Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Και επίσημα o Δ.Καζάζης στον ΠΑΟ

Και επίσημα o Δ.Καζάζης στον ΠΑΟ

Το χρονικό της προαναγγελθείσας προσληψης του Δημητρη Καζαζη στο πάγκο της γυναικείας ομάδας, επιβεβαίωσε και επίσημα σήμερα ο ΠΑΟ. Ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού» που θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Ρούση και θα κάνει ντεμπούτο στο Σαββατιάτικο ντερμπι της δεύτερης θέσης της Α1 με τον φορμαρισμένο ΑΟ Θήρας στην Κυψέλη (15.00), δήλωσε αισιόδοξος και πανέτοιμος να οδηγήσει τις “πράσινες” στην κορυφή ενω τη Δευτέρα ειχε την πρωτη του γνωριμία με τις παίκτριες.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟ

«Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Δημήτρη Καζάζη, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Συλλόγου, για τον επόμενο 1,5 χρόνο.

Ο Δημήτρης Καζάζης που επιστρέφει στον ΠΑΟ, ύστερα απο την περίοδο 2011-12 όπου ειχε κοουτσάρει την ανδρική ομάδα, στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της ομάδας μας, σχολίασε:

«Με τον Παναθηναϊκό έχουμε τις ίδιες φιλοδοξίες. Θέλουμε να διεκδικούμε τίτλους και να φτάνουμε στην κορυφή. Σε αυτόν τον τομέα ταυτιζόμαστε απόλυτα και αυτό το στοιχείο έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε να συνεργαστώ εκ νέου με το Σύλλογο».

Για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του, αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά γυναικεία ομάδα:

«Η μετάβαση από τις ανδρικές ομάδες σε γυναικεία, δεν ήταν εύκολη απόφαση. Ωστόσο, πρόκειται για μία συνεργασία που και οι δύο πλευρές θέλαμε να ξεκινήσει. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει κίνητρο, ένα στοιχείο το οποίο για μένα αποτελεί πρόκληση ώστε να επιτύχω σε έναν διαφορετικό χώρο.

Γι αυτό ακριβώς το λόγο βρίσκομαι κι εγώ εδώ. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα του Παναθηναϊκού να κάνει αυτό που κυνηγάει τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιώντας το τελικό βήμα για την επιστροφή στην κορυφή».

Για τους στόχους του για αυτή τη σεζόν:

«Στην παρούσα φάση και στο χρονικό σημείο που αναλαμβάνω την ομάδα, στόχος μας δεν είναι άλλος από το Πρωτάθλημα. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ από την πλευρά μου, ώστε να βοηθήσω την ομάδα, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά, να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες που έχουμε για να φτάσουμε στην κορυφή. Ωστόσο, πάμε βήμα βήμα, καθώς υπάρχουν ακόμα παιχνίδια».

Για το ρόστερ του Τριφυλλιού:

«Ο Παναθηναϊκός διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην Ελλάδα. Μόλις εγκλιματιστώ και δουλέψω περισσότερο την ομάδα, θα δω τις δυνατότητες της κάθε παίκτριας μέσα από τις προπονήσεις και θα γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις που θεωρώ”.

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Καζάζης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 24/10/1966.Υπήρξε διεθνής βολεϊμπολίστας και το 2004 ακολούθησε την καριέρα του προπονητή. Ο αδελφός του, Στέλιος Καζάζης, αποτελεί εναν απο τους ζωντανούς θρύλους του ελληνικού βόλεϊ με τον οποίο έπαιξαν αντίπαλοι φορώντας τις φανέλες των δύο “αιωνίων”.

Ως παίκτης αγωνίστηκε στις εξής ομάδες:

1982-1984 ΜΑΟ Δημόκριτος (Α2)

1985-1994 ΟΣΦΠ (Α1)

1994-1996 Κτησιφών Παιανίας (Α1)

1996-1998 ΑΟ Φιλία Ηλιούπολης (Α1)

1998-2003 Πανελλήνιο ΓΣ (Α1)

Φόρεσε το εθνόσημο συνολικά 115 φορές. Έχει 48 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα Εφήβων και Ελπίδων (1984-1986) και 67 με την Εθνική ομάδα Ανδρών (1986-2001).

Αποτέλεσε μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γάνδη του Βελγίου, το 1987, μία από τις κορυφαίες διακρίσεις του ελληνικού βόλεϊ.

Ως προπονητής έχει αναλάβει τις εξής ομάδες:

2004-2008 ΑΕΚ

2009 Εθνική Ανδρών

2011 -2012 Παναθηναϊκός Α.Ο.

2012 -2015 ΟΣΦΠ