Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Με «κρύο αίμα» στην κορυφή ο ΠΑΟΚ!

Με «κρύο αίμα» στην κορυφή ο ΠΑΟΚ!

Ανάλυσε το

Στο παγωμένο PAOK Sports Arena, o σοβαρός ΠΑΟΚ δεν συνέχισε την παράδοση των τάι μπρέικ με την Κηφισιά, “καθάρισε” εύκολα με 3-0 και ολοκληρωσε στην κορυφή τις υποχρεώσεις του για το 2014!

Με νίκη ευχαρίστησαν τον Γιάννη Καλμαζίδη οι παίκτες του ΠΑΟΚ για το “δώρο”-ρεπό Χριστουγέννων που είχε δώσει στην ομάδα! Ο Δικέφαλος από το πρώτο σετ έδειξε τις προθέσεις του αφού με καλό σερβίς αλλά και καλή επιθετική λειτουργία, έχοντας τον Γκόμεζ κύριο εκφραστή πήρε από την αρχή μικρή διαφορά 8-6 (α’ τεχνικό τάιμ άουτ), την οποία αύξησε κατακόρυφα (14-10, 17-13), εκμεταλλευόμενος τα πολλά λάθη της ομάδας της Κηφισιάς. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό αλλά ούτε και λύση απέναντι στον Ερνάντο Γκόμεζ και το 1-0 ήρθε με 25-19 από επίθεση του Σαφράνοβιτς.

Παρόμοια η εικόνα και στο δεύτερο σετ για τις δυο ομάδες με τον ΠΑΟΚ να μην παρεκκλίνει της τακτικής του, πιέζοντας στο σερβίς και την Κηφισιά να προσπαθεί να αντιδράσει αλλά τα λάθη (13-8) να την… κυνηγούν. Ο Σαφράνοβιτς έκανε το 9-6 με τον Γιοβάνοβιτς να προσπαθεί να κρατήσει στο παιχνίδι την Κηφισιά (19-17) αλλά με τους γηπεδούχους να έχουν περισσότερες λύσεις και τον Κουρνέτα επιλογές (Εφραιμίδης, Σαφράνοβιτς, Γκόμεζ) για το 2-0 (25-20) στα σετ. 

Η Κηφισιά ανέβασε τις στροφές της στο τρίτο σετ αφού και φέτος έχει αποδείξει τη μαχητικότητά της. Έτσι μέχρι το 16-14 οι φιλοξενούμενοι ήταν κοντά στο σκορ (9-7, 12-9, 13-12). Όμως και πάλι ο ΠΑΟΚ με τον Εφραιμίδη να είναι ζεστός στην επίθεση και τον Γκόμεζ σταθερά σε επίθεση αλλά και μπλοκ (21-17) απάντησε γρήγορα για το τελικό 25-19 και το καθαρό 3-0 τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος!

Το… «κλειδί»

Το δύσκολο σερβίς αλλά και το καλά στημένο μπλοκ έδωσαν στον ΠΑΟΚ το “τρίποντο”, το οποίο έφερε το Δικέφαλο στην κορυφή της βαθμολογίας “συγκάτοικο” με τον Ολυμπιακό. 

Το… «ταμείο»

Από άποψη αγωνιστική δεν υπάρχει καλύτερο ταμείο για τους γηπεδούχους από τη νίκη, ωστόσο δεν μπορούμε να μιλήσουμε για… το εξωαγωνιστικό ταμείο αφού παρότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται και σε ένα ντέρμπι -ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα- όπως ήταν αυτό με την Κηφισιά το PAOK Sports Arena ήταν πιο κρύο από ποτέ και μεταφορικά αλλά και ουσιαστικά! 

Τάδε έφη…

Γιάννης Καλμαζίδης (προπονητής Π.Α.Ο.Κ): «Δεν υπάρχουν μαγικά στον αθλητισμό! Είναι μεγάλη χαρα για μένα να δουλευώ με αυτή την ομαδα και αυτά τα άτομα! Είναι μια ομάδα που δουλεύει άψογα, προσπαθούν σε κάθε προπονηση τα μέγιστα σε αυτές τις συνθήκες που είναι δύσκολες. Αυτό βγαίνει στους αγώνες. Δεν είναι πάντα ρόδινα τα πράγματα και δεν παίζουμε παντα καλά αλλά μαζί ξεπερνάμε τα πάντα και φτάνουμε στο αποτέλεσμα”!

Κώστας Αρσενιάδης (προπονητής Α.Ο Κηφισιάς): «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Έπαιξε πολύ καλά, ξέραμε ότι είναι καλή ομάδα και σε καλή κατάσταση. Ίσως ήταν η χειροτερή μας εμφάνιση δεν πήγαμε καλά ούτε τακτικά, βρεθήκαμε σε κακή μέρα. Μετα τη νίκη με τον Εθνικό σαν να είπαν “αυτό είναι”. Είμαι στεναχωρημένος. Δεν περίμενα αυτή την απόδοση. Δεν υπήρχε κάποιος λόγος. Δεν είχαμε ρυθμό, τελειώματα και κάναμε λάθη, δεν είχαμε ενέργεια. Σε μια ομάδα που έχει υπερβάλλει εαυτό σε πολλά παιχνίδια δεν είναι κάτι που δεν το περιμένουμε. Τα παιδιά έχουν κάνει υπερβάσεις. Η σημερινή εμφάνιση δεν θα μας απαγοητεύσει και πέρυσι συνέβη και θα ξανασυμβεί. Ελπίζουμε να είναι κάτι που άμεσα θα αλλάξει. Οι κακές εμφανισεις είναι στο πρόγραμμα».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-19, 25-20, 25-19