Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Κορυφή ο ΠΑΟΚ, σοκ με Ασπιώτη

Κορυφή ο ΠΑΟΚ, σοκ με Ασπιώτη

Με τρίποντο συνέχισε κατά την 14η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ ο οποίος πέρασε «αλώβητος» από το Βραχάτι και με το 3-0 (22-25, 21-25, 17-25) επί του Παμβοχαϊκού ανέβηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στα αρνητικά της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Ασπιώτη στο Β σετ με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ρήξη χιαστών.

Ανάλυσε το

Η κορυφή περνά από το… Βραχάτι. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 του Παμβοχαϊκού και πέρασε πλέον μόνος πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως ο αγώνας του Ολυμπιακού είναι προγραμματισμένος για τις 11 Φεβρουαρίου.

Σοβαρός τραυματισμός Ασπιώτη

aspioths-voxa-2015Ωστόσο η νίκη του Δικέφαλου του Βορρά επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Άκη Ασπιώτη στο 4-4 του δεύτερου σετ. Ο νεαρός διαγώνιος των γηπεδούχων έπειτα από επίθεσή του προσγειώθηκε άτσαλα με αποτέλεσμα να γυρίσει το δεξί γόνατο του.

Οι πόνοι για τον 24χρονο άσο του Παμβοχαϊκού ήταν έντονοι παγώνοντας τους πάντες στο γήπεδο. Ο τραυματισμός του Ασπιώτη  σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών είναι σοβαρός καθώς εκφράζονται φόβοι για ρήξη χιαστών.

Κάτι που αν επιβεβαιωθούν θα σημάνει αυτόματα το τέλος της χρονιάς για τον νεαρό αθλητή και ένα σοβαρό πλήγμα για τους «κυανοκίτρινους» λίγο πριν το Final 4 του League Cup και τα επόμενα καθοριστικά παιχνίδια.

Mvp ο Γκόμεζ, ντεμπούτο από Ρανγκέλ

Όσον αφορά τα αγωνιστικά τώρα ο ΠΑΟΚ με τον Γκόμεζ να σταματά στους 20 πόντους ήταν ο κορυφαίος των «ασπρόμαυρων», ενώ ο Χιμένες με 9 προσπαθεί να βρει τα πατήματά του. Στον αγώνα πέρασε στα δύο πρώτα σετ ως αλλαγή και ο Ρανγκέλ κάνοντας 2 μπλοκ και έδειξε σιγά –σιγά να προσαρμόζεται και αυτός στην ομάδα που είχε 55% αποτελεσματικότητα στην επίθεση. 

Με το Χιμένες να ξεκινάει στη βασική σύνθεση του ΠΑΟΚ, οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 1-3 με τον Κανέλλο να απαντάει για το 3-3. Οι ασπρόμαυροι πήγαν προηγούμενοι στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 7-8 με τον Παμβοχαϊκό να απαντάει για το 10-10 με επίθεση του Σαρικείσογλου. Πρώτος χρόνος του Παντακίδη , υπέρβαση Δρόγκαρη και νέος πόντος από τον Βενεζουελάνο διαγώνιο διαμόρφωσαν το 12-15 δίνοντας αέρα τριών πόντων στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο , οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και με πίεση από σερβίς και μπλοκ μείωσαν σε 16-17 μετά από λάθος σερβίς του Σαφράνοβιτς.

Ο Νέμεθ μείωσε σε 21-22, αλλά στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης έχασε το σερβίς με τον ΠΑΟΚ για το 21-23. Μπλοκ του Ασπιώτη στον Σαφράνοβιτς , αλλά λάθος σερβίς από τον διαγώνιο των γηπεδούχων διαμόρφωσε το 22-24. Με άσσο ο Γκόμεζ διαμορφώθηκε το 22-25.

Με αέρα μετά και την κατάκτηση του πρώτου σετ ο ΠΑΟΚ ξεφεύγει με 0-2 με επίθεση του Γκόμεζ αλλά ο Νέμεθ απαντάει για το 3-3. Με μπλοκ του Ρόου στον Γκόμεζ και άσσο του Ασπιώτη ο Παμβοχαικός παίρνει προβάδισμα με 4-3. Σε επίθεση του Ασπιώτη για το 5-4 ο Έλληνας διαγώνιος του Βραχατίου τραυματίζεται και αποχωρεί εσπευμένα στα αποδυτήρια. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν το βάζουν κάτω και παίρνουν κεφάλι στο σκορ με 10-7 εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια του ΠΑΟΚ. Με δύο σερί επιθέσεις από Χιμένες και Γκόμεζ ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 11-9 και λίγο αργότερα ο Παντακίδης σε 12-10. Ο Σαρικείσογλου με επίθεση έκανε το 13-11 αλλά ο Γκόμεζ απάντησε γρήγορα για το 15-14. Ο Σαφράνοβιτς μείωσε σε 16-15. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 16-16 και με μπλοκ του Χιμένες στον Σαρικείσογλου προηγήθηκε με 16-17. Ο Παπαδόπουλος που αντικατέστησε τον Ασπιώτη έκανε το 17-17 αλλά ο Γκόμεζ απάντησε για το 18-18. Με την είσοδο του στο παρκέ για να ψηλώσει το μπλοκ ο Ρανγκέλ σταματάει τον Νέμεθ για το 18-19 και ο Γκόμεζ κάνει το 18-20. Νέο μπλοκ των Ρανγκέλ -Παντακίδη διαμορφώνει το 18-21. Ο Σαρικείσογλου μειώνει σε 19-21 και ο Γκόμεζ κάνει το 19-22. Το τελικό 21-25 διαμορφώνεται μετά από τρία σερί λάθη των γηπεδούχων.

