Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Η Λαμία «βούλιαξε» την ΑΕΚ

Η Λαμία «βούλιαξε» την ΑΕΚ

Ανάλυσε το

Η Λαμία επικράτησε εύκολα με 3-0 της ΑΕΚ στο «Χαλκιοπούλειο», την άφησε στον πάτο της βαθμολογίας, αυξάνοντας τη διαφορά στο +5 και φέρνοντας την Ένωση σε πολύ δύσκολη θέση.

Την 5η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη πανηγύρισαν οι παίκτες της Λαμίας, οι οποίοι απέναντι στην ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν ακόμα ένα κρίσιμο «τρίποντο» σωτηρίας και εισόδου στα πλέι άουτ. Η ομάδα της Φθιώτιδας με όπλο το σερβίς κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα κενά στην υποδοχή της ΑΕΚ και στα τρία σετ να πάρει διαφορές ασφαλείας που της έδωσαν και την «καθαρή» νίκη.

Στο πρώτο σετ, το καλό ξεκίνημα της Λαμίας δεν άφησε περιθώρια στην ΑΕΚ που βρέθηκε πίσω στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ με 16-8. Η διαφορά παρέμενε 19-11με τους γηπεδούχους να έχουν έντεκα κερδισμένους πόντους στο σερβίς και την Ένωση μόλις έναν. Το σετ έκλεισε με 25-17.

Στο δεύτερο σετ, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε βελτιωμένη αλλά και πάλι η Λαμία είχε επιθετική υπεροχή. Ωστόσο, οι δυο ομάδες βρίσκονταν κοντά (10-8, 12-9) με τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν πάλι με 14-10 και να πατάνε γκάζι για το 17-13 με το σετ να ολοκληρώνεται 25-19.

Ίδια εικόνα και στο τρίτο σετ αφού η Ένωση δεν είχε λύσεις απέναντι στην εξαιρετική και πολύ ανεβασμένη Λαμία. Το 14-6 έγινε 17-9 με το τελικό 25-16 να δίνει τρεις πολύτιμους βαθμούς στους γηπεδούχους που για πρώτη φορά προσπερνούν τη ΜΕΝΤ στη βαθμολογία. 

Τάδε έφη…

Ο προπονητής του Γ.Σ.Λαμία Θανάσης Κατσιγιάννης: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την πολύ καλή εμφάνιση. Η ομάδα μου ήταν καλύτερη. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που μας έδωσε ενέργεια και μας ώθησε να πάρουμε τη νίκη. Για πρώτη φορά πιάσαμε την 10η θέση αλλά ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να έχουμε το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα».

Ο προπονητής της ΑΕΚ Αντώνης Παπαδόπουλος είπε: «Η Λαμία ήταν καλύτερη και δίκαια κέρδισε. Το εάν εμείς θα καταφέρουμε να σώσουμε την παρτίδα θα φανεί την επόμενη αγωνιστική. Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Παρά τα προβλήματα μας και ξέροντας πως είμαστε σε δύσκολη θέση θα παλέψουμε για να φτάσουμε τουλάχιστον στα πλέι άουτ και από εκεί να σώσουμε την κατηγορία. Το σημαντικό είναι να κρατήσουμε το ηθικό μας ψηλά και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ως το τέλος».

* Την αποστολή της ΑΕΚ δεξιώθηκε μετά το ματς ο Σ.Φ ΑΕΚ Λαμίας.

Με τη γλώσσα των αριθμών

ΛΑΜΙΑ (Κατσιγιάννης): Ντε Σόουζα, Μίσιτς, Χήρας, Γκιρτζίκης, Λεόν, Καβαδάς / Τσαδήμας (λ), Καρβούνης.

ΑΕΚ (Παπαδοπουλος): Δημητρούδης, Ίλιτς, Ανδρεάδης, Χριστοφίδης, Αλιξίου, Ωρολογάς / Γκούζντα (λ), Δανιάς, Χατζόπουλος, Οικονόμου, Μιχαλόπουλος Γ.

*Καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε στατιστική. Η ανάλυση του αγώνα και η καταγραφή του θα γίνει από την ΕΣΑΠ.