ΓΝΩΜΕΣ

Κερδισμένοι και χαμένοι

Κερδισμένοι και χαμένοι

Το Final 4 της Σύρου πέρασε στην ιστορία και θα μείνει για πάντα εκεί καθώς η επιτυχία του ΠΑΟΚ στις Κυκλάδες το κάνει μοναδικό… Ένα Final 4 που είχε έναν μεγάλο νικητή, έναν μεγάλο άτυχο και δύο ερωτηματικά…

Το μεγάλο ραντεβού του Κυπέλλου Ελλάδος στους άνδρες ολοκληρώθηκε με κάθε οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, καθώς τα πάντα λειτούργησαν άψογα στην Σύρο και για αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους τοπικούς φορείς που «έτρεξαν» και «πάλεψαν» για να πραγματοποιηθεί μια γιορτή του  βόλεϊ.

Μια γιορτή που διεξήχθη σε οικογενειακή ατμόσφαιρα και παρά την απουσία του Φοίνικα από τον τελικό, το γήπεδο να είναι γεμάτο και οι φίλαθλοι του αθλήματος να χειροκροτούν τις προσπάθειες τόσο των παικτών του Ολυμπιακού, όσο και του ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ : Γύρισε σελίδα

Μεγάλος κερδισμένος του Final 4 ο ΠΑΟΚ. Ένας ΠΑΟΚ που έγραψε ιστορία κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του.  Με τους Χιμένες – Γκόμεζ – Ρανγκέλ να κάνουν την διαφορά, τον Βασίλη Κουρνέτα να θυμίζει έφηβο και να κερδίζει τον  τίτλο του MVP, αλλά και τον Γιάννη Καλμαζίδη να καθοδηγεί «μαεστρικά» τους «ασπρόμαυρους», ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να χάσει το Κύπελλο από τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ γύρισε σελίδα στην ιστορία του και πλέον είναι έτοιμος διεκδικήσει και το πρωτάθλημα βάζοντας ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα καθώς ουδέποτε καμία ομάδα του Δικέφαλου σε οποιοδήποτε τμήμα δεν  έχει κατακτήσει ντάμπλ.

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι πως ο ΠΑΟΚ με την επιτυχία της Σύρου έφτιαξε χαρακτήρα και προσωπικότητα. Εφόδια σημαντικά για την συνέχεια «πρωταθλητισμού» που  θα κάνει…

Φοίνικας  Σύρου : Ο μεγάλος άτυχος

Ο μεγάλος άτυχος της διοργάνωσης δεν είναι άλλος από τον Φοίνικα Σύρου και τον Νίκολα Μιγαϊλοβιτς.

Οι «οικοδεσπότες» Συριανοί πόνταραν πολλά στο Final 4 βλέποντας πως η προοπτική για να γράψουν την δική τους ιστορία ήταν εξαιρετική. Με τον κόσμο στο πλευρό τους και μια καλή  και φιλόδοξη ομάδα.

Ωστόσο τα όνειρα και οι ελπίδες για επιτυχία γρήγορα στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ μετατράπηκαν σε εφιάλτη. Ο τραυματισμός του Νίκολα Μιγαϊλοβιτς στο 2ο σετ του ημιτελικού αποδεδείχθηκε καταστροφική καθώς ο Σέρβος υπέστη ρήξη χιαστών και θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για τουλάχιστον 6 μήνες.

Η ομάδα γνώρισε την ήττα με 3-1 και τον αποκλεισμό, ωστόσο τα χειρότερα ήρθαν από τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Μιγιαϊλοβιτς που αναχώρησε ήδη για την Σερβία. Πλήγμα για τους Συριανούς και πλέον ο Παβλίσεβιτς καλείται να κάνει μαγικά και να βγάλει λαγούς από το μανίκι του  για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός : Χωρίς πάθος και αγωνιστικότητα

Τα δύο μεγάλα ερωτηματικά του Final 4 αποτελούν ο Ολυμπιακός και η Κηφισιά. Η  ήττα από τον ΠΑΟΚ στον τελικό όσο και αν πέρασε light και απορροφήθηκαν οι κραδασμοί, έχει δημιουργήσει ένα άσχημο κλίμα και αρκετές «μουρμούρες».

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που θέλει τίτλους και η απώλεια του πρώτου μεγάλου τίτλου της χρονιάς έφερε προβληματισμό. Άπαντες περιμένουν να δούνε την αντίδραση της ομάδας  στο πρωτάθλημα και εκεί θα κριθούν τα πάντα.

Η εικόνα πάντως των «ερυθρολεύκων» στη Σύρο ήταν απογοητευτική καθώς σε καμία περίπτωση δεν έβγαζε πάθος και αγωνιστικότητα. Η ομάδα πήγαινε στο…. ρελαντί και χωρίς την παραμικρή κίνηση από τον  πάγκο να ρισκάρει εκεί που έπρεπε. Να ανακατέψει την τράπουλα ο Καζάζης και να αλλάξει τα δεδομένα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Κηφισιά : Έπιασε «ταβάνι»

Από την άλλη η Κηφισιά στον αγώνα της κόντρα στον Ολυμπιακό έδειξε να έχει φθάσει στο maximum των δυνατοτήτων της και να αρκείτε  σε αυτό. Ή να μην μπορεί να πάει ακόμη πιο ψηλά.

Όπως έχει τονίσει κατά το παρελθόν πολλές φορές ο Κώστας Αρσενιάδης όλοι παίζουν στα…. «κόκκινα». Καλή ομάδα, παίζει στα όριά της, αλλά όπως δείχνει έχει φθάσει ταβάνι. Το ερωτηματικό είναι αν θα καταφέρει να αντέξει να παραμείνει στην 4άδα ή θα…. ξεφουσκώσει και πλασαριστεί στο play-off 5-8.

Γήπεδο τώρα στη Σύρο

Τέλος θα ήθελα να σταθώ στο γήπεδο και την ατμόσφαιρα. Ο κόσμος της Σύρου για πολλοστή φορά στάθηκε δίπλα στο άθλημα. Γέμισε το γήπεδο, χειροκρότησε τις ομάδες και παρά την απογοήτευση του αποκλεισμού βρέθηκε στον τελικό και απόλαυσε εντυπωσιακό θέαμα και φάσεις.

Ωστόσο κάποτε θα πρέπει οι άνθρωποι του νησιού να ανακατασκευάσουν το «Δ. Βικέλας» και να δημιουργήσουν ένα μεγαλύτερο γήπεδο αντάξιο της προσπάθειας που κάνει ο Φοίνικας τα τελευταία χρόνια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι φίλαθλοι της Σύρου και ο Φοίνικας ΑΞΙΖΟΥΝ ένα μεγαλύτερο γήπεδο που θα μπορούν ακόμη περισσότεροι να βλέπουν την ομάδα.

Είναι κρίμα για το νησί, ενώ έχει τις προδιαγραφές για ένα μεγαλύτερο γήπεδο, να είναι με…. «χειρόφρενο» και να στριμώχνονται όλοι σε ένα μικρό γήπεδο. Αυτό δεν αρμόζει και δεν ταιριάζει σε μια ομάδα που έχει γίνει ομάδα πρότυπο στην Α1  και οι παράγοντές της έχουν «ματώσει» για να διαφημίζεται πλέον η Σύρος και στον αθλητισμό…

ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...