Κάπου εκεί η πλάστιγγα γύρισε υπέρ του ΠΑΟΚ με την ομάδα του Βραχατίου να βάζει στη διαγώνιο τον Κανέλλο και να ψάχνει λύσεις εκ των έσω. Από την πλευρά του ο Γιάννης Καλμαζίδης αντικατέστησε τον τραυματία Σαφράνοβιτς με τον Εφραιμίδη με τον ΠΑΟΚ να ξεφεύγει εύκολα με 1-4 με μπλοκ άουτ του Γκόμεζ. Ο Χιμένες έκανε το 9-11 και ο Ντίνας με νέο μπλοκ στον Νέμεθ τον 10-14. Με άσσο του Εφραιμίδη ο ΠΑΟΚ ξέφυγε με 10-15. Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Παμβοχαϊκού πέταξαν λευκή πετσέτα κάνοντας πολλά λάθη , γεγονός που επέτρεψε στον τεχνικό του ΠΑΟΚ να δώσει χρόνο συμμετοχής στους Σαμπάνη, Αναστασιάδη , Καρασαββίδη με τον τελευταίο να διαμορφώνει το 17-25 για το 0-3.

Τάδε έφη…

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Μίχαελ Μέρτεν είπε: «Μετά τον τραυματισμό του Ασπιώτη, το μυαλό μας δεν ήταν τόσο στο βόλεϊ αλλά στον Άκη. Πριν και μετά τον τραυματισμό παίζαμε καλά αλλά το σοκ ήταν μεγάλο και δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε στον ρυθμό του ΠΑΟΚ. Τώρα κοιτάμε πλέον το παιχνίδι με τον Εθνικό για το Λιγκ Καπ. Αν η αποστολή μας ήταν δύσκολη κόντρα στον Εθνικό μετά τον τραυματισμό του Ασπιώτη έγινε ακόμη δυσκολότερη».
 
Ο Κουβανός ακραίος του ΠΑΟΚ Χαβιέ Χιμένεζ είπε: «Διασκέδασα αρκετά το παιχνίδι. Δυστυχώς για την αντίπαλη ομάδα είχε την ατυχία με τον τραυματισμό του διαγωνίου και η νίκη ήρθε ευκολότερα απ’ότι περιμέναμε. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Από την πρώτη στιγμή όλοι στον ΠΑΟΚ μου συμπεριφέρονται σαν οικογένεια. Είμαστε όλοι μια παρέα και ένιωσα καλά από την πρώτη στιγμή που ήρθα».
 
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Δυστυχώς στον αθλητισμό υπάρχουν οι τραυματισμοί αλλά ο Ασπιώτης ειδικά έχει χτυπηθεί αρκετά από αυτούς. Είναι όμως δυνατός και θα επιστρέψει γρήγορα πίσω. Ο Παμβοχαϊκός είχε πολλά προβλήματα, με τραυματισμούς, αρρώστιες και πιστεύω δεν απειληθήκαμε σε κανένα σημείο του αγώνα».
 
Όσον αφορά την προσαρμογή των Ρανγκέλ και Χιμένεζ: «Σιγά σιγά θα γίνει και αυτό. Ο Χιμένεζ είναι μία βδομάδα εδώ και ο Ρανγκέλ τρεις μέρες. Θέλει χρόνο να δεθούν με την ομάδα, να καταλάβουν την νοοτροπία που θέλουμε να περάσουμε ως ομάδα. θα προσαρμοστούν απλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 22-25, 21-25, 17-25
 
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Μέρτεν): Δρογκάρης 2 (1/1 επ, 1 άσσος), Ασπιώτης 7 (6/14 επ, 1 άσσος), Ρόου 8 (4/4 επ, 4 μπλοκ), Κανέλλος 9 (7/17 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Νεμέθ 9 (9/24 επ, 80% υπ, 56% άριστες), Σαρικεΐσογλου 7 (7/12 επ, 67% υπ – 42% άριστες) / Ζησης (λ,  60% υπ – 30% άριστες), Βανδώρος, Παπαδόπουλος 4 (3/8 επ, 1 μπλοκ),  Τερζής
 
ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 9 (7/17 επ, 2 μπλοκ, 30% υπ – 30% άριστες), Παντακίδης 5 (5/6 επ), Ντίνας 2 (1/3 επ, 1 μπλοκ), Κουρνέτας 1 (1/1 επ), Γκόμεζ 20 (18/31 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 2 (2/7 επ, 86% υπ – 71% άριστες) / Γκαράς (λ, 68% υπ – 64 % άριστες), Σαμπανάι 1 (1/4 επ), Ρανγκέλ 2 (μπλοκ), Εφραιμίδης 4 (3/3 επ, 1 άσσος), Καρασαββίδης 1 (1/1 επ), Αναστασιάδης.