ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κοπή πίτας με όραμα και αισιοδοξία (φωτ.)

Κοπή πίτας με όραμα και αισιοδοξία (φωτ.)

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου, αλλά και πολλών αθλητών και παραγόντων της η ΕΣΑΠ πραγματοποίησε την κοπή της Βασιλόπιτας  και βράβευσε τους χορηγούς της.

Σε πολύ αισιόδοξο κλίμα, με χαμόγελα και με μεγάλες προσδοκίες για τη νέα χρονιά, η ΕΣΑΠ έκοψε την πίτα της, τίμησε τους χορηγούς της και δια στόματος του προέδρου της Παντελή Ταρνατόρου έδωσε το στίγμα της για το μέλλον και τις κινήσεις που θα γίνουν προκειμένου η Volleyleague να αναβαθμιστεί σε όλους τους τομείς και να αποτελέσει ένα ακόμη ελκυστικότερο προϊόν.

Την λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο του Παλαιού Φαλήρου τίμησαν με την παρουσίας τους ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος, ο πρόεδρος της ΟΔΠΕ Σταύρος Μαυρικίδης, παράγοντες και παίκτες ομάδων και φυσικά οι χορηγοί της ΕΣΑΠ που τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην Volleyleague.

tarnatoros

Ταρνατόρος : «Το 2018 απαρχή αλλαγών για την Volleyleague»

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος κατά την ομιλία του ευχαρίστησε τους χορηγούς της Λίγκας και αναφέρθηκε στους στόχους και τα πλάνα της δηλώνοντας αισιόδοξος για το μέλλον προαναγγέλλοντας μάλιστα αρκετές αλλαγές…

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης ο Παντελής Ταρνατόρος δήλωσε «Σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα. Κάθε Σαββατοκύριακο όπως βλέπεται έχουμε ωραίους αγώνες με αγωνία, σασπένς, με 3-2 και γεμάτα σετ και αυτό οφείλεται στο υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο που έχουν οι ομάδες.

Βρισκόμαστε στην κορύφωση και θεωρώ ότι κάθε αγωνιστική θα βλέπουμε και καλύτερο βόλεϊ. Είμαι βέβαιος πως μέχρι τέλους του πρωταθλήματος θα υπάρχει αγωνία και προς τα πάνω και προς τα κάτω και οι ομάδες με τους προπονητές και παίκτες τους θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό προϊόν.

Αναφέρω την λέξη προϊόν διότι κακά τα ψέματα το αθλητικό θέαμα είναι ένα προϊόν. Εμείς προσπαθούμε όχι να υπηρετήσουμε αλλά να διοικήσουμε. Να μανατζάρουμε αυτό το προϊόν για να μπορέσουμε να φέρουμε έσοδα. Να μπορέσουμε να έχουμε την σωστή επικοινωνία με την Ομοσπονδία, που την έχουμε και ευχαριστούμε την ΕΟΠΕ που είναι κοντά μας και το νιώθουμε μέρα με την ημέρα. Έχουμε τον υπουργό κοντά μας. Ένας άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή κάθισε δίπλα μας άκουσε τα προβλήματα μας και έχει και ανοικτά μάτια να μας βοηθήσει.

Εμείς δεν έχουμε ζητήσει χρήματα και είμαστε από τους λίγους που δεν του έχουν ζητήσει χρήματα. Άρα έχουμε πρόσωπο.

Έχοντας την ευτυχή συγκυρία για εμάς, θεωρούμε ότι ίσως αυτή η χρονιά είναι απαρχή μιας αλλαγής που θέλουμε να κάνουμε για το μέλλον του Ελληνικού βόλεϊ και της Α1.

Γνωρίζουμε πως ο Υφυπουργός είναι έτοιμος να καταθέσει το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο. Έχουμε συζητήσει και έχουμε βάλει τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο το οποίο θα προσδώσει και κύρος και ανταγωνισμό στα γενικότερα πλαίσια του μάρκετινγκ για να μπορέσουμε να φέρουμε έσοδα που πρέπει να φέρουμε έτσι ώστε να λειτουργεί όλο το σύστημα του πρωταθλήματος και οι ομάδες.

Αίμα μας οι χορηγοί

Οι χορηγοί μας που βλέπεται εδώ και στην καθημερινή επαφή μας στα γήπεδα μέσω πινακίδων και διαφημίσεων είναι το αίμα μας. Είναι το αίμα μέσα στον οργανισμό μας για να μπορούμε να ζούμε.

