ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κορίτσια έτοιμα για τελικό!

Κορίτσια έτοιμα για τελικό!

Πρώτο σερβίς στο Φάιναλ 4 του Κυπέλλου Ελλάδας στις γυναίκες στις 17.30 με τον τυπικά γηπεδούχο Πανναξιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό σε μια μεγάλη μάχη για το εισιτήριο στον τελικό ενώ λίγο αργότερα στις 20.00 ο Κυπελλούχος Ολυμπιακός θέλει να τσεκάρει το δικό του απέναντι στον Ηρακλή Κηφισιάς. Όλα τα παιχνδία θα μεταδοθούν από τη ΝΕΡΙΤ Plus.

17.30 Πανναξιακός – Παναθηναϊκός (Λ. Μουλά, Κυριοπούλου)

Η πρώτη μάχη του ημιτελικού αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή με το ζευγάρι Πανναξιακός – Παναθηναϊκός να κοντράρεται για να κλείσει θέση στον τελικό. Η ομάδα των Κυκλάδων θέλει να συνεχίσει να γράφει ιστορία ενώ ο πολυνίκης του θεσμού Παναθηναϊκός θέλει να επιστρέψει σταδιακά στους τελικούς και τη διεκδίκηση τίτλων.

Κι αν όλα πρέπει να πάνε ρολόι για τις δυο ομάδες… η Σοριάνα Πατσέκο και η Κριστίνα Τσέσλιαρ -πασαδόρες του ΠΑΟ και του ΠΑΟΝ αντίστοιχα- γνωρίζουν τον καθοριστικό τους ρόλο!

«Έχουμε δουλέψει πολύ γι’ αυτό το ματς τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο Πανναξιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα. Κερδίσαμε στο «σπίτι» τους και χάσαμε στο δικό μας, αλλά πιστεύω ότι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα γι αυτό το ματς. Θέλουμε να παίξουμε ομαδικά να χαρούμε το παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη», τόνισε η Βενεζουελάνα πασαδόρος του Παναθηναϊκού, Σοριάνα Πατσέκο, η οποία εκτός από… θαυμάστρια, είναι και φίλη του Χάρι Γκόμεζ, που πριν από δύο εβδομάδες στην Σύρο κατέκτησε με τον ΠΑΟΚ το Κύπελλο βόλεϊ των ανδρών. «Ο Χάρι Γκόμεζ είναι φίλος μου και εύχομαι να έχει και η ομάδα μου το ίδιο αποτέλεσμα με τη δική του», τόνισε με νόημα.

Η Σέρβα πασαδόρος του Πανναξιακού, Κριστίνα Τσέσλιαρ, με την σειρά της τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά και εμείς μετά την καλή ευρωπαϊκή μας πορεία είμαστε σε καλό επίπεδο και έχουμε αποκτήσει αρκετές εμπειρίες. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλά και εύχομαι να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι μετά τα αποτελέσματα (1-1 στις νίκες) στο πρωτάθλημα οι δύο ομάδες είναι κοντά αγωνιστικά και σε φυσική κατάσταση και προετοιμασία. Ωστόσο νομίζω πως μπορούμε να κάνουμε την… έκπληξη».

20.00 Ηρακλής Κηφισιάς – Ολυμπιακός (Ιωαννίδης, Πετούσης)

Στο δεύτερο ημιτελικό τα πράγματα μοιάζουν πιο.. ξεκάθαρα αφού το φαβορί είναι αναμφίβολα ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Κηφισιάς και θέλει να φτάσει στη διεκδίκηση του 5ου τροπαίου του στο θεσμό.

Όταν πριν από δύο χρόνια ο Ηρακλής Κηφισιάς αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Σαντορίνης, η Κατερίνα Γιώτα ήταν βασική στην ομάδα της Κηφισιάς κι η Κατερίνα Γκρέκα αγωνιζόταν στις παγκορασίδες του συλλόγου.  Στο Αγρίνιο θα βρεθούν αντίπαλες με την Γιώτα να έχει ντυθεί πλέον στα ερυθρόλευκα και την Γκρέκα να έχει προαχθεί και στην γυναικεία ομάδα του Ηρακλή.

«Για μας είναι σαν να είναι το πρώτο, σαν να μην έχουν προηγηθεί οι προηγούμενες κατακτήσεις. Έχουμε πολλά κορίτσια που δεν έχουν ζήσει την κατάκτηση ενός τίτλου και σε όλε παραμένει η φλόγα για να κατακτήσουμε κι άλλους τίτλους. Δεν υπάρχει εφησυχασμός επειδή παίζουμε με τον Ηρακλή Κηφισιάς που είναι ομάδα της Α2. Πέρσι είχαμε πολύ δύσκολο έργο, όμως και φέτος δεν σκεφτόμαστε τον αντίπαλο αλλά το πώς θα παίξουμε εμείς καλά…», ξεκαθάρισε η Γιώτα η οποία εξέφρασε την ικανοποίηση της που θα βρεθεί αντίπαλος με την παλιά της ομάδα. «Χαίρομαι που ο Ηρακλής είναι εδώ. Βέβαια δεν ξέρω κανένα από τα κορίτσια καθώς έχει αλλάξει όλη η ομάδα, όμως εύχομαι πραγματικά να κάνουν μία καλή εμφάνιση»

Για την Κατερίνα Γκρέκα αυτό είναι το δεύτερο φάιναλ φορ μέσα στον Μάρτιο καθώς στις αρχές του μήνα στον Τύρναβο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια νεανίδων και η ίδια πήρε τον τίτλο του MVP ωστόσο όπως παραδέχθηκε: «Αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι πολύ σημαντικό το ότι καταφέραμε να προκριθούμε ως η μοναδική ομάδα της Α2, έχοντας αποκλείσει και ομάδα της Α1 κι είμαστε έτοιμες να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Η νεαρή ακραία και οι συμπαίκτριες της ξέρουν ότι: «Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια», ωστόσο όπως είπε: «Ο Ηρακλής Κηφισιάς είναι μια ομάδα με τη δική της φιλοσοφία στηρίζει και προωθεί τα νεαρά κορίτσια και όλες θέλουμε να ευχαριστηθούμε αυτό το παιχνίδι, αλλά και να δείξουμε ότι είμαστε κι εμείς μια πολύ καλή ομάδα».

Πρόγραμμα-Διαιτητές

Σάββατο 28/3

17.30 Πανναξιακός – Παναθηναϊκός (Λ. Μουλά, Κυριοπούλου)

20.00 Ηρακλής Κηφισιάς – Ολυμπιακός (Ιωαννίδης, Πετούσης)

Κυριακή 29/3

18.00 Τελικός