ΔΙΕΘΝΗ

Κορυφαία αλλά άτυχη η Λαμπρινίδου (vid)

Κορυφαία αλλά άτυχη η Λαμπρινίδου (vid)

Με ήττα 3-2 σετ στο Μιλάνο από την οικοδέσποινα Club Italia ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στη σειρά των προημιτελικών των πλέι οφ της Α2 Ιταλίας η Τρεντίνο, της διεθνούς Μαρίας Λαμπρινίδου, που παρά την εξαιρετική και πάλι εμφάνιση της Ελληνίδας μπλοκέρ, δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των «ατζούρε».

Το ματς ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τις φιλοξενούμενες, όταν η “μπόμπερ” της ομάδας, Μαρκιορόν, τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο στο 5-4 του α’ σετ και αποχώρησε σφαδάζοντας για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Παρόλα αυτά η πα έφτασαν με 25-23 στη κατάκτηση του σετ. Η ομάδα λοιπόν του ομοσπονδιακού τεχνικού Μενκαρέλι, που σύμφωνα με πηγές από τη γειτονική χώρα, την νέα σεζόν θα αγωνίζεται στα σαλόνια του καμπιονάτο, κατάφερε μετά το προβάδισμα της Τρεντίνο και την αρχική ψυχρολουσία με «αιχμή του δόρατος» την εκπληκτική Εγκόνου, που τελείωσε το ματς με 26 πόντους, να απαντήσει με περάσει μπροστά με 2-1, κερδίζοντας τα δύο επόμενα σετ με 25-22, 25-21.

Οι φιλοξενούμενες, που απούσης της Μαρκιορόν δεν είχαν τον εύκολο πόντο στην επίθεση με την ασταμάτητη Λαμπρινίδου, για ένα ακόμη ματς να χρίζεται με 14 πόντους (12/19 επιθέσεις- 62% απ., 1 ασο και 1 μπλοκ) δεύτερη τοπ σκόρερ της ομάδας της πίσω από την Μπεζάρεβιτς με 18π, ισοφάρισε δύσκολα με 25-23 σε 2-2, αλλά στο τάι μπρέικ η Club Italia πανηγύρισε τη νίκη στα σημεία με 15-11.

Πολύ καλή επίσης για τις νικήτριες η Ντανέζι με 13 πόντους, εκ των οποίων 6 μπλοκ.

Το β’ παιχνίδι της σειράς θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19η Απριλίου στο Sanbapolis του Τρέντο.

Δείτε τον τελευταίο πόντο του αγώνα