ΔΙΕΘΝΗ

Και επισήμως «Σάχης» στον πάγκο της Περσίας ο Αλέκνο

Και επισήμως «Σάχης» στον πάγκο της Περσίας ο Αλέκνο

“Και με τη βούλα” εκλέκτορας του Ιράν είναι εδώ και λίγες ώρες ο Ρώσος τεχνικός της Ζενίτ Καζάν, που ως ομοσπονδιακός προπονητής της ασιατικής ομάδας θα συμμετάσχει για 4η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας κατακτήσει μέχρι τώρα ένα χρυσό (2012) και ένα χάλκινο (2008) με την “αρκούδα” του ευρωπαϊκού βόλεϊ.

Ο 53χρονος Ρώσος διάδοχος του Μαυροβούνιου, Ιγκόρ Κολάκοβιτς, που έλυσε τη συνεργασία του λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα έχει συνεργάτη στον ομοσπονδιακό πάγκο των “Περσών”, το εδώ και 7 χρόνια “δεξί του χέρι” στην Ζενίτ Καζάν, τον Ιταλό προπονητή, Τομάσο Τότολο, που πρόσφατα πολιτογραφήθηκε Ρώσος, αλλά και τον στατιστικολόγο της ομάδας του Καζάν, Ντμίτρι Σόσνιν.

Λόγω των εγχώριων και διεθνών υποχρεώσεων του με την Ζενίτ, η συνεργασία του καταξιωμένου πρώην τεχνικού της Ρωσίας με την Ομοσπονδία Βόλεϊ του Ιράν, θα είναι περίπου τετράμηνης διάρκειας, έως τον Αύγουστο. Ο προβληματισμός των δύο πλευρών αφορούσε κυρίως τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Καζάν, καθώς οι ημιτελικοί του Champions League έχουν προγραμματιστεί για τις 17 και 25 Απριλίου, ενώ ο τελικός για την 1η Μαΐου. Αντίθετα το ρωσικό πρωτάθλημα θα έχει ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.

Ο Αλέκνο αναμένεται λοιπόν στο Ιράν τον προσεχή Μαϊο, ενώ το επίσημο ντεμπούτο στην εθνική ομάδα της χώρας θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου στο πλαίσιο του Nations League στην Κίνα. Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, οι Ιρανοί θα παίξουν με την Ιαπωνία και τη δεύτερη αγωνιστική με τη Ρωσία.

Αρχικός στόχος του σπουδαίου Ρώσου προπονητή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Ιράν θα είναι να φτάσει στους προημιτελικούς, κάτι που θεωρείται αρκετά ρεαλιστικό, δεδομένου ότι αντίπαλοι στον όμιλο είναι η Ιαπωνία, η Πολωνία, η Ιταλία, ο Καναδάς και η Βενεζουέλα. Κάτι που αφήνει ελπίδες για την κατάληψη της 3ης-4ης θέσης στους “Πέρσες”, σε σχέση με τον άλλο όμιλο “φωτιά” των Βραζιλίας, ΗΠΑ, Ρωσίας, Γαλλίας, Αργεντινής και Τυνησίας.