κίνητρο σωτηρίας στις ομάδες»

Κατσιούρας : «Να υπάρχει κίνητρο σωτηρίας στις ομάδες»

Την αντικατάστασης του Ηρακλή Κηφισιάς σε περίπτωση που αυτός αποχωρήσει από την Α1 γυναικών με ομάδα της Pre League ζητά ο Ολυμπιακός και με δηλώσεις του στο Volleyplanet, ο team manager των Πειραιωτών Νίκος Κατσιούρας υπογραμμίζει ότι στο νέο πρωτάθλημα- ανεξαρτήτου αριθμού- θα πρέπει να προβλέπεται υποβιβασμός ομάδας ή ομάδων προκειμένου να υπάρχει κίνητρο σωτηρίας για τους συλλόγους και να μην μετατραπεί η Α1 σε παρωδία.

Η αδυναμία συμμετοχής του Ηρακλή Κηφισιάς στην Α1 των γυναικών και η διαφαινόμενη αποχώρησή του έχει σημάνει συναγερμό σε όλες τις ομάδες που βλέπουν τ ο νέο πρωτάθλημα να ξεκινά με αρκετά προβλήματα και ένα ακόμη γερό χτύπημα στην αξιοπιστία και πρεστίζ του.

Ο Ολυμπιακός έχοντας επενδύσει πολλά τα τελευταία χρόνια  στο ελληνικό πρωτάθλημα και παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις υπογραμμίζει την ανάγκη συμπλήρωσης της κατηγορίας με μια ή και δύο ομάδες από την Pre League, ωστόσο αυτό που θέτει ως βασική πρωταιρεότητα ακόμη και από την συμπλήρωση των κενών θέσεων, είναι το να ληφθεί η απόφαση από την ΕΟΠΕ για υποβιβασμό ομάδας (ή ομάδων).

Αναλυτικά για το θέμα που έχει προκύψει τα τελευταία 24ωρα, ο team manager των «ερυθρολεύκων» Νίκος Κατσιούρας, μιλώντας στο Volleyplanet τόνισε «Ο Ολυμπιακός είναι υπέρ στο να συμπληρωθεί η Α1 με μια ή αν γίνεται και με δύο ομάδες. Ωστόσο πιστεύουμε ότι βασικότερο όλων, ακόμη και από το πόσες ομάδες θα αγωνίζονται, είναι το να υπάρξει απόφαση για υποβιβασμό. Είτε 10 ομάδες συμμετέχουν, είτε  11 θα πρέπει να υπάρχει το κίνητρο της σωτηρίας στις ομάδες. Διαφορετικά θα μιλάμε για καταστροφή του Ελληνικού βόλεϊ».