Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Λα… μία και να καίει

Λα… μία και να καίει

Ανάλυσε το

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε έπειτα από έναν ολόκληρο γύρο ο ΓΣ Λαμίας, ο οποίος, με τραυματία τον Πολωνό Λέχ, κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 (25-21, 22-25, 25-13, 25-19) του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, υποχρεώνοντας τον φιναλίστ στη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα του.

Η Λαμία από την αρχή του αγώνα στο «Χαλκιοπούλειο» προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα του Εθνικού, στον οποίο, ελλείψει πασαδόρου, επέστρεψε μετά από 8 μήνες ο 42χρονος, πρώην αρχηγός, Γρηγόρης Σιδηρόπουλος, καθώς ο τραυματίας Κίσιτς αποτελεί πλέον παρελθόν, ενώ ο διεθνής Κασαμπαλής απουσιάζει λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής εφήβων. Και οι γηπεδούχοι όμως, αντιμετώπιζαν το πρόβλημα του τραυματισμού, του Πολωνού διαγώνιου, Λεχ, την απουσία του οποίου προσπάθησε ο τεχνικός Θανάσης Κατσιγιάννης να καλύψει με αλχημείες, χρησιμοποιώντας, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1995-1996 το Γκιρτζίκη ως διαγώνιο και κεντρικό δίδυμο τους Μαδούρα-Χήρα.

Έτσι οι Ρουμελιώτες, προηγήθηκαν με 8-4 και διατήρησαν το “διπλό σκορ” 16-8. Οι ακρίτες, προσωρινά κατάφεραν αν ρίξουν τη διαφορά στο μισό 20-16, όμως οι γηπεδούχοι με 25-21 πήραν κεφάλι στο σκορ με 1-0 σετ.

Στο β’ σετ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αντέδρασε και για πρώτη φορά στο ματς βρέθηκε μπροστά με 8-6. Ο Γυμναστικός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 12-12 και από εκείνο το σημείο δόθηκε σκληρή μάχη με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το 19-19, όπου εκεί για πρώτη φορά οι παίκτες του Θανάση Κατσιγιάννη πέρασαν μπροστά με 20-19. Οι Εβρίτες όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα, καθώς πίεσαν ασφυκτικά τους γηπεδούχους και αφού πήραν βραχεία κεφαλή με 22-21 κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 σετ με 25-22.

Σε μία επανάληψη του ά’ σετ οι Λαμιείς ξεκίνησαν δυναμικά και στο 3ο παίρνοντας προβάδισμα με 8-5 και 16-11. Έχοντας επιβάλλει πλέον το ρυθμό τους για τα καλά, οι γηπεδούχοι διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας και με ένα επιμέρους σερί πόντων 9-2 ζευγάρωσαν 2-1 εύκολα με 25-13 τα κερδισμένα τους σετ, εξασφαλίζοντας κόντρα στους περσινούς φιναλίστ, έναν πολύτιμο βαθμό.

Υπό την απειλή της απώλειας δεύτερου συνεχόμενου εκτός έδρας ματς, μετά τη Σύρο, χωρίς πόντο, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, μπήκε αποφασισμένος στο 4ο σετ να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ. Έτσι ξέφυγε με 8-6, αλλά η ομάδα της Ρούμελης αντέδρασε και κατάφερε μετά από μάχη πόντο-πόντο να περάσει μπροστά με 16-15 και 19-18. Κάπου εκεί οι ακρίτες έδειξαν να ξεμένουν από δυνάμεις με αποτέλεσμα η ομάδα του Θανάση Κατσιγιάννη, έπειτα από έναν ολόκληρο γύρο, να πανηγυρίσει με 25-19 και 3-1 την παρθενική της νίκη στη φετινή Volleyleague και μάλιστα επί του περσινού φιναλίστ.

Τάδε έφη…

Θανάσης Κατσιγιάννης (προπονητής Γ.Σ.Λαμίας): «Δίνω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους. Η Λαμία είναι μια ομάδα με ιστορία στην Volleyleague και υποσχόμαστε πως θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Επίσης ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που ήρθε και μας ενίσχυσε. Οι παίκτες το έχουν ανάγκη ειδικά σε αυτές τις δύσκολες».

Κώστας Γκιρτζίκης (αθλητής ΓΣ Λαμίας): «Το σημαντικό είναι ότι επιτέλους νικήσαμε. Περιμέναμε αυτό το τρίποντο έναν ολόκληρο γύρο. Κάνουμε μία νέα αρχή για να μπορέσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα. Ξέρουμε πως η 8αδα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση αλλά θέλουμε βαθμούς για να έχουμε οσο το δυνατόν καλύτερη θέση ενόψει των πλέι άουτ. Κάναμε πολύ καλή τακτική πάνω στον Τσουκ και μπορέσαμε να τον περιορίσουμε και επιθετικά αλλά και στην υποδοχή του. Αυτός ήταν το βαρόμετρο του Εθνικού. Ο Σιδηρόπουλος βοήθησε την ομάδα του στο μάξιμουμ. Επαιξε με μία προπόνηση και του αξίζουν συγχαρητήρια. Κι εγώ δεν είχα κάνει προπόνηση ως διαγώνιος. Δε βοήθησα τόσο επιθετικά όσο στο δέσιμο της ομάδας. Μας τονώνει το ηθικό αυτή η νίκη και συνεχίζουμε για νέες νίκες».

Γρηγόρης Σιδηρόπουλος (αθλητής Εθνικού Αλεξανδρούπολης) «Εγώ δεν επιστρέφω στην ενεργό δράση. Απλά αγωνίστηκα διότι μετά την παρωδία στον αγώνα που έδωσε ο Εθνικός με τον Φοίνικα στη Σύρο ήθελα να βοηθήσω την ομάδα να έχει αξιοπρεπή παρουσία. Δεν τα καταφέραμε σήμερα αλλά ο Εθνικός δεν βγαίνει από τους στόχους του. Δεν αξίζει στη Λαμία η βαθμολογική θέση που βρίσκεται».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 3-1 (25-21, 222-5, 25-13, 25-19)
 
ΛΑΜΙΑ (Κατσιγιάννης): Γκιρτζίκης, Γκιμαράες, Μαδούρας, Χήρας, Ντε Σόουζα, Καββαδάς / Τεξέιρα (λ), Βλαχόπουλος
 
ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Μιχάλ, Σιδηρόπουλος, Τσουκ, Κιόσης, Αν. Δαλακούρας, Άντριτς / Κοντοστάθης (λ), Κ. Δαλακούρας
Α1 ΑΝΔΡΩΝ
24/07/2024

Τα θέλει όλα… ο Παγένκ!

Για τέταρτη διαδοχική σεζόν, ο διεθνής Σλοβένος κεντρικός Αλεν Παγένκ παραμένει στο λιμάνι και το κίνητρο αλλά και η επιθυμία για τρόπαια -ειδικά τη σεζόν...