Θεωρούμε πως οι χορηγοί πρέπει να είναι κοντά μας, θα προσπαθήσουμε να τους έχουμε ικανοποιημένους κάθε χρόνο όσο περισσότερο μπορούμε και πάνω από όλα θα προσπαθήσουμε να τους αποδείξουμε ότι κάθε ευρώ που μας δίνουν μας το δίνουν ανταποδοτικά

Το βόλεϊ δεν είναι το πιο δημοφιλή άθλημα, είναι όμως μια οικογένεια, έχει ανθρώπους που το αγαπάνε, έχουμε δημιουργήσει μια διαφορετικότητα. Είμαστε ένα άθλημα που έρχονται οικογένειες, δεν έχουμε την βία άλλων αθλημάτων, έχουμε την ποιότητα αθλητών, παραγόντων και γενικότερα  που δίνει διαφορά από τα άλλα αθλήματα.

Θεωρώ αν δεν έχουμε όραμα και αισιοδοξία δεν έχουμε τίποτα. Εμείς δεν βλέπουμε τους εαυτούς μας διαχειριστές. Είναι ένα προϊόν που το αγαπάμε και το υπηρετούμε. Δεν θέλουμε λεφτά εμείς. Δίνουμε λεφτά. Θεωρούμε ότι πρέπει όσοι μπορείτε και όπως μπορείτε πρέπει να μας βοηθήσετε για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.

Χρονιά αλλαγών

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό που είναι δίπλα μας. Οι χορηγοί είναι οι βάση μας. Θεωρώ το 2018 θα είναι μια χρονιά όπου εφόσον υλοποιήσουμε όλα αυτά που συζητάμε με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, θα δείτε ένα πρωτάθλημα από την μεθεπόμενη αγωνιστική το οποίο δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Διότι δεν θα έχουμε μόνο αγωνιστικά κριτήρια. Θα έχουμε πιο οργανωμένες ομάδες, θα κοιτάξουμε να ενεργοποιήσουμε την wild Card και γενικότερα και άλλους θεσμούς που θα δώσουν κύρος και βάρος στο πρωτάθλημα μας.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας και την προσπάθεια που κάνετε για να στηρίξετε το βόλεϊ και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας».

esap_pita

Βασιλειάδης : «Μην αφήσετε το ποδόσφαιρο να καταστρέψει το βόλεϊ»

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την αγάπη του για το άθλημα μίλησε ανοικτά και ξεκάθαρα προτρέποντας όλους να μην αφήσουν το ποδόσφαιρο να καταστρέψει το βόλεϊ…

«Ζούμε λίγο περίπλοκες καταστάσεις. Η φετινή χρονιά είναι κομβική με την επιστροφή της ΕΡΤ. Δώστε όλοι μια μεγάλη μάχη να μην αφήσουμε το ποδόσφαιρο να καταστρέψει το βόλεϊ.  Έχουμε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα, εξαιρετικές ομάδες. Προσέξτε. Απευθύνομαι κυρίως στους μεγαλύτερους. Καταλαβαίνεται. Στους Βόρειους και τους Νότιους. Μην αφήσουμε την μπάλα να μας καταστρέψει το βόλεϊ. Θα είναι κομβικό για όλους μας.  Και για την Volleyleague» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βασιλειάδης στέλνοντας προς όλους το μήνυμά του.

Από εκεί και μετά ο Υφυπουργός Αθλητισμού στην έναρξη της ομιλίας του δήλωσε «Είναι ευτυχής η συγκυρία γιατί χρονικά μπορούμε να πούμε και καλή χρονιά και καλή Ανάσταση. Νομίζω η Volleyleague προσπαθεί να γλυτώσει έξοδα κάνοντας 2 σε 1 τις εκδηλώσεις της.

Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί σας και έχουμε δώσει πολλές μάχες παρέα. Ξέρετε τα οικονομικά πλαίσια είναι ασφυκτικά και τα περιθώρια ελιγμών όχι μεγάλα. Άρα επικεντρωνόμαστε στα θεσμικά. Ήδη στον νέο Αθλητικό Νόμο που από κοινού επεξεργαζόμαστε το νέο πλαίσιο που θα κινείται το επαγγελματικό βόλεϊ για να μπορέσουμε να λύσουμε πολλά προβλήματα.

Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα είναι η Ομοσπονδία. Και όντως όταν σκέφτεσαι την Ομοσπονδία του βόλεϊ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σου χαλά η διάθεση. Είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτήν την διοίκηση και κρατάμε το άθλημα ζωντανό. Γιατί υπό κανονικές συνθήκες αυτό το πράγμα δεν υπάρχει. Δεν υφίσταται. Είναι ο Καραμπέτσος με την δουλειά που κάνει και το κρατά ζωντανό.

Δεν ξέρω τι λύση μπορούμε να βρούμε και με εκνευρίζει και ως δικηγόρο όταν δεν μπορώ να βρω μια λύση σε ένα πρόβλημα μου. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα. Ο Καραμπέτσος φέρνει ιδέες συνέχεια. Προσπαθούμε. Θα τα καταφέρουμε.

