Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Οι Κουβανοί… ξανάρχονται

Οι Κουβανοί… ξανάρχονται

Ο ΠΑΟΚ τάραξε τα ήρεμα (ως προς τα μεταγραφικά) νερά της βόλεϊ λιγκ, με την μεταγραφική βόμβα που ακούει στο όνομα Χαβιέ Ερνέστο Χιμένες Εσκούλ, αλλά η συγκεκριμένη υπόθεση όπως όλα δείχνουν έχει πολλές και σημαντικές προεκτάσεις.

Κι αν ο 25άχρονος ακραίος φτάνει στην Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Δευτέρας προκειμένου να αγωνιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν με την ασπρόμαυρη φανέλα, είναι πολύ πιθανό μετά την αυλαία του πρωταθλήματος να παραμείνει στην πόλη έχοντας και… εκλεκτή παρέα.

Σχεδόν 20 χρόνια από την άφιξη της εθνικής ομάδας της Κούβας που είχε κανονίσει ο αείμνηστος πρόεδρος του Ηρακλή Λάκης Τσουρέκας (σε εκείνη την ομάδα αγωνιζόταν ο Φρέντι Μπρούκς) η ιστορία επαναλαμβάνεται με τα παιδιά του Φιντέλ να έρχονται ξανά στην Θεσσαλονίκη, αλλά αυτή τη φορά τον ρόλο του οικοδεσπότη θα έχει ο ΠΑΟΚ και ο πρόεδρος του Γιώργος Ανδρέου.

Οι πληροφορίες θέλουν τους «μαύρους πάνθηρες» να έρχονται στην Νύφη του Θερμαϊκού στα μέσα Μαΐου στις αρχές Μαΐου για ένα δεκαήμερο (η Κούβα ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο δεύτερο γκρουπ του παγκόσμιου λιγκ στις 17 Μαΐου με τον Καναδά) με τον Ανδρέου και τον ΠΑΟΚ να καλύπτουν την φιλοξενία, αλλά τα οφέλη από την συγκεκριμένη συνεργασία θα είναι πολύ μεγαλύτερα για τον Δικέφαλο.
Κι αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ θα έχει το δικαίωμα της πρώτης επιλογής από τους παίκτες της εθνικής ομάδας της Κούβας κι εφόσον συνεργασία με τον Εσκούλ αλλά κι η φιλοξενία των υπολοίπων κυλήσει ομαλά, τότε οι ασπρόμαυροι θα έχουν ανοίξει μία πόρτα που μπορεί να τους αλλάξει όντως επίπεδο.

ΠΗΓΗ: Sportsfeed