Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Κουρνέτας : «Final 4 –φωτιά»

Κουρνέτας : «Final 4 –φωτιά»

Έτοιμος να συμμετάσχει σε ένα Final 4 φωτιά με την παρουσία των κορυφαίων ομάδων του πρωταθλήματος δήλωσε ο Βασίλης Κουρνέτας φιλοξενούμενος στην εκπομπή ΣΠΟΡ-ΣΚΟΡ –ΡΕΚΟΡ του ΑΡΤ FM 90.6.

Ο Βασίλης Κουρνέτας μιλώντας στην εκπομπή ΣΠΟΡ –ΣΚΟΡ –ΡΕΚΟΡ του ΑΡΤ FM 90.6 αναφέρθηκε στο Final 4, την κλήρωση με τον Φοίνικα Σύρου, αλλά και για την πολύ καλή πορεία των «ασπρόμαυρων» σε πρωτάθλημα και Κύπελλολ, ενώ στάθηκε στον Γιάννη Καλμαζίδη και την πολύ καλή δουλειά που κάνει στην ομάδα.

Ο διεθνής πασαδόρος του ΠΑΟΚ έδειξε έτοιμος να κατακτήσει τα πάντα με τον Δικέφαλο του Βορρά καθώς απέφυγε να μπει στο… δίλλημα πρωτάθλημα ή Κύπελλο τονίζοντας «Θα ήμουνα ευχαριστημένος αν κατακτούσαμε και τα δύο, ωστόσο αυτό δεν θα είναι και εύκολο».

Για την κλήρωση του Final 4 : «Πάμε σε ένα Final 4 που ίσως να είναι από τα καλύτερα Final 4 των τελευταίων ετών μιας και οι τέσσερις ομάδες που θα  συμμετέχουν είναι στην πρώτη 5άδα των πρωτοπόρων στο πρωτάθλημα. Αυτό δείχνει πως πάμε σε ένα Final 4- «φωτιά», όπου δεν θα μιλάμε για έναν τελικό, αλλά για τρεις. Δεν θέλω επ’ ουδενί να ακούω πως τελικός θα είναι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Υπάρχουν τρεις τελικοί… Οι δύο ημιτελικοί και ένας τελικός.

Ξέρουμε πως στα Final 4 όλες οι ομάδες πάνε με τις ίδιες βλέψεις. Οι βλέψεις είναι αν μπορέσουν να καταφέρουν σε αυτό το διήμερο να αποδώσουν καλά σε δύο παιχνίδια για να πάρουν το τρόπαιο. Οπότε θέλω να πιστεύω πως ο κόσμος θα ευχαριστηθεί πολύ καλό βόλεϊ».

Για τον ημιτελικό με τον Φοίνικα Σύρου και το ενδεχόμενο το Final 4 να φιλοξενηθεί στην Σύρο: «Ένας ημιτελικός απέναντι στον Φοίνικα που ενδέχεται να παίζει και εντός έδρας. Σε ένα γήπεδο που δεν είναι εύκολο, γιατί έχει τις ιδιαιτερότητες του και σε μια έδρα που είναι δύσκολο να περάσεις από εκεί. Απέναντι σε μια ομάδα που παρουσιάζεται στον δεύτερο γύρο πολύ βελτιωμένη. Ενισχυμένη με παίκτες πρωταθλητισμού. Με όποιον και αν παίζαμε ξέραμε πως θα είναι δύσκολα, αλλά η Σύρος αυτή τη στιγμή είναι από τις ποιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος και εμείς θα προσπαθήσουμε να ήμαστε καλά εκείνο το διήμερο για να μπορέσουμε να περάσουμε στον τελικό».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο : «Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ, αυτούς τους μήνες που ήμαστε όλοι μαζί, δείχνει πόσο σταθερή και σοβαρή πορεία έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα. Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται βέβαια και στο έμψυχο υλικό που αποτελείται και από έμπειρους αθλητές αλλά και από νέα παιδιά. Παιδιά που ίσως δεν έχουν κάνει πρωταθλητισμό. Αλλά για μένα πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι στην καθοδήγηση της ομάδας βρίσκεται ο Γιάννης Καλμαζίδης. Ένας άνθρωπος που έχει αφήσει την «σφραγίδα» του από την πρώτη μέρα στην ομάδα και πραγματικά έχει κερδίσει και έμπειρους αθλητές. Έμπειρους αθλητές που έχουν δουλέψει με πολλούς γνωστούς προπονητές κατά το παρελθόν. Πραγματικά ο Γιάννης Καλμαζίδης έχει καταφέρει να παρουσιάσει κάτι πολύ σταθερό που είναι δύσκολο  σε όλη την διάρκεια της σεζόν να μην έχεις ιδιαίτερα σκαμπανεβάσματα. Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό».

Για το πλούσιο ρόστερ και την βοήθεια που παίρνει ο ΠΑΟΚ από τον πάγκο : «Ήταν πολύ σημαντικό. Μην ξεχνάμε πως μπαίνουμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος που θα υπάρξουν συνεχής αγώνες, αγώνες δύσκολοι με ταξίδια, οπότε δεν κερδίζει η 6άδα, αλλά κερδίζει η 12άδα. Για ένα ακόμη παιχνίδι, εχθές ο πάγκος μας έδωσε πολύ δυνατές λύσεις και σίγουρα θα το χρειαστούμε στη συνέχεια, γιατί βλέπουμε ότι και ο Ολυμπιακός και οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουνε μόνο μια 6άδα αλλά μια 9άδα-10άδα καλών αθλητών που ανά πάσα στιγμή μπορούνε να δώσουν λύσεις. Αλλιώς μπορεί να σου τύχει ένας τραυματισμός και να πάνε όλα στράφι. Η προσπάθεια γίνεται απ’ όλη την ομάδα και συγχαρητήρια σε όλους που πραγματικά βοηθάνε σε όλες τις στιγμές».