Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Παράθυρο με rapid test, σειρά Ομοσπονδιών και ομάδων!

Παράθυρο με rapid test, σειρά Ομοσπονδιών και ομάδων!

Υπάρχει σφυγμός για το ελληνικό βόλεϊ έπειτα από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (KYA) που τοποθετεί τα ομαδικά αθλήματα σε θέση… μάχης-αγωνιστική με την προϋπόθεση τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων με τη διενέργεια rapid test!

Ουσιαστικά, το μπαλάκι πηγαίνει στις Ομοσπονδίες των ομαδικών αθλημάτων (πλην ποδοσφαίρου και μπάσκετ) και με τα… τεστ αντιγόνου  ανοίγει ο δρόμος για να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα των μεγάλων κατηγοριών με το μικρότερο δυνατό κόστος (συγκριτικά με τα μοριακά τεστ Covid).

Τα βλέμματα τώρα στρέφονται όχι στη Volleyleague ανδρών, η οποία αυτό επιθύμουσε κιόλας αλλά στην ΕΟΠΕ η οποία συνεδριάζει αυτήν την ώρα. Θα δεχτούν όλες οι ομάδες τα τεστ; Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μια ομάδα δεν έχει συμφωνήσει ενώ ακόμα μια δεν έχει απαντήσει στη σχετική αλληλογραφία. Αν όχι, ποια θα είναι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι πέρασε 14 ομάδες στη μεγάλη κατηγορία παρά τις αντιδράσεις πολλών ομάδων;

Η σχετική παράγραφος κρατάει ‘ζωντανό’ το βόλεϊ παρόλο που στην αναφορά σημειώνεται ότι ” εξετάζεται επιπλέον η δυνατότητα”:
“Κατ’ εξαίρεση λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες ομάδων που μετέχουν στις κορυφαίες εθνικές κατηγορίες κι άλλων ομαδικών αθλημάτων, πέραν του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) και του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης (Basket League), χωρίς την παρουσία θεατών και των οποίων οι ομάδες θα ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια”.


Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...