ΓΝΩΜΕΣ

Κύριοι, οφείλατε να γνωρίζετε!

Κύριοι, οφείλατε να γνωρίζετε!

Στην ΑΕΚ η συμμετοχή της ομάδας στον αγώνα της 7ης αγωνιστικής ουσιαστικά ισοδυναμούσε με «θαύμα», καθώς πρωταρχικός στόχος όλων είναι πλέον να μην διαλύσει η ομάδα και να κατεβαίνει στους αγώνες… Ωστόσο η ανακοίνωση που εξέδωσε η  Ερασιτεχνική δείχνει πως το… «θέατρο» του παραλόγου συνεχίζεται κανονικά στους «κιτρινόμαυρους»….

Την στιγμή που οι μισοί και παραπάνω παίκτες της ανδρικής ομάδας προχώρησαν σε καταγγελία των συμβολαίων τους με την ΑΕΚ (λόγω οφειλών και ζητούν να φύγουν), η Ερασιτεχνική με ανακοίνωση που εξέδωσε φροντίζει να πέφτει σε αρκετές αντιφάσεις αναφέροντας τις κινήσεις που θα κάνει για την σωτηρία των τμημάτων.

Όταν τα οικονομικά προβλήματα ήταν γνωστά σε όλους από το καλοκαίρι, όταν εδώ και καιρό έχουν βγει στην επιφάνεια πολλά πράγματα και μάλιστα με συνέντευξη τύπου πριν από αυτή των αθλητών, η σημερινή ανακοίνωσή της η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δηλώνει κάποια αυτονόητα πράγματα τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν δρομολογηθεί τουλάχιστον έναν μήνα πριν προκειμένου να προλάβουν τις εξελίξεις.

Η απόφαση να αναπροσαρμοστεί το τμήμα βόλεϊ και να στηριχθεί σε έλληνες παίκτες με στόχο την παραμονή είναι το αυτονόητο… Βεβαίως δεν αναφέρουν πως αυτό είναι η ΜΟΝΗ λύση αφού υπάρχει απαγόρευση μεταγραφών ξένων αθλητών στην γυναικεία ομάδα για χρέη, με την ποινή να ισχύει και για το ανδρικό τμήμα.

Όταν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για μείωση του μπάτζετ πάνω του 50% γνωρίζει κανείς εκ των προτέρων πως θα προκαλέσει αποδεσμεύσεις και η ομάδα θα πορευθεί με όσους παραμείνουν και χωρίς να μπορεί ουσιαστικά να αποκτήσει άλλους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως θα υπάρξει αποδέσμευση με τους παίκτες που κινήθηκαν νομικά εναντίων ης ομάδας, όταν ξέρουν πως οι ίδιοι οι αθλητές πρώτοι ζήτησαν την αποδέσμευσή τους…. Άρα δεν απολύεις κάποιον που ουσιαστικά του χρωστάς και σου ζητά ο ίδιος να φύγει…

Και βεβαίως δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις κάτι εκβιαστικό όταν ορισμένοι κατ’ επανάληψη έχουν ενημερώσει για την κατάσταση και έχουν κάνει υπομονή αρκετούς μήνες, έχουν αλλάξει πάμπολλες φορές ξενοδοχεία και έχουν βάλει πολύ νερό στο κρασί τους σε διαπραγματεύσεις…

Στη συνέχεια η Ερασιτεχνική ΑΕΚ ή οι υποψήφιοι παράγοντες της βάζει αυτογκόλ, καθώς αναφέρει πως θα ξεκινήσει να κάνει επαφές με τα τμήματα της Ερασιτεχνικής προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα τους…

Τα προβλήματα είναι γνωστά σε ΟΛΟΥΣ. Φωνάζουν από μακριά και τα γνωρίζουν οι πάντες… Τα προβλήματα θέλουν λύσεις και όχι καταγραφή… Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής ή αυτή που συζητά με τους αθλητές και τους προπονητές ΟΦΕΙΛΕΙ να γνωρίζει.

Είναι πρόκληση ή κοροϊδία για αθλητές, προπονητές που τους οφείλονται χρήματα να διαβάζουν πως τώρα η διοίκηση θα καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες.

Δουλειά κάθε διοίκησης ή ανθρώπων που ασχολούνται με την διοίκηση ή θέλουν να διοικήσουν μια ομάδα είναι να γνωρίζει. ΟΦΕΙΛΕΙ να γνωρίζει….

Να γνωρίζει τα οικονομικά ανοίγματα και κυρίως να έχει κάνει πράξη αυτά που ήδη αναφέρονται στις τελευταίες προτάσεις της ανακοίνωσης…

ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...