ΔΙΕΘΝΗ

Κληρώνει το Σάββατο για Ευρωβόλεϊ

Κληρώνει το Σάββατο για Ευρωβόλεϊ

Στο Λουξεμβούργο στρέφεται το ενδιαφέρον των φίλων του βόλεϊ, καθώς το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της CEV οι κληρώσεις των προκριματικών ομίλων των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Ανδρών – Γυναικών (για το 2017) και Εφήβων – Νεανίδων (για το 2016).

Σε επίπεδο Ανδρών – Γυναικών οι χώρες που συμμετέχουν θα χωριστούν σε έξι ομίλους των τεσσάρων ομάδων και θα διεξαχθούν δύο τουρνουά τον Σεπτέμβριο του 2016 από τα οποία η πρώτη ομάδα στην βαθμολογία του κάθε ομίλου θα προκριθεί στα τελικά κι οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η θέση θα αγωνιστούν στα μπαράζ (θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2017).

Στους άνδρες την απευθείας πρόκριση έχουν πάρει η Πολωνία (διοργανώτρια), Γαλλία (κάτοχος του τίτλου), Σλοβενία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρωσία, Σερβία, ενώ στις γυναίκες έχουν προκριθεί Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία (διοργανώτριες), Ρωσία (κάτοχος του τίτλου), Ολλανδία, Σερβία, Τουρκία, Γερμανία.

Στους Εφήβους και τις Νεάνιδες οι συμμετέχουσες χώρες θα τοποθετηθούν μετά από κλήρωση σε 7 ομίλους (ένα τουρνουά το οποίο θα διεξαχθεί τον Απρίλιο), από τους οποίους προκρίνεται στα τελικά η πρώτη ομάδα κάθε βαθμολογίας ενώ όσες καταλάβουν τη 2η θέση θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους στα πλέι οφς (που θα διεξαχθούν και πάλι υπό την μορφή ομίλων).

Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται από σήμερα ο Διευθυντής της ΕΟΠΕ Περικλής Μπακοδήμος, ο οποίος πρόσφατα εκλέχθηκε ως μέλος της Επιτροπής Διοργανώσεων της CEV, ενώ αύριο θα ταξιδέψουν ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Σωτήρης Δρίκος και ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών  Γιάννης Καλμαζιδης , οι οποίοι θα παραβρεθούν στη διαδικασία της κλήρωσης.