ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Μπερούτο, Μπάγιενς ή Έλληνας

Μπερούτο, Μπάγιενς ή Έλληνας

Μετά τις ανακοινώσεις των Ομοσπονδιακών στα αναπτυξιακά, υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα και επαφές για το ποιο θα είναι το όνομα του τεχνικού που θα αναλάβει την Εθνική Αντρών.

Η χρονική στιγμή όπως και η απόφαση που θα ληφθεί για το νέο προπονητή, θα είναι κομβική για το μέλλον του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το οποίο φέτος το καλοκαίρι παρουσιάστηκε κατώτερο των προσδοκιών και των δυνατοτήτων του με αποτέλεσμα να αποκλειστεί στον προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος και να μην καταφέρει ούτε νίκη στο World League.

Επιθυμία της διοίκησης είναι ο επόμενος προπονητής να είναι ξένος, ωστόσο οι απαιτήσεις του εκάστοτε ξένου τεχνικού και το οικονομικό σκέλος αποτελεί μεγάλο τροχοπέδη για την Ομοσπονδία.

Μια περίπτωση που ακούστηκε και πέρυσι είναι αυτή του Ιταλού τεχνικού, Μάουρο Μπερούτο. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ αγαπάει τη χώρα μας και με κάθε ευκαιρία το δηλώνει, όμως το κασέ του ιδίου και των άμεσων συνεργατών του, ο οποίοι πάντα τον ακολουθούν, ήταν ανέκαθεν υψηλό.

Τις τελευταίες εβδομάδες όμως -σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες- το σενάριο του πρώην προπονητή του Βελγίου, Ντομινίκ Μπάγιενς έχει πέσει σοβαρά επί τάπητος και μοιάζει με εξίσου δυνατή επιλογή! Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση η συμφωνία που θα γίνει θα πρέπει να είναι πάνω σε γερές βάσεις αφού μιλάμε για επαγγελματία κόουτς.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι Μπερούτο και Μπάγιενς συμφωνούν σε ένα γεγονός πως η Εθνική Ελλάδας έχει ταλαντούχους παίκτες και υλικό το οποίο θα έπρεπε να βρίσκεται πιο… ψηλά!

Τέλος, αν δεν στεφθούν με επιτυχία οι προσπάθειες για ξένο κόουτς, ο νυν Ομοσπονδιακός Κώστας Αρσενιάδης βρίσκεται στη σχετική λίστα των Ελλήνων τεχνικών και δεν θα αποτελεί έκπληξη αν συνεχίσει να καθοδηγεί την ΕΘνική.