Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κλειδώνει η 4άδα στις Κυκλάδες

Κλειδώνει η 4άδα στις Κυκλάδες

Σημαντικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής στην Α1 γυναικών με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να φιλοξενείται στα Μεσόγεια από το Μαρκόπουλο, την ώρα που Πανναξιακός και Σαντορίνη υποδέχονται στην έδρα τους τον Αίαντα Ευόσμου και Ηλιούπολη αντίστοιχα..

Πανναξιακός ΑΟΝ – ΑΠΣ Αίας (live streaming youtube ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ)

Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και με καλή ψυχολογία από την πρόκρισή του στο Final 4 του Κυπέλλου ο Πανναξιακός υποδέχεται τον Αίαντα Ευόσμου.

Οι γηπεδούχες του Νίκου Κωστακόπουλου είναι το φαβορί της αναμέτρησης και θέλουν να φθάσουν στη νίκη προκειμένου να αποκτήσουν ακόμη περισσότερη δυναμική για τις Σέρρες όπου θα κριθεί και ο πρώτος τίτλος της χρονιάς.

Ο τεχνικός του Πανναξιακού αναφερόμενος στην αναμέτρηση δήλωσε «Το παιχνίδι για εμάς δεν έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Περισσότερο είναι να δουλέψουμε κάποια πράγματα για να είμαστε έτοιμοι για τα πλέι οφ και το final-4».

Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί στη Νάξο ο Αίας Ευόσμου που βρίσκεται στην 7η θέση. Μια αναμέτρηση δύσκολη για τις «ερυθρόλευκες» της Θεσσαλονίκης που θέλουν να είναι ανταγωνιστικές και να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με θετικές εμφανίσεις.

ΑΟ Μαρκοπούλου – Ολυμπιακός ΣΦΠ

Στα Μεσόγεια το Μαρκόπουλο υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι όπου έχει ξεκάθαρο φαβορί. Οι «μελανόλευκες» του Βασίλη Μανθάτη προέρχονται από νίκη επί της Ηλιούπολης, ωστόσο τα πράγματα απέναντι στις Πειραιώτισσες είναι κατά πολύ δυσκολότερα.

Ο τεχνικός του ΑΟ Μαρκοπούλου σχολιάζοντας την αναμέτρηση δήλωσε «Παίζουμε με το πρώτο φαβορί για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι σίγουρα δύσκολο παιχνίδι. Παρόλο που προερχόμαστε από τη νίκη με την Ηλιούπολη, θέλουμε να παίξουμε ελεύθερα, να απολαύσουμε το παιχνίδι από το οποίο θα έχουμε μόνο κέρδη. Αν έρθει κάτι καλύτερο, καλώς να έρθει».

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του θα διεκδικήσει στα Μεσόγεια την 19η συνεχόμενη νίκη του, με τον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς να έχει εκτός της Σάσκια Χίππε , ωστόσο αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετές αθλήτριές του αφού η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων είναι τεράστια.

Η Κωνσταντίνα Βλαχάκη αναφορικά με το παιχνίδι υπογράμμισε «Μπροστά μας έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι πρωταθλήματος, μετά την πρόκριση στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας. Στόχος μας είναι η νίκη στην έδρα του Μαρκόπουλου όπου θέλουμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις αγωνιζόμενες στο υψηλό επίπεδο που έχουμε συνηθίσει ως ομάδα».

ΑΣ Μακεδόνες – ΑΟΦ Πορφύρας

Δυνατό παιχνίδι αναμένεται να φιλοξενηθεί στα Κύμινα Θεσσαλονίκης. Εκεί όπου οι Μακεδόνες Αξιού υποδέχονται τον μαχητικό και ιδιαίτερα ανεβασμένο Πορφύρα.

Οι γηπεδούχες μετά τις τελευταίες καλές εμφανίσεις θέλουν και τη νίκη προκειμένου να πλησιάσουν την Ηλιούπολη και να κάνουν ένα βήμα παραμονής στην κατηγορία.

Στα θετικά για τον Γιώργο Οικονομίδη η επιστροφή της Έλενας Σπανού που θα είναι στην διάθεση του Γιώργου Οικονομίδη, σε αντίθεση με την Γεωργία Τζαγκαράκη που δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα τραυματισμού.

