Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Κοιτάζει το «θηρίο» Σελέστ Πλακ o Παναθηναϊκός (Vid)

Κοιτάζει το «θηρίο» Σελέστ Πλακ o Παναθηναϊκός (Vid)

Μετά την Μάριτ Γιάσπερ που ενέδωσε τελικά στο φλερτ της γαλλικής Ναντ, μία ακόμη διεθνής άσος της Ολλανδίας, η θηριώδης (1.90μ) Σελέστ Πλακ βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού.

H 27χρονη ακραία της ιαπωνικής Victorina Himeji, που αυτή την περίοδο αγωνίζεται με τις “τουλίπες” ως διαγώνια στο VNL, είναι μία έμπειρη αθλήτρια με πολλές διεθνείς παραστάσεις και διακρίσεις. Με καταγωγή από το Σουρινάμ, λόγω του παγκόσμιου πρωταθλητή Kick Boxing και μπαμπά της, Κένεθ, η Πλακ ξεκίνησε το βόλεϊ επηρεασμένη από τη βολεϊμπολίστρια μητέρα της, Καρίν.

Πέρα από την ολλανδική λίγκα (De Boemel, Dinto, Alterno) και τελευταία την ιαπωνική, έχει παίξει σε Ιταλία (Μπέργκαμο, Νοβάρα) και Τουρκία (Αιντίν). Έχει στεφθεί δύο φορές πρωταθλήτρια, τη σεζόν 2013-2014 με την Αλτέρνο,  το 2016-2017 με τη Νοβάρα, ενώ  το 2015-16 ήταν Κυπελλούχος με την Μπέργκαμο. Ακόμη η Πλακ έχει στο παλμαρέ της σημαντικές “πορτοκαλί” διακρίσεις, όπως τα δύο ασημένια μετάλλια ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (2015, 2017) και το χάλκινο στο World Grand Prix του 2016.

Μεταξύ πολλών ατομικών διακρίσεων ξεχωρίζουν  ο τίτλος της τοπ σκόρερ της Ολλανδίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βόλεϊ Γυναικών FIVB του 2014 και της MVP του Κυπέλλου Ιταλίας 2015-2016.

Πέρα από τα απίστευτα αγωνιστικά της χαρίσματα, όπως το άλμα και η δύναμη στα χτυπήματά της,  για τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού είναι πολύ σημαντικό, ότι γνωρίζεται πάρα πολύ καλά με την Μάρετ Γκρόθες, αφού εκτός από τις “οράνιε” με την νταμλπλούχα του “τριφυλλιού” ήταν συμπαίκτριες και στην τουρκική  Büyükşehir Belediyespor.

Απομένουν δυο θέσεις ξένων αθλητριών από το πάνω ράφι -μια ακραία και μια κεντρικός- για να κλείσει το βασικό σχήμα των “πρασίνων” ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν και ο Μπράνκο Γκάιτς προσπαθεί να βρει την καλύτερη δυνατή επιλογή που θα ταιριάξει στη φιλοσοφία του.

Πάρτε μία πρώτη γεύση από την εντυπωσιακή Ολλανδέζα άσο που έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό