Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Κέρδισε αυτός που το… ήθελε

Κέρδισε αυτός που το… ήθελε

Ανάλυσε το

Τη σημαντικότερη νίκη της φετινής χρονιάς πανηγύρισε στο Χαλκιοπούλειο η Λαμία. Οι «γαλάζιοι» του Θανάση Κατσιγιάννη επικράτησαν με 3-2 του Φοίνικα Σύρου κατά την 18ης αγωνιστική  και πλήρωσαν τους «πειρατές» με το ίδιο νόμισμα για τον αποκλεισμό τους στο Κύπελλο Ελλάδος.

Η πορεία παραμονής της Λαμίας συνεχίστηκε και στην 18η αγωνιστική. Ο Γυμναστικός θυμίζοντας κάτι από τα παλιά φρόντισε να πάρει τη νίκη με 3-2 επί του Φοίνικα Σύρου και να δείξει πως είναι αποφασισμένος να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία και την επόμενη χρονιά.

Οι παίκτες του Θανάση Κατσιγιάννη προηγήθηκαν με 1-0 και 2-1, ωστόσο στο τέλος χρειάστηκαν το ταϊ-μπρεϊκ προκειμένου να πάρουν τη νίκη. Αυτό όμως είναι το λιγότερο που μπορεί να απασχολεί την ομάδα καθώς το νέο θετικό αποτέλεσμα έφερε άλλους δύο πολύτιμους πόντους στην φετινή συγκομιδή τους και με τους 11 τους φέρνει σε απόσταση βολής από την ΜΕΝΤ.

Από την άλλη πλευρά η απουσία του Νίκολα Μιγιαϊλοβιτς κόστισε ακριβά στους Πειρατές καθώς ο Ντόκιτς ήταν απελπιστικά μόνος και δεν μπόρεσε να σηκώσει το βάρος της επίθεσης.

Ωστόσο οι Συριανοί παρά την ήττα τους δεν χάθηκαν καθώς παρέμειναν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα όντας ισόβαθμοι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Τάδε έφη…

Θανάσης Κατσιγιάννης (Προπονητής Λαμίας) : «Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στην ομάδα συνολικά. Παίξαμε πολύ καλά και από μία μικρή αδράνεια χάσαμε το 4ο σετ. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το τρίποντο γιατί καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε σωστά έναν μεγάλο αντίπαλο που στοχεύει σε τίτλους. Πιστεύαμε στο τρίποντο αλλά και το δίποντο καλό είναι. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε. Χωρίς αυτούς δεν ξέρω εάν θα τα καταφέρναμε. Ξεκολλήσαμε από την τελευταία θέση κι αυτό θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά».

Νίκος Σμαραγδής (Φοίνικας Σύρου) : «Περιμέναμε πως θα ήταν δύσκολο το παιχνίδι. Κάναμε εύκολα λάθη στο 1ο και 3ο σετ. Αντίθετα στο 2ο και στο 4ο σετ παίξαμε σωστά. Στο 9-8 του τάι μπρεικ είχαμε 2-3 ευκαιρίες που δεν αξιοποιήσαμε. Σίγουρα η απουσία του Μιχαήλοβιτς είναι μεγάλη αλλά δεν είναι δικαιολογία για μία ομάδα που έχει ένα πολύ δυνατό ρόστερ. Απολέσαμε και τα τελευταία περιθώρια για χάσιμο βαθμών. Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε τον στόχο της 4αδας αρκεί να μην έχουμε άλλες απώλειες και άλλες ατυχίες».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 3-2 (25-23, 24-26, 25-17, 19-25, 15-12)

Γ.Σ.ΛΑΜΙΑ (Κατσιγιάννης): Ντε Σόουζα, Μίσιτς, Γκιμαράες, Τεσέιρα, Γκιρτζίκης, Χήρας / Τσαδήμας (λ), Καββαδάς, Καρβούνης, Βλαχόπουλος.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παβλίσεβιτς): Χαραλαμπίδης, Πέκμανς, Ντάμποβιτς, Χρ.Παπαδόπουλος, Ντόκιτς, Λάππας / Εφραιμίδης (λ), Σμαραγδής, Π.Παπαδόπουλος.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ….