ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Λ. Γκάσπαρι: «Η Ευρώπη σέβεται πολύ την ελληνική διαιτησία»

Λ. Γκάσπαρι: «Η Ευρώπη σέβεται πολύ την ελληνική διαιτησία»
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της CEV και εκ των κορυφαίων διαιτητών όλων των εποχών, ο Ιταλός Λουτσιάνο Γκάσπαρι, βρέθηκε το διάστημα 26-28 Απριλίου στη Πορταριά, όπου ήταν παρατηρητής διαιτησίας στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων.
«Η Ευρώπη σέβεται πολύ την ελληνική διαιτησία. Κάθε χρόνο Έλληνες διαιτητές εμφανίζονται βελτιωμένοι σε όλους τους τομείς και τους εμπιστευόμαστε να σφυρίζουν κορυφαίους αγώνες στην Ευρώπη και όχι μόνο» ήταν το πρώτο σχόλιο του κ. Γκάσπαρι στο volleyball.gr.
Ο Ιταλός διαιτητής, ο οποίος παρακολούθησε τους αγώνες στη Πορταριά μαζί με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ. και πρώην συνάδελφό του στο φιλέ, Γιώργο Καραμπέτσο αναφέρθηκε στον ρόλο του Έλληνα διαιτητή στην Ευρώπη.
«Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 15 διεθνείς διαιτητές, μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Γεωργουλέας που ολοκλήρωσε τη καριέρα του φέτος με τον τελικό του CEV Cup Ανδρών. Θεωρώ πως ο καλύτερος διαιτητής αυτή την στιγμή στην Ελλάδα και από τους κορυφαίους της Ευρώπης ο Νώντας Γεροθόδωρος. Γι’αυτό επιλέχθηκε να σφυρίξει αγώνες και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. Επίσης υπάρχουν άλλοι δύο Έλληνες διαιτητές που ανήκουν στην FIVB, ο Μιχάλης Θεμέλης και ο Μιχάλης Κουτσούλας. Το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας είναι πολύ υψηλό και συνεχώς παρακολουθούμε την εξέλιξή τους. Υπάρχουν και άλλοι Έλληνες διαιτητές ανερχόμενοι που θα είναι πρωταγωνιστές στις μεγάλες διοργανώσεις στο μέλλον».