CHAMPIONS LEAGUE

«Κουνάνε σεντόνι» Παπαφωτίου, Πρωτοψάλτης, Καλμαζίδης

«Κουνάνε σεντόνι» Παπαφωτίου, Πρωτοψάλτης, Καλμαζίδης

Σε ρυθμούς Champions League “ζούνε κι αναπνέουν” τις τελευταίες ώρες τρεις “δικοί” μας άνθρωποι του αθλήματος, που μετά τις φετινές τους πορείες στα εγχώρια πρωταθλήματα σήμερα και αύριο φοράνε το ευρωπαϊκό τους ένδυμα και φιλοδοξούν να κάνουν τα πρώτα… βήματα του χορού της πρόκρισης.

imoco_conegliano_holland

Συγκεκριμένα την αυλαία των αγωνιστικών υποχρεώσεων του γ’ γύρου της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης των Γυναικών ανοίγει η διεθνής πασαδόρος της ιταλικής Κονελιάνο, Αθηνά Παπαφωτίου, που μαζί με τις υπόλοιπες αήττητες “Πάνθηρες” φιλοξενείται στο ολλανδικό Σλίντρεχτ από την τοπική ομάδα, που αν και πρωτάρα στην διοργάνωση μέχρι στιγμής έχει μόνο νίκες, δίχως κάποια ξένη αθλήτρια.

Ντεμπούτο Φέλιξ στο ιστορικό ματς της Ομόνοιας

Στην αντίστοιχη διοργάνωση των Ανδρών, η Ομόνοια του Γιάννη Καλμαζίδη, έχει την Τετάρτη 8/11 στις 20.00 στην Λευκωσία ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία της! Η υπερπρωταθλήτρια Κύπρου κοντράρεται με την πανίσχυρη Γιαστρέμπσκι με τους Πολωνούς, που χθες προπονήθηκαν πρώτη φορά, να δηλώνουν αισιόδοξοι για το ‘α ματς.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πετύχουμε νίκη στην Κύπρο. Το κάνουμε για τους εαυτούς μας, για το κλαμπ, για όλη τη πόλη. Στην έδρα μας πρέπει να σφραγίσουμε το εισιτήριο για τους Ομίλους. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να το πετύχουμε. Δεν θα είναι φυσικά εύκολο αφού η ΟΜΟΝΟΙΑ το ίδιο θέλει να πετύχει, όμως όλα θα κριθούν στη δική μας έδρα», δήλωσε ο Jakub Popiwczak, λίμπερο της πολωνικής ομάδας, που πέρα από τους γηγενείς αθλητές της, θα στηριχθεί κυρίως στους ξένους της Χιντάλγκο Ολίβα (Κούβα), Κιρόγκα (Αργενινή), Ντε Ρόκο (Καναδάς), Κάμπα (Γερμανία), Λουστάκου (Σουηδία).

kalmazidis_filippatos_omonoiajpg

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι, με 7ο παίκτη τον κόσμο τους στο “Στάδιο Ελευθερία”, έχουν ήδη ξεχάσει την πρώτη τους φετινή ήττα στο πρωτάθλημα από τον Παφιακό (0-3) και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, που θα τους επιτρέψει να κρατήσουν “ζωντανό το όνειρο” για πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Σε αυτήν την προσπάθεια μάλιστα ο τεχνικός Γιάννης Καλμαζίδης θα έχει στη διάθεση του για πρώτη φορά και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, τον Βραζιλιάνο, Φέλιξ Λουίς.

Εξάλλου σε πρόσφατο γεύμα που παρέθεσε η ομάδα στους εκπροσώπους του Τύπου ο “Κάλμα”, γνώστης της αξίας του αντιπάλου του, έχοντας στο πλευρό τον συνεργάτη του Δήμο Φιλιππάτο, τόνισε μεταξύ άλλων πως “η Ομόνοια θα κυνηγήσει όσες πιθανότητες έχει για πρόκριση”. Μαζί με τους βοηθούς του μάλιστα ο Έλληνας τεχνικός, παρακολούθησαν την αντίπαλο και έμαθαν όσα χρειάζονταν.  “Πρόκειται για ένα μεγαθήριο. Ωστόσο έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και περιμένω να τους δω να το παλεύουν για να πάρουν το καλύτερο που μπορούν από το παιχνίδι” δήλωσε στους ανθρώπους των κυπριακών ΜΜΕ.

