ΔΙΕΘΝΗ

Η Κιμ και το καλύτερο «deal» της ιστορίας!

Η Κιμ και το καλύτερο «deal» της ιστορίας!

Αφού αρνήθηκε τα εκατομμύρια των Τούρκων η Ν.Κορεάτισσα σουπερστάρ της Φενέρμπαχτσέ, είπε το “ναι” στους Κινέζους και πέτυχε την καλύτερη οικονομική συμφωνία στην ιστορία της κινεζικής Λίγκας.

Έπειτα λοιπόν από 6 χρόνια τίτλων και διακρίσεων στην Κωνσταντινούπολη με τη φανέλα της “Φενέρ” η 29χρονη, Κιμ Γέονγκ Κουνγκ συμφώνησε πριν λίγα 24ωρα να αγωνιστεί για ένα χρόνο στην Shanghai Guohua Life.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα “καναρίνια” το συμβόλαιο της πιο ακριβοπληρωμένης παίκτριας του κόσμου,  ήταν περίπου 1.500.000 ευρώ, ωστόσο ο μάνατζερ της “ΚΥΚ”, δεν έκανε γνωστούς τους οικονομικούς όρους της μεταγραφής της αθλήτριάς του. Κάποια σενάρια ωστόσο κάνουν λόγο για αμοιβή 800.000 ευρώ για πέντε μήνες!

Yeon_Koung_Kim_Olympics

“Η Σαγκάη έδειξε την ειλικρινή της πρόθεση να με αποκτήσει”, δήλωσε η Κιμ μέσω του μάνατζέρ της και πρόσθεσε. “Απόλαυσα τα χρόνια που έπαιξα με τη Φενερμπαχτσέ και κέρδισα πολλούς τίτλους, χάρη στην υποστήριξη του συλλόγου και των οπαδών μας εκεί, αλλά τώρα θέλω να ζήσω τις εμπειρίες και από άλλα πρωταθλήματα”.

Η Κιμ, που θεωρείται σήμερα μία από τις καλύτερες επιθετικές παίκτριες στον κόσμο, τον επόμενο μήνα θα συμμετάσχει σε ένα All Star Game στην Μπανγκόγκ, μεταξύ Ν. Κορέας και Ταϊλάνδης, ενώ παράλληλα θα λάμψει με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας της και στο Volleyball Grand Prix Γυναικών της FIVB, που ξεκινάει τον Ιούλιο.