Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Κουρνέτας: «Δείξαμε την αξία μας στο γήπεδο»

Κουρνέτας: «Δείξαμε την αξία μας στο γήπεδο»

Στην αλλαγή κλίματος που έφερε  ο ερχομός του Γιάννη Καλμαζίδη στον ΠΑΟΚ και στη συμπαράσταση του κόσμου, στάθηκε στις δηλώσεις του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο εμβληματικός πασαδόρος του «δικεφάλου» Βασίλης Κουρνέτας, ο οποίος υποστήριξε στο τέλος ότι είναι σε δίλημμα για το αν θα συνεχίσει  την καριέρα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έμπειρου πασαδόρου, που έφτασε τους 9 τίτλους: «Δεν ξεκινήσαμε καλά τη χρονιά, είχαμε πολλά προβλήματα, όμως ο ερχομός του Γιάννη Καλμαζίδη άλλαξε τα δεδομένα. Δείξαμε τις πραγματικές μας δυνατότητες και την αξία μας μέσα στο γήπεδο και πως μπορούμε να νικήσουμε οποιαδήποτε ομάδα.

Ήταν συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου όλη τη χρονιά και μας βοήθησε, όπως έκανε πέρυσι και κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω ή θα σταματήσω, θα ξεκουραστώ και θα δω τι θα κάνω».

Ο μεγάλος άτυχος της σεζόν, Γιάννης Παντακίδης, τόνισε: «Το πρωτάθλημα δεν είναι μόνο για μένα, το πρωτάθλημα είναι για όλους. Ένα μπράβο σε όλους και στο λαό του ΠΑΟΚ».

Ο Χαβιέρ Χιμένες, που πανηγύρισε την κούπα με τη φανέλα του Δικεφάλου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δήλωσε: «Το αποψινό παιχνίδι ξεκίνησε δύσκολα για εμάς, μπήκαμε ‘κρύοι’ και βρεθήκαμε να χάνουμε 0-2, αλλά βρήκαμε τον τρόπο να παραμείνουμε ψύχραιμοι, το γυρίσαμε και φτάσαμε στον τίτλο. Όταν το σκορ ήταν 0-2, συνεχίσαμε να κυνηγάμε κάθε πόντο ξεχωριστά και ξέραμε ότι στο τέλος θα δούμε τι πετύχαμε».

Ο Γιάννης Τακουρίδης που ήρθε φέτος από την Παναχαϊκή, υποστήριξε: «Είναι πολύ σημαντική μέρα για τον ΠΑΟΚ. Το να κατακτάς τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποδεικνύει πολλά, γιατί το να διατηρείς τα κεκτημένα είναι ακόμα σημαντικότερο από το να τα κερδίζεις για πρώτη φορά. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, χάθηκαν το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο με ιδιαίτερο τρόπο, αλλά ο κόουτς παρέμεινε ήρεμος και μας μετέδωσε αυτή την ηρεμία και σ’ εμάς.

Η ηρεμία έγινε αποφασιστικότητα και η αποφασιστικότητα έγινε θέληση, όλα αυτά βγήκαν στο γήπεδο, ώστε να φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου. Αυτό φάνηκε από τους ημιτελικούς των πλέι οφ και ολοκληρώθηκε τώρα, στους τελικούς».