Στόχος τουλάχιστον δύο σετ μετά την… Οδύσσεια 

Την ίδια ώρα στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας στο… χορό της πρόκρισης ρίχνεται ο διεθνής μας Θανάσης Πρωτοψάλτης, που αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Νεφτοχίμικ, με το διεθνή μας διαιτητή, Νώντα Γεροθόδωρο να διευθύνει το παιχνίδι και β’ διαιτητή τη Βελγίδα, Μπουλανζέρ.

Το Μπουργκάς, μία πόλη 200.000 κατοίκων στην Μαύρη Θάλασσα, όπου κάθε χρόνο στο τοπικό αεροδρόμιο προσγειώνονται 2,5 εκατομμύρια επιβάτες, είναι ένας κατεξοχήν καλοκαιρινός προορισμός.

Το 15ωρο ταξίδι (Μόναχο με πούλμαν τη Δευτέρα. Από εκεί μέσω της Σόφιας ξανά με λεωφορείο προς το Μπουργκάς, 300 χιλιόμετρα διαδρομή) ωστόσο της γερμανικής ομάδας, που βρίσκεται πλέον στο βουλγαρικό θέρετρο, μόνο… τουριστικό δεν θα’ ναι.

protopsaltis_friedrichshafen

Συγκεκριμένα για το Βέλγο τεχνικό της Φριντριχσχάφεν, Βίταλ Χέινεν είναι “το σημαντικότερο παιχνίδι της χρονιάς” με το Βέλγο τεχνικό να συμπληρώνει ότι σε αυτό το ματς στο  η ομάδα του “απαιτείται να παίξει παρόμοια με τον τελικό του Supercup στο Ανόβερο”.

Η γερμανική ομάδα, με καλή ψυχολογία από την αήττητη φετινή της πορεία εντός συνόρων θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη, που θα της επιτρέψει στον επαναληπτικό της “Πόλης των Ζέπελιν” να απογειωθεί στους ομίλους, ωστόσο το έργο της δεν αναμένεται εύκολο για την παρέα του Πρωτοψάλτη. Κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Χέινεν:

“Βλέπετε πολλές ομάδες και νομίζετε ότι είναι υπέροχες. Μόνο μετά από λεπτομερή ανάλυση διαπιστώνεται σαφώς, ότι το παιχνίδι τους δεν είναι τόσο εξαιρετικό », εξηγεί αρχικά ο Βέλγος προπονητής και προσθέτει: «Στ Μπουργκάς είναι το αντίστροφο… Με την πρώτη ματιά, λέτε πως δεν είναι μεγάλη ομάδα, αλλά με μια δεύτερη ματιά καταλαβαίνετε πως παίζει πολύ καλό βόλεϊ. Θα είμαι ικανοποιημένος αν καταφέρουμε και πάρουμε κάτι πίσω επιστρέφοντας στο Φριντριχσχάφεν – και αυτό για μένα σημαίνει ότι θα έχουμε τουλάχιστον δύο σετ…”

“Όπλο” της γηπεδούχου ομάδας, που έχει μόλις έναν ξένο, τον Ουκρανό Στατσένκο,  είναι η εμπειρία και κλάση των σπουδαίων δίδυμων διεθνών αδελφών Μπρατόεφ (Γκεόργκι, Βαλέντιν), Σαλπάροφ, ενώ αμφίβολη μέχρι την τελευταία ώρα λόγω τραυματισμού είναι η συμμετοχή των Πετκοφ, Πετρόφ.

Το “ελληνικό” πρόγραμμα του γ’  γύρου του Champions League

Γυναικών
7/11 19.00 Σλίντρεχτ (Ολλανδία)-Ιμόκο Κονελιάνο (Ιταλία)

Round3-leg1-preview500x500

 Ανδρών
8/11: 20.00 Νεφτοχίμικ Μπουργκάς (Βουλγαρία)-Φριντριχσχάφεν
8/11: 20.00 Ομόνοια Λευκωσίας- Γιαστρεμπσκι (Πολωνία)

CLMRound3matchup500x500