A2

«Κυριλάτος» ή «παιδική χαρά» ο Ακρίτας;

«Κυριλάτος» ή «παιδική χαρά» ο Ακρίτας;

Αύριο στο Πρωτοδικείο κρίνεται το μέλλον του Καλαματιανού σωματείου, μετά την καταγγελία του προέδρου, Χαράλαμπου Καρακύκλα και την προσφυγή του στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για πλαστογραφίες και διοικητικές “αλχημείες”,  με στόχο την προκήρυξη εκλογών όπως δήλωσε στο Volleyplanet.

karakyklas_akritas1

Για τον Καλαματιανό καρδιολόγο «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και για αυτό όπως είχε προαναγγείλει, προέβη άμεσα στις απαραίτητες κινήσεις. Συγκεκριμένα μετά την σχετική ανακοίνωση-καταγγελία σε μερίδα των ΜΜΕ, ο κ. Καρακύκλας (φωτό δεξιά) προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας προκειμένου να εξετάσει όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει. Κάτι που όπως δήλωσε o πρόεδρος στο Volleyplanet “θα’ έπρεπε να γίνει από τον περασμένο Φεβρουαρίο, αλλά δεν το επέτρεψε η απεργία των δικηγόρων” και συμπλήρωσε:

“Δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε με κάποια μέλη της διοίκησης! Ο Ακρίτας είναι ένα “ιδιόρρυθμο” σωματείο με μια δομή και λειτουργία ασυνήθιστη για τα αθλητικά δεδομένα. Θέλουμε να ξεφύγουμε από την “οικογενειοκρατία” που υπάρχει τώρα και το σωματείο μας να αποκτήσει μία υπόσταση αντάξια της πόλης που εκπροσωπεί και τα όποια έσοδα να επενδύονται στην ομάδα…” υποστήριξε ο κ. Καρακύκλας, που στο διάστημα της διετούς θητείας του στον προεδρικό θώκο του συλλόγου, έχει εντοπίσει συμεπριφορές και καταστάσεις, που “δε συνάδουν με τον χαρακτήρα του αλλά και άλλων μελών του ΔΣ.

dioikisi_akritas 2

“Εκλήθησαν ο γραμματέας και ο ταμίας να πάνε όλα τα έγγραφα και τα πρακτικά των συνελεύσεων προς έλεγχο, γιατί προσωπικά εγώ ως πρόεδρος δεν έχω υπογράψει ποτέ κάτι. Γιατί το να πλαστογραφείς οποιαδήποτε έγγραφα, δεν νομίζω πως είναι σωστό… Δηλώνω λοιπόν πως ουδέποτε υπέγραψα πρακτικά, διαπίστωσα εκ των υστέρων ότι προκήρηξαν εκλογές εν αγνοία του προέδρου, ουδέποτε έδωσα έγκριση για προκήρυξη εκλογών” τονίζει με νόημα ο πρόεδρος του Ακρίτα, που “δεν αντέχει να αισθάνεται άλλο ως “μαριονέτα, υπόλογος για το παραμικρό σε μία ομάδα, στην οποία ουσιαστικά μόνο πληρώνει.

Η Επανασταση που επειχειρείται είναι σε αυτόν το επίπεδο! Δεν είναι δυνατόν να ζούμε με καθεστώς τρομοκρατίας στην ομάδα, με ασέβεια προς τις αθλήτριες. Χρωστάνε από εδώ, χρωστάνε από εκεί, δεν μπορεί να με πιάνουν στο δρόμο και να με ρωτάνε “πότε θα με πληρώσετε”; Εχουμε και ένα όνομα στην Καλαμάτα! Μάλιστα, να σε πληρώσω κύριε, αλλά να έχω εγώ τον έλεγχο της ομάδας…” κάτι που σε αυτά τα δύο χρόνια της θητείας του δεν έχει επιχειρήσει, λόγω σεβασμού προς το πρόσωπό κάποιων εκ των μελών της διοίκησης.

karakyklas_mytskidis

Για αυτό και η προσφυγή στο Πρωτοδικείο, που αύριο θα αποφασίσει για την προσωρινή διοίκηση στα μέλη που προτείνει ο κ. Καρακύκλας, με σκοπό την εξυγίανση και τη συνέχιση του συλλόγου νομότυπα και με διάρκεια, ή για τη διάλυσης του καλαματιανού σωματείου ήταν επιβεβλημένη όχι μόνο για να πάψει οποιαδήποτε διαδικασία διενέργειας εκλογών, όπως εξηγεί ο πατέρας της άσου της Νίκης Αλεξανδρούπολης, Σοφίας Καρακύκλα.

“Ή θα έχουμε ένα σωματείο “κυριλάτο” και με στόχους ή αλλιώς ας κάνουμε μία “παιδική χαρά” και ας πορευτούμε στο τοπικό πρωτάθλημα” υποστηρίζει ο Χαράλαμπος Καρακύκλας, που αν δεν δικαιωθεί από το Πρωτοδικείο, θα πάρει “σαν κύριος το καπελάκι του και θα φύγει”.

karakyklas_akritas 3

“Σκοπός δεν είναι πως θα εισπράτουμε μόνο τα έσοδα από τις ακαδημίες. Προσωπικά δόξα τω Θεω, έχω την δουλειά μου, από την οποία, εν γνώση μου, ένα μέρος των απολαβών μου το προσφέρω στον Ακρίτα. Κανείς όμως δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τον σύλλογο για να ζει. Τα έσοδα της ομάδας θα πρέπει να επενδύονται στην ομάδα την ίδια..” τόνισε με νόημα στο Volleyplanet ο “ισχυρός” άνδρας του Καλαματιανού σωματείου.

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...