Ο προπονητής των Μακεδόνων Αξιού τόνισε χαρακτηριστικά «Είμαστε αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούμε την άλλη μία ευκαιρία που έχουμε. Θα καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ελπίζουμε και το τέλος του αγώνα να μας βρει με χαμόγελο».

Τη νίκη όμως που θα δώσει συνέχεια στις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα θέλει και ο Πορφύρας που βρίσκεται στην 6η θέσης βαθμολογίας.

Η ομάδα του Πειραιά θα παρουσιαστεί χωρίς προβλήματα στα Κύμινα με τον Βασίλη Πανδή να δηλώνει «Η ομάδα έχει ως αρχή της να κυνηγάει όλα τα παιχνίδια. Το κάναμε με την Κόρινθο και το ίδιο θα κάνουμε και κόντρα στους Μακεδόνες. Είναι μία ομάδα που παίζει πολύ καλά τελευταία, αλλά θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε τη νίκη».

ΑΣΠ Κόρινθος – ΑΣΠ Θέτις

Αναμέτρηση δίχως αύριο για την Κόρινθο είναι αυτή κόντρα στην Θέτιδα Βούλας. Οι γηπεδούχες του Βαγγέλη Περόπουλου έχοντας ελάχιστες μαθηματικές ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το τρίποντο που θα τους κρατήσει ζωντανές για την συνέχεια.

Ο τεχνικός της Κορίνθου μιλώντας για τον αγώνα τόνισε «Μας μένουν τρία παιχνίδια και πρέπει να παίξουμε με αξιοπρέπεια. Αυτό που είπα και στην ομάδα, να αποχαιρετήσουμε την κατηγορία με ψηλά το κεφάλι».

Τη νίκη όμως που θα «σφραγίσει» την παραμονή της στην 4άδα της βαθμολογίας ψάχνει και η Θέτιδα Βούλας. Η ομάδα των Νοτίων προαστίων χωρίς άγχος και προβλήματα στοχεύει στη νίκη με τον Γιάννη Νικολάκη να υπογραμμίζει «Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και σαν τελικό. Εδώ που φθάσαμε το κίνητρο μας είναι μεγάλο για την τετράδα».

ΑΟ Θήρας – ΓΣ Ηλιούπολης (live streaming youtube VOLCANO TV SANTORINI)

Με στόχο τη νίκη η Σαντορίνη υποδέχεται την Ηλιούπολη σε έναν αγώνα όπου είναι το φαβορί. Μια αναμέτρηση όπου οι «κυανόλευκες» θα παραταχθούν χωρίς προβλήματα με τον Μπράνκο Γκαϊτς να τονίζει «Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να νικήσουμε για να διατηρήσουμε τη διαφορά από την τρίτη θέση της βαθμολογίας».

Αγώνας de ja vu για την Ελένη Μεμετζή η οποία επιστρέφει στη Σαντορίνη ως αντίπαλος καθώς με την Λία Μήτση αποτελούν το τεχνικό δίδιμο της Ηλιούπολης.

Η πορεία της Ηλιούπολης είναι εδώ και καιρό πτωτική με τις «ερυθρόλευκες» να γεύονται τη νίκη τελευταία φορά στις 8 Δεκεμβρίου και ψάχνουν 1 βαθμό προκειμένου να σώσουν την χρονιά.

Η Λία Μήτση μιλώντας για τον αγώνα δήλωσε «Τα κορίτσια προσπαθούν και το θέλουν πάρα πολύ. Υπάρχει πίεση, άγχος και μετά από μία δύσκολη εβδομάδα με κουραστικές προπονήσεις, έδωσα στην ομάδα ρεπό εχθές. Το θέμα μας είναι περισσότερο ψυχολογικό μετά την ήττα από το Μαρκόπουλο. Πάμε τώρα στη Σαντορίνη να κάνουμε την προσπάθειά μας».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 20ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 16 Μαρτίου

18.00: Πανναξιακός ΑΟΝ – ΑΠΣ Αίας

18.00: ΑΟ Μαρκοπούλου – Ολυμπιακός ΣΦΠ

19.00: ΑΣ Μακεδόνες – ΑΟΦ Πορφύρας

19.00: ΑΣΠ Κόρινθος – ΑΣΠ Θέτις

19.00: ΑΟ Θήρας – ΓΣ Ηλιούπολης