BEACH VOLLEY

Και οι Γερμανοί θέλουν τους «Κοτσι/Ζούπα» τους!

Και οι Γερμανοί θέλουν τους «Κοτσι/Ζούπα» τους!

Με δύο νίκες επί ισάριθμων γηπεδούχων γερμανικών ομάδων στα προκριματικά του τουρνουά major στο Αμβούργο της Γερμανίας οι διεθνείς Γιώργος Κοτσιλιάνος και Νίκος Ζουπάνης προκρίθηκαν πανηγυρικά στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.

Τι κι αν οι Βιντσχαίφ/Φουξ έπαιζαν μπροστά στο κοινό τους και ο προπονητής της Εθνικής μας, Σπύρος Καραχάλιος είναι  γνώριμος στο γερμανικό κοινό ως επιτυχημένος τεχνικός και άλλων δύο θηλυκών “πάντσερ”;

Το ελληνικό δίδυμο χωρίς να “μασάει” από έδρες και αντιπάλους κατέβαλλε σε 45 λεπτά και τους συμπατριώτες των Ντόλινγκερ/Χάρμς με 2-1 (21-12, 19-21, 15-13) σφαργίζοντας μία ακόμη πανηγυρική γαλανόλευκη πρόκριση σε κυρίως ταμπλό τουρνουά της FIVB της σειράς Major και πλέον περιμένει την κλήρωση των ομίλων για να φτάσει ακόμη ψηλότερα.

“Το να κερδίζεις δύο Γερμανικές ομάδες στην διαδικασία των προκριματικών, δείχνει ότι η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση αυτήν την περίοδο και βρίσκει λύσεις σε δύσκολες καταστάσεις. Νομίζω ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Το 1ο παιχνίδι κύλησε αρκετά εύκολα γιατί κρατήσαμε στην υποδοχή τα πιεστικά σερβις και παίξαμε πολύ καλά στην τακτική.

Στο 2ο παιχνίδι ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά. Στο 2ο σετ όμως ανέβασε και ο αντίπαλος την απόδοσή του και με κάποια καλά σερβίς και άμυνες ξαναμπήκε στο ματς. Στο 3ο σετ μέτρησε η αποφασιστικότητα στο τέλος, καθώς χάναμε 12-13 και το πήραμε με καλή αλλαγη απο “Κότσι”, μπλοκ του “Ζούπα” και ένα λάθος των Γερμανών. Μπράβο στα παιδιά, εχουν ξεπεράσει τεράστιες δυσκολίες και παίζουν σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο!” δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος  στο Volleyplanet” ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, Σπύρος Καραχάλιος.