Για την Volleyleague. Νομίζω με τις αλλαγές στο θεσμικό και με τη συνεργασία της ΕΡΤ που είναι κομβικό για το άθλημα ότι ξαναμπαίνει μέσω της Δημόσιας Τηλεόρασης  σε όλα τα σπίτια.

Κατά την γνώμη μου η αποκοπή της ελληνικής κοινωνίας μέσω των συνδρομητικών καναλιών και του βόλεϊ και του μπάσκετ υπήρξε  καταστροφική και φαίνεται ήδη φέτος.

Εδώ είναι και ο κ. Λυκουρόπουλος θα το επιβεβαιώσει την αγάπη της ΕΡΤ για το ελληνικό βόλεϊ και τα επόμενα χρόνια και εδώ θα ελπίζουμε και με μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Εδώ θα πιέσουμε όλοι. Και η αθλητική ηγεσία και η Πολιτική ηγεσία.

Νομίζω μπροστά μας έχουμε τα καλύτερα. Μια τελευταία σκέψη, προτροπή, επιθυμία. Λίγο περισσότερη ευαισθησία, λίγο καλύτερος σχεδιασμός για τους παίκτες. Είναι κομβικό και θα το βρούμε μπροστά μας».

esap_pita1

Καραμπέτσος : «Πιστεύω πως θα σώσουμε το άθλημα»

Την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ομοσπονδία, αλλά παράλληλα και την αισιοδοξία του ότι το άθλημα θα καταφέρει να βρει την λύση εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος.

Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Γιώργος Καραμπέτσος τόνισε «Τα είπε καλά ο πρόεδρος. Έχουμε καλή συνεργασία με την ΕΣΑΠ. Ήταν δεδομένο ότι θα είχαμε καλή συνεργασία γιατί όλοι προερχόμαστε από το βόλεϊ και το έχουμε υπηρετήσει σχεδόν από όλα τα επίπεδα.

Εγώ δεν μπορώ να ωραιοποιήσω και να πω πως είναι τόσο όμορφα τα πράγματα για εμάς στο βόλεϊ. Το βόλεϊ δεν είναι μόνο η Α1. Αν ξεκινήσω να μιλάω εγώ για το βόλεϊ θα τελειώσουμε σε 2 μέρες και δεν ξέρω όταν θα φύγουμε από εδώ αν θα αισθανόμαστε όπως όταν ήρθαμε.

Η κατάσταση για το βόλεϊ είναι πολύ δύσκολη. Σε βαθμό που δεν ξέρω αν έχει γιατρειά. Σήμερα είχα Οικονομική Επιτροπή με στόχο και σκοπό να φτιάξουμε τον προϋπολογισμό του 2018 και τον απολογισμό για το 2017 και δυστυχώς είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Δίνουμε έναν σκληρό αγώνα με προμηθευτές που χρωστάμε πολλά χρήματα και σήμερα συνάντησα 4 δικηγόρους.

Δεν μπορώ να πω πολλά αλλά πιστεύω πως θα σώσουμε το άθλημα με την βοήθεια του Υπουργού που είναι πολύ μεγάλη και θα τον αναγκάσω αυτές τις μέρες να με βοηθήσει λίγο περισσότερο έμμεσα γιατί άμεσα δεν μπορεί η Πολιτεία να δώσει χρήματα. Εύχομαι η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει να την υλοποιήσει γιατί τότε θα σωθεί πραγματικά το άθλημα.

Αυτό που θέλω να ευχηθώ είναι αυτό που είπε και πρόεδρος. Να αλλάξουμε πολλά πράγματα και να πάμε προς την σωστή κατεύθυνση. Να ευχηθώ υγεία σε όλους και να πάνε όλα καλά και να ξαναβρεθούμε και του χρόνου για να σας πως περισσότερα και καλύτερα νέα όσον αφορά όλο το βόλεϊ».

Το φλουρί στον Βασιλειάδη

Τυχερός της βραδιάς ο Υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, στον οποίο έπεσε και το φλουρί της εκδήλωσης.

Όπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, ο τυχερός της Βασιλόπιτας θα κέρδιζε τις μπάλες της χρονιάς και αυτές πήγαν μέσω Υφυπουργού στον Έβρο και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης έπειτα από την κλήρωση που έκανε ο Γιώργος Βασιλειάδης…

Το δώρο της ΕΣΑΠ και του Υφυπουργού δέχθηκε με χαμόγελα ο εκπρόσωπος του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης και Β αντιπρόεδρος της Λίγκας Αντώνης Τελόπουλος.