Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Στην κορυφή με πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ!

Στην κορυφή με πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ!

Ανάλυσε το

Ο ΠΑΟΚ με περίπατο επικράτησε 3-0 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και έχει την πρώτη υπεροχή στην κορυφή σε σχέση με τον συγκάτοικό του Ολυμπιακό που απώλεσε ένα σετ στην αναμέτρηση με τη ΜΕΝΤ. 
 
Η αυλαία της 17ης αγωνιστικής έπεσε με τον ΠΑΟΚ όχι απλά να μην πετάει… χαρταετό αλλά εμφατικά να δηλώνει την αγωνιστική σταθερότητά του, νικώντας άνετα τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που παρουσιάστηκε κατώτερος των δυνατοτήτων του. 

Ακόμα τρεις βαθμοί προστέθηκαν για το Δικέφαλο, που ισοβαθμεί και πάλι μαζί με τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά μετά το σετ που έχασαν οι «ερυθρόλευκοι» από τη ΜΕΝΤ στην Τούμπα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει μικρό πλεονέκτημα στην ισοβαθμία από τη συνολική συγκομιδή των σετ μετά από 17 αγώνες.

Με Χιμένες και Εφραιμίδη

Ο ΠΑΟΚ μπήκε σοβαρός από την αρχή του σετ με τους Χιμένες-Εφραιμίδη να είναι το δίδυμο των ακραίων για τον Καλμαζίδη, αφού ο Σαφράνοβιτς βρίσκεται σε αποθεραπεία (σ.σ γύρισε το πόδι του στην προπόνηση). Οι γηπεδούχοι έφτασαν πρώτοι στο πρώτο (8-5) και δεύτερο (16-14) τεχνικό τάιμ άουτ με τον Εθνικό να ακολουθεί από κοντά αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά. Όταν οι φιλοξενούμενοι πλησίαζαν, οι γηπεδούχοι πάντα είχαν τον τρόπο να ξεφύγουν (21-18) με το σετ να ολοκληρώνεται 25-20. 

Σταθερός ΠΑΟΚ

Ίδια και ακόμα καλύτερη εικόνα είχε για τον ΠΑΟΚ το δεύτερο σετ που μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ 8-5 πάτησε γκάζι φτάνοντας στο 16-9 έχοντας επιθετικές λύσεις. Ο Εθνικός προσπάθησε να αντιδράσει δυσκοεύοντας το σερβίς του αλλά η διαφορά ασφαλείας έδωσε το 2-0 με 25-20

Μονόλογος…

Ένα πολύ κακό σετ για την ομάδα του Μουστακίδη, που έμοιαζε άνευρη και έκανε πολλά λάθη με τον ΠΑΟΚ σαν σε περίπατο να περνά τη μπάλα κερδίζοντας άκοπα πόντους. Το 16-7 στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ έγινε… 21-8 για να τελειώσει το σετ με 25-12 υπέρ του ΠΑΟΚ!

Τάδε έφη…

Γιάννης Καλμαζίδης (προπονητής ΠΑΟΚ): “Είχαμε μια ατυχία με το Σαφράνοβιτς, γύρισε λίγο το πόδι του σε ένα άλμα. Δεν είναι κάτι σοβαρό ώστε να ανησυχούμε. Επίσης, ο Λούκας είχε ενόχληση στο στήθος πριν λίγες μέρες αλλά γι αυτό έχουμε ομάδα με 12 παικτες. Κάναμε ένα σοβαρό ματς. Δείχνουμε μια σταθερότητα. Δεν κρίνεται το πρωτάθλημα από την κατάταξη, το πρωτάθλημα θα κριθεί στα πλέϊ οφ”.

Ερνάντο Γκόμεζ (ΠΑΟΚ): «Παίξαμε καλά είχαμε καποια προβληματα αλλά βρήκαμε τρόπο να κερδίσουμε. Πρεπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο ματς. Είμαστε χαρουμενοι που βρισκόμαστε στην κορυφή γιατί το σημαντικοτερο είναι τα πλέι οφ”. 

Βασίλης Κουρνέτας(ΠΑΟΚ): “Να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε, να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και όλα έχουν την ώρα τους. Να δούμε στο τέλος που θα καταλήξουμε για τα πλέι οφ. Δεν βιαζόμαστε κάθε πράγμα στο καιρό του”.

Βασίλης Καρασαββίδης (ΠΑΟΚ): «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ήταν θετικό που το ματς ήρθε 3-0 . Είχαμε την ίδια απόδοση και την ίδια θέληση για τη νίκη, όπως και στο κύπελλο. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη συμπαράσταση του και τον καλούμε να είναι συνεχώς δίπλα μας».

Θανάσης Μουστακίδης (προπονητής ΠΑΟΚ): “Δικαιολογημένα βρίσκεται εκεί που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Η ήττα ήρθε φυσιολογικά. Είμαστε παρα πολύ κακοί και δεν είμαι ευχαριστημένοι. Να σκεφτούμε όλοι μας τη συνέχεια και πρώτα από όλα ο προπονητής και να αλλάξει αρκετά πράγματα όσο μπορεί. Εχουν αλλάξει πολλά στον Εθνικό κακά τα ψέμματα. Πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι να βρούμε κάποιο στυλ παιχνιδιού. Αλλιώς ξεκινήσαμε, αλλιώς έχουμε καταλήξει. Στις νίκες και στις ήττες ο προπονητής είναι υπεύθυνος και εγώ αναλαμβάνω αυτή την ευθύνη. Έχουμε ένα ματς δύσκολο με τη ΜΕΝΤ και θα πρεπει να παρουμε αυτό το ματς με αυτοπεποίθηση και πίστη”

Γιώργος Παπάζογλου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης): “Από τα χειρότερα παιχνίδια μας φέτος. Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα, σίγουρα η ομάδα άλλαξε. Σίγουρα ήμασταν τραγικοί. Δεν χωράει δικαιολογία”.

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-20, 25-20, 25-12

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 12 (9/17 επ, 3 άσσοι, 52% υπ -19% άριστες), Παντακίδης 6 (2/6 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Κουρνέτας, Γκόμεζ 19 (16/26 επ, 1 ασσος, 2 μπλοκ), Ρανγκέλ 5 (4/6 επ, 1 μπλοκ), Εφραιμίδης 8 (6/15 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 53% υπ – 27% άριστες) / Γκαράς (λ. – 78% υπ., 56% άριστες), Ντίνας, Σαμπάνης 2 (2/3 επ), Καρασαββίδης, Αναστασιάδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μουστακίδης): Δαλακούρας Κώστας 0/7 επ, 71% υπ – 65% άριστες), Μίχαλι 6 (2/7 επ, 4 μπλοκ), Παπάζογλου 3 (3/4 επ), Κασαμπαλής 3 (1/2 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Δαλακούρας Ανέστης 3 (3/17 επ, 56% υπ – 31% άριστες), Άντριτς 12 (12/32 επ) / Δαρίδης (λ. – 54% υπ., 31% άριστες), Κοντοστάθης (λ), Όστιν 1 (άσσος), Δημητριάδης 6 (4/7 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 50% υπ – 25% άριστες), Τσέλιος.