Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Κίτρινος πυρετός» στο Σχολείο

«Κίτρινος πυρετός» στο Σχολείο

Μπορεί το πρώτο φετινό ντέρμπι “αιωνίων” να στρέφει δικαιολογημένα πάνω του τους προβολείς του ενδιαφέροντος της 8ης αγωνιστικής Α1 Γυναικών, ωστόσο το σαββατιάτικο “μενού” περιλμαβάνει πολλές ακόμη σπουδαίες αναμετρήσεις, όπως η μονομαχία ΆΕΚ-Άρη που ανοίγει το  στις 17.00 την αυλαία της αγωνιστικής, που ολοκληρώνεται την Κυριακή 6/12 με τα ματς ΟΠΕΡ-Α.Ο Θήρας και Α.Ο.Φ Πορφύρας-ΓΣ Ηλιούπολης.

Για ένα ακόμη δύσκολο ματς στις σχολικές εγκαταστάσεις της Ν.Φιλαδέλφειας η ομάδα του Μανώλη Ρουμελιώτη, θα στερηθεί των υπηρεσιών της Καβαθά, που για οικονομικούς λόγους παραμένει εκτός ομάδας: «Έχουμε δουλέψει καλά όλη την εβδομάδα γι’ αυτό το δύσκολο παιχνίδι και πιστεύω με τη βοήθεια του κόσμου θα πάρουμε τους βαθμούς της νίκης. Ο Άρης έχει δείξει ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει ανεβασμένη ψυχολογία ωστόσο κι εμείς θέλουμε να επιβεβαιώσουμε και σ’ αυτό το παιχνίδι την αγωνιστική μας βελτίωση».

Σε αντίθεση με την 6η στη βαθμολογία “Ένωση” ο 3ος στο πρωτάθλημα αν και νεοφώτιστος Άρης, κατεβαίνει πάνοπλος στην Αθήνα για ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα. «Για την  ομάδα είναι μία ακόμη αγωνιστική πρόκληση για την ομάδα. Είναι ένα ματς μεταξύ δύο ομάδων κοντά σε βαθμολογία, ένα ντέρμπι σε μια δύσκολη έδρα κόντρα σε μια ομάδα που εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί και ξέρει να διαχειρίζεται τα μεγάλα παιχνίδια. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, στο οποίο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό» τόνισε ο τεχνικός των “κίτρινων”, Δημήτρης Σλοκίδης.

Ματς… φωτιά στον Εύοσμο

Τη δική του μάχη για την παραμονή συνεχίζει και ο έτερος νεοφώτιστος συμπολίτης του Άρη, Αίας Ευόσμου, που υποδέχεται στςι 18.00 το Μαρκόπουλο στη Θεσσαλονίκη με τη νίκη να φαντάζει μονόδρομο για τις γηπεδούχες. «Είναι ένα ματς φωτιά και για τους δύο», παραδέχθηκε ο τεχνικός των γηπεδούχων Ηλίας Ζωλασταθιάδης, που έχει όλες τις αθλήτριες στη διάθεσή του, και πρόσθεσε: «Για εμάς δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη, έτσι ώστε να βλέπουμε το μέλλον μας στη μεγάλη κατηγορία με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και θα καταφέρουμε».

Ετοιμη για ένα αγχώδες ματς, δηλώνει από την πελυρά του και ο Σέρβος τεχνικός της ομάδας των Μεοσγείων, Βέσκο Ιβάνοβιτς, που τουλάχιστον δεν “πονοκεφαλιάζει” με απουσίες: «Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο ματς. Οι αντίπαλοι μας έχουν αποκτήσει πλέον ψυχολογία και παίζουν καλά. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι καθώς είμαστε ένα γκρουπ ομάδων που έχουμε τον ίδιο στόχο, θα υπάρχει αρκετό άγχος και πίεση κι ελπίζω ότι η δική μου ομάδα θα κάνει τα λιγότερα λάθη και θα πάρει τη νίκη».

Με καλό ρυθμό για τη νίκη

Η αυλαία της α’ δόσης της αγωνιστικής θα πέσει στις 19.00 στη Νάξο, όπου σκληρή δοκιμασία περιμένει μια ακόμη νεοφώτιστη ομάδα, το Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό απέναντι στις “οικοδέσποινες” του Πανναξιακού, που έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες.

«Είναι ένα εντός έδρας παιχνίδι στο οποίο θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, μετά από δύο παιχνίδια στα οποία είχαμε βαθμολογικές απώλειες και σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας. Θεωρώ ότι αυτή τη φορά θα έχουμε από την αρχή καλό ρυθμό και θα φτάσουμε στη νίκη», είπε ο Ζόραν Κόβαζιτς.

Από την πλευρά της ομάδας του “κάμπου” ο τεχνικός Λάμπρος Πράππας εξέφρασε την επιθυμία να μην φύγει με άδεια χέρια απ’ το νησί, παρόλο που παρόλο που η Γιούλα Δίρβα είχε ένα κρύωμα στις αρχές τις εβδομάδας, κάτι που όμως δεν την απέτρεψε να συμμετάσχει στην αποστολή. Παράλληλα η Εύη Γεροβασιλείου που τελικά δεν αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό, επέστρεψε και αναμένεται να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί την θεσσαλική ομάδα στο ματς με τη Νάξο. : «Θεωρώ ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά θέλω να το δω και μέσα στο γήπεδο από τα κορίτσια προκειμένου να πάρουμε αυτό που μας αξίζει στο συγκεκριμένο παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Πανναξιακός» τόνισε ο προπονητής του Φιλαθλητικού.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο 5/12
Σχολ. Ν. Φιλαδέλφειας, 17.00, ΑΕΚ – ΑΣ Άρης
Πανελληνίου, 18.00, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (Novasports 3)
Ευόσμου, 18.00, ΑΠΣ Αίας – ΑΟ Μαρκοπούλου
ΔΑΚ Νάξου, 19.00, ΑΟΝ Πανναξιακός – Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός
Κυριακή 6/12
Ρεθύμνου,15.00, ΟΠ Ρεθύμνου – ΑΟ Θήρας (ΕΡΤ 2)
Π. Σαλπέας, 19.00, ΑΟΦ Πορφύρας – ΓΣ Ηλιούπολης

Η Βαθμολογία
1. Ολυμπιακός 21 (21-0)
2. Παναθηναϊκός 20 (21-3)
3. Άρης 15 (18-11)
4. Πανναξιακός 15 (18-9)
5. ΑΟ Θήρας 15 (16-7)
6. ΑΕΚ 13 (18-14)
7. ΟΠΕΡ 7 (9-16)
8. Ηλιούπολη 6 (9-18)
9. Μαρκόπουλο 5 (10-20)
10. Φιλαθλητικός 5 (8-18)
11. Αίας Ευόσμου 3 (4-18)
12. Πορφύρας 1 (3-21)

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...