ΔΙΕΘΝΗ

Κλήρωσε για το ιστορικό Euro 2017 Γυναικών (fot-vid)

Κλήρωσε για το ιστορικό Euro 2017 Γυναικών (fot-vid)

Σε μια λαμπερή εκδήλωση, από την οποία “έλαμψε δια της απουσία της” η Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στο Μπακού η κλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Γυναικών 2017 (22/9-1/10), που για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί σε Αζερμπαϊτζάν (Μπακού, Γκαντζά) και Γεωργία (Τιφλίδα).

Η αντίστροφη μέτρηση λοιπόν για τη στέψη της 1ης Οκτωβρίου της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2017… άρχισε! Ττην υπέροχη βραδιά που φιλοξενήθηκε στο εμβληματικό “Heydar Aliyev Center” του Μπακού και παρουσίασε μια από τις πιο διάσημες παρουσιάστριες της τηλεόρασης του Αζερμπαϊτζάν, η Λέιλα Αλίγιεβα, τίμησαν με την παρουσία τους εκλεκτοί προσκεκλημένοι της αθλητικής και πολιτικής ζωής των δύο χωρών, όπως αναπληρωτής πρωθυπουργός του Αζερμπαϊτζάν, Γιακούμπ Εγιούμποφ.

baku

Στη συνέχεια “δια χειρός” των όμρφων διεθνών άσων του Αζερμπαϊτζάν, Οκσάνα Κουρτ (Παρχομένκο) και Βαλέρια Μαμάντοβα (Κοροτένκο) συγκροτήθηκαν οι 4 όμιλοι των 12 ομάδων που θα διεκδικήσουν από 22 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου, το βαρύτιμο τρόπαιο της τελικής φάση του Ευρωπαϊκού Πρωτάθληματος Γυναικών.

mamadova_euro

Επικεφαλής των ομίλων τέθηκαν οι δύο “οικοδέσποινες” χώρες, μαζί με την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2015, Ρωσία και την ασημένια Ολυμπιονίκη του Ρίο 2016, Σερβία, κατόπιν απόφασης των διοργανωτών.

drawing_euro2017

A’ Όμιλος (Μπακού): Αζερμπαϊτζάν, Γερμανία, Πολωνία, Ουγγαρία
B’ Όμιλος (Τιφλίδα): Γεωργία, Ιταλία, Κροατία, Λευκορωσία
Γ’ Όμιλος (Μπακού): Ρωσία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ουκρανία
Δ’ Όμιλος (Γκαντζά): Σερβία, Ολλανδία, Βέλγιο, Τσεχία

Οι νικητές των τεσσάρων πισίνες προκρίνονται κατ ‘ευθείαν στα προημιτελικά, ενώ η δεύτερη και η τρίτη ομάδα των ομίλων θα παίξουν μεταξύ τους σε αγώνες πλέι-οφ.

Δείτε στο παρακάτω Video την κλήρωση του Euro 2017 γυναικών στο Μπακού