ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Κουμεντάκης : «Ένα βήμα παραπάνω απο όλους μας»

Κουμεντάκης : «Ένα βήμα παραπάνω απο όλους μας»

Πολλή δουλειά και μεγάλη διάθεση για καθημερινή βελτίωση περιλαμβάνει το «μενού» για τους παίκτες της Εθνικής ανδρών, που έκλεισαν μία εβδομάδα προπονήσεων στη Θεσσαλονίκη. Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης, ο οποίος φιλοδοξεί να αφήσει φέτος εντονότερο το αποτύπωμά του στην Εθνική ομάδα, μίλησε για τις εντυπώσεις του, λίγο πριν από τα πρώτα φιλικά παιχνίδια στη Βουλγαρία.

«Για εμάς, η εβδομάδα που πέρασε ήταν μια εβδομάδα… κούρασης, με διπλές προπονήσεις και πολύ ιδρώτα. Δουλεύουμε πάνω σε διάφορα κομμάτια, αφού θέλουμε σταδιακά να αλλάξουμε τον τρόπο του παιχνιδιού μας. Θέλουμε να παίξουμε πιο γρήγορα και να γίνουμε καλύτεροι στο μπλοκ – άμυνα. Το πιο θετικό στοιχείο είναι ότι όλα τα παιδιά δείχνουμε μεγάλη διάθεση, παρά την κούραση από ολόκληρη την σεζόν και από τις διπλές προπονήσεις», τόνισε ο 22χρονος ακραίος.

Η Εθνική ομάδα αναχωρεί αύριο, Παρασκευή (22/05), για τη Σόφια , όπου το Σαββατοκύριακο θα δώσει τα δύο πρώτα της φιλικά παιχνίδια κόντρα στην Βουλγαρία: «Στα δύο ματς που θα δώσουμε στη Βουλγαρία, θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα πάνω στα οποία δουλέψαμε και να βγάλουμε συμπεράσματα, έτσι ώστε να συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα την προετοιμασία μας ενόψει των επίσημων αγώνων».

Ο νεαρός Εβρίτης έχει ήδη κλείσει μια διετία στην Ιταλία, όπου αγωνίζεται με τη φανέλα της Ραβένα. Η παρουσία του εκεί, τον βοήθησε να αποκτήσει φέτος περισσότερη εμπειρία και ωριμότητα, όπως τονίζει:
«Το ιταλικό πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό, έχει υψηλό επίπεδο και αυτό βοηθά κάθε παίκτη που συμμετέχει σ’ αυτό. Πιστεύω ότι τη φετινή σεζόν απέκτησα περισσότερη εμπειρία, καθώς και συνέχεια στο παιχνίδι μου. Κέρδισα αρκετά στο κομμάτι της αυτοσυγκέντρωσης και έγινα λίγο πιο αυστηρός με τον εαυτό μου. Όταν βελτιώνεται ένας παίκτης ατομικά, ταυτόχρονα βελτιώνεται και η ομάδα του. Αν ο καθένας μας κάνει ένα βήμα παραπάνω, αυτό θα αποτελέσει κέρδος και για την Εθνική».

Η προοπτική της συμμετοχής στο World League, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ασφαλώς αποτελεί ξεχωριστό κίνητρο για τον Κουμεντάκη, που δεν κρύβει την επιθυμία του να συμπεριληφθεί στις τελικές επιλογές του Σωτήρη Δρίκου «Ενόψει του World League, όλοι μας έχουμε προσμονή και είμαστε χαρούμενοι. Μπροστά στην προοπτική να επιλέγουμε να παίξουμε σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση, ο καθένας μας νιώθει ότι κάθε μέρα πρέπει να προσπαθεί λίγο περισσότερο από την προηγούμενη».