ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Κουμεντάκης : «Έχει μέλλον η ομάδα»

Κουμεντάκης : «Έχει μέλλον η ομάδα»

Η Εθνική βόλει έχασε από την Κίνα, έδειξε όμως ότι έχει μέλλον με την προσθήκη του Τζούριτς και το μοναδικό που δεν μπορείς να προσάψεις στα παιδιά του… Τεπίκ είναι ότι δεν προσπάθησαν. Έδωσαν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων τους, έχασαν στις λεπτομέρειες και με νίκη επί της Σλοβακίας( ξημερώματα Δευτέρα, 1πμ), μπορούν να αναστρέψουν την κατάσταση που διαμορφώθηκε και έχει ως πρώτο φαβορί πρόκρισης την ασιατική ομάδα.

O Ράφα Κουμεντάκης που έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του με την Εθνική έδωσε το σύνθημα «μπορούμε να κερδίσουμε τη Σλοβακία. Το παιχνίδι μου ήταν το καλύτερο μέχρι το επόμενο, αλλά δεν είναι προσωπική υπόθεση η Εθνική. Η ομάδα έπαιξε καλά κι αν δεν έλειπε ο Τζούριτς θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Τα παιδιά που ήρθαν εδώ προσπαθούν και παλεύουν . Και οι δώδεκα, παίζουμε ο ένας για τον άλλο και δεν τελείωσε ακόμη τίποτα. Έτσι είναι η ζωή, δεν σταματάει εδώ, υπάρχουν χαρές και λύπες.  Έχει μέλλον η ομάδα και σετ με σετ, παιχνίδι με παιχνίδι, τουρνουά με τουρνουά θα είναι καλύτερη. Είμαστε ένα ωραίο γκρουπ, μια παρέα. Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής  Σωτήρης Δρίκος τόνισε: «Ήταν σημαντική η απώλεια του πρώτου σετ, δεν μπήκαμε αμέσως στη διαδικασία της νίκης. Στο τέταρτο σετ εξάλλου θέλαμε πολύ τη νίκη και δεν μπορούσαμε να διαχειρισθούμε σωστά τα θέλω μας. Το θετικό είναι ότι είχαμε συγκέντρωση στην τακτική στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, αλλά κάναμε ανεπίτρεπτα λάθη σε κρίσιμα σημεία. Η Κίνα είχε 14 παίκτες και δεν τους ξέραμε όλους. Στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς προβληματίσαμε τον αντίπαλο, κι αν ελέγχαμε τα θέλω μας,  θα κερδίζαμε» και υποστήριξε για την αντικατάσταση του Κουμεντάκη με τον Κοκκινάκη στα μέσα του τέταρτου σετ «ήθελα να του δώσω ανάσες γιατί ήταν κουρασμένος».

Ο αρχηγός αποστολής Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου μετέφερε στους παίκτες τα λόγια του προέδρου Αχιλλέα Μαυρομάτη «συγχαρητήρια για την υπερπροσπάθεια. Όλοι μαζί, μια γροθιά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας, τους βραχυπρόθεσμους και τους μακροπρόθεσμους. Η ομάδα έχει μέλλον , τίποτα δεν τελείωσε, καθώς έχουμε το ματς με τη Σλοβακία, αλλά και το τουρνουά της Θεσσαλονίκης».

Μεξικό – Αποστολή ΠΣΑΤ: Στέφανος Λεμονίδης