Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Κούρσεψε» το Βραχάτι, «λάφυρο» η 4άδα

«Κούρσεψε» το Βραχάτι, «λάφυρο» η 4άδα

Ανάλυσε το

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση σε σερβίς και μπλοκ ο Φοίνικας Σύρου, σε μία ονειρεμένη πρόβα τζενεράλε ενόψει του “δικού” του Λιγκ Καπ “Ν. Σαμαράς”, επικράτησε στο Βραχάτι με 3-0 (25-21, 25-19, 25-21) σετ του Παμβοχαϊκού και με την 11η φετινή του νίκη “κλείδωσε” από την 14η αγωνιστική την θέση του στην 4άδα της Volleyleague “Πάμε Στοίχημα”.

Σε ένα ματς με αρκετή ένταση οι “Πειρατές” με το φλοτ σέρβις των Χαραλαμπίδη, Παναγιώτη Παπαδόπουλου αλλά και τη σωστή αναπτυξη του πασαδόρου Πάρις, που παραλίγο να τραυματιστεί σε μια άμυνα στο α’ σετ, προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην υποδοχή των γηπεδούχων, που είχαν σε άσχημη μέρα τον Ροντρίγκο. Πριν από το ματς μάλιστα ο Βραζιλιάνος ακραίος βραβεύτηκε από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παμβοχαϊκού, ως “MVP Βίκος” της 12ης αγωνιστικής στο εντός έδρας 3-1 επί του ΠΑΟΚ.

Παρόλο λοιπόν που η ομάδα του Γιώργου Χριστόπουλου φάνηκε στο ξεκίνημα, μετά από καιρό, να έχει σε κέφια τον Βραζιλιάνο της Κάιο, σιγά σιγά ο “μπόμπερ” άρχισε να “πέφτει” μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και να “χαλάει” τα θετικά “δείγματα γραφής” που έδειξε στο ά σετ, το οποίο κατέκτησε με 25-21 ο Φοίνικας Σύρου.

Μολονότι οι Συριανοί του Ντούσκο Νίκολιτς, βρέθηκαν να κυνηγάνε στο β’ και γ’ σετ τους αντιπάλους τους, με μπλοκ-άμυνα για σεμινάριο και καλή υποδοχή, κάλυψαν τη διαφορά και εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη των γηπεδούχων, που έπαιζαν με “λαβωμένο” τον πασαδόρο τους Δημητριάδη,  λόγω τραυματισμού σε μία άμυνα, πανηγύρισαν με 25-19 και 25-21 τη νίκη, που τους απέσπασε 10 ολόκληρους βαθμούς (33π) από τον 5ο στη βαθμολογία αντίπαλό τους (23π), που πλέον ελπίζει σε ένα θαύμα για να προλάβει το τρένο της 4αδας.

Κορυφαία εμφάνιση έκανε ο Πάρις αλλά και οι κεντρικοί του Φοίνικα Χαραλαμπίδης, Φέργκουσον, ενώ σταθερή αξία ήταν ο Ντόκιτς. Ο Παμβοχαϊκός είχε πρώτο σκόρερ τον Κάιο, αλλά με χαμηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας, ενώ από το “ναυάγιο” του Βραχατίου διασώθηκε ο Βαν Ντορν.

Αρκετά παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασαν οι άνθρωποι του Παμβοχαϊκού, τόσο στη διάρκεια του αγώνα, όπου δέχθηκαν δύο κιτρινες κάρτες για διαμαρτυρία, όσο και στο τέλος του ματς, ενώ διαμαρτυρίες υπήρχαν εν ώρα αγώνα και από τον πάγκο των Συριανών, που ούτε αυτός γλύτωσε από το “κιτρίνισμα” του ρέφερι, Δημήτρη Ονόπα.

Τάδε έφη…

Γιώργος Χριστόπουλος (προπονητής Παμβοχαϊκού):«Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα και για την “κοιλιά” που έχει κάνει η ομάδα την τελευταία εβδομάδα. Χάσαμε τους αυτοματισμούς, την ηρεμία στο παιχνίδι μας και κυρίως την αυτοπεποίθηση. Δεν είχαμε μπλοκ άμυνα που είναι το δυνατό μας σημείο. Ξεκινήσαμε για να μείνουμε στην κατηγορία και συζητήταμε για 4αδα. Η ομάδα πιέστηκε το τελευταία διάστημα και δεν ήταν έτοιμη για αυτό. Εχω κάνει εισήγηση στη διοίκηση για να υπάρξει κάποια βελτίωση αλλά όλα είναι θέμα διοίκησης».

Νικήτας Εφδραιμίδης (λίμπερο Παμβοχαϊκού): «Δεν είχαμε το “μέταλο” της ομάδας που θα κυνηγήσει την 4αδα. Μαθηματικά δεν χάθηκε τίποτα, αλλά ρεαλιστικά η υπόθεση της 4αδας είναι πολύ δύσκολη. Αν δεν μάθουμε να προσαρμοζόμαστε στις δυσκολίες κάθιε αγώνα δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Συγχαρητήρια στη Σύρο για τη νίκη της».

Ντούσκο Νίκολιτς (προπονητής Φοίνικα Σύρου): «Είναι μία σημαντική νίκη, αλλά μαθηματικά δεν έχει τελειώσει το θέμα με την 4αδα. Είχαμε καλή τακτική, πιέσαμε τον αντίπαλο μας και μετά το 0-2 κάναμε ακόμα πιο εύκολο το έργο μας. Ο Παμβοχαϊκός είναι καλή ομάδα αλλά εμείς κάναμε καλή εμφάνιση. Είναι πού σημαντική νίκη όχι μόνο για το πρωτάθλημα αλλά και για την ψυχολογία μας ενόψει του Λιγκ Καπ που θα γίνει στην έδρα μας».

Ματέο Πάρις (πασαδόρος Φοίνικα Σύρου): «Είναι πολύ σημαντική νίκη σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θεωρώ πως σιγουρέψαμε την είσοδο μας στην 4αδα. Στα δύο πρώτα σετ παίξαμε πολύ καλά. Στο 3ο σετ βελτίωσαμε την υποδοχή μας και ο Παμβοχαϊκός πιέστηκε και έκανε λάθη. Δείξαμε πως είμαστε σε καλή κατάσταση για το Λιγκ Καπ».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 0-3 (20-25, 19-25, 21-25)

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Χριστόπουλος): Δημητριάδης 3 (1/2 επ, 2 άσσοι), Γκρόενβελντ 10 (9/16 επ, 1 μπλοκ, 46% υπ – 21% άριστες), Βαν Ντορν 9 (6/8 επ, 3 μπλοκ), Ροντρίγκο 3 (2/14 επ, 1 μπλοκ, 39% υπ – 22% άριστες), Πελεκούδας 4 (2/8 επ, 2 μπλοκ), Κάιο 15 (14/35 επ) / Εφραιμίδης (λ, 67% υπ – 22% άριστες), Γεωργίου, Ωρολογάς, Βαρδής 2 (1/1 επ, 1 μπλοκ).

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Νίκολιτς): Χαραλαμπίδης 8 (6/10 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Φέργκιουσον 7 (7/8 επ), Πάρις 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ), Κάλντγουελ 7 (7/15 επ, 41% υπ – 27% άριστες), Ντόκιτς 15 (14/28 επ, 1 μπλοκ), Παπαδόπουλος 11 (7/19 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ, 71% υπ – 47% άριστες) / Ζήσης (λ, 54% υπ – 46% άριστες), Ηλίας.