ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Κοκκινάκης : «Ελάτε στο Ρέντη να σκοράρουμε την πρόκριση»

Κοκκινάκης : «Ελάτε στο Ρέντη να σκοράρουμε την πρόκριση»

Έτοιμοι να πανηγυρίσουν την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι οι διεθνείς παίκτες. Το ματς της 5ης Ιανουαρίου κόντρα στη Σουηδία στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη θα είναι η καλύτερη ευκαιρία για τους παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου να βάλουν την σφραγίδα στο διαβατήριο επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά από το 2009.

Ο εκ των πρωταγωνιστών της Εθνικής στις 4 πρώτες καλοκαιρινές νίκες, Μενέλαος Κοκκινάκης, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ για τα δύο εναπομείναντα ματς του ομίλου όσο και για την νοοτροπία νίκης που κτίζει αγώνα με τον αγώνα η «γαλανόλευκη».

Αναλυτικά…

Για τους αγώνες με Σουηδία και Λουξεμβούργο: «Όλοι γνωρίζουμε ότι έχουμε προκριθεί αλλά εμείς δεν επαναπαυόμαστε. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας που είναι κάθε μέρα, κάθε προπόνηση, κάθε αγώνα να γινόμαστε καλύτεροι. Και στα δύο εναπομείναντα ματς πρέπει να δείξουμε την ίδια σοβαρότητα που δείξαμε το καλοκαίρι. Πρέπει να ευχαριστηθούμε τα παιχνίδια, να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο και να έχουμε διάθεση. Χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου στο ματς με τη Σουηδία. Μαζί να …σκοράρουμε για την πρόκριση. Θέλουμε να κάνουμε το «δύο στα δύο» γιατί αυτή η Εθνική χρειάζεται νίκες. Πρέπει αυτή ή ομάδα να μάθει να κερδίζει».

Για τα προβλήματα και τις απουσίες: «Υπάρχουν σίγουρα απουσίες και προβλήματα αλλά είναι φυσιολογικό αφού είμαστε στη μέση της χρονιάς και όλοι προερχόμαστε από επιβαρυμένο τρίμηνο με τις ομάδες μας. Υπάρχει όμως συνεννόηση με τον προπονητή και προχωράμε. Ακόμη και αυτά τα παιδιά που δεν μπορούν να είναι στην Εθνική λόγω προβλημάτων τους αισθανόμαστε κοντά μας και ξέρουμε ότι θα ήθελαν να είναι μαζί μας. Εμείς από την πλευρά μας αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μπορέσουμε να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια με Σουηδία εντός και Λουξεμβούργο εκτός και να πανηγυρίσουμε την πρόκριση».

Για τη νοοτροπία νίκης που φαίνεται να κτίζει η Εθνική: «Κτίζουμε νέα νοοτροπία λόγω του επαγγελματισμού που έχουν όλοι οι παίκτες. Όλοι μας παίζουμε ή έχουμε παίξει σε μεγάλες ομάδες, έχουμε κατακτήσει τίτλους και έχουμε πλέον εμπειρία. Ξέρουμε τι σημαίνει Εθνική ομάδα και έχουμε καταλάβει ότι έχει έρθει η ώρα να κάνουμε κάτι καλό. Για να έρθει αυτό το καλό όμως χρειάζεται προσήλωση στο στόχο, προπόνηση και ταπεινότητα. Μόνο έτσι θα πετύχουμε…».