ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Λαμπρούση: «Λαχτάρα και επιθυμία για να πετύχουμε κάτι καλό»

Λαμπρούση: «Λαχτάρα και επιθυμία για να πετύχουμε κάτι καλό»
Η Εθνική γυναικών μπήκε στη δεύτερη εβδομάδα προετοιμασίας εν όψει της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (18/8-4/9) και  η διεθνής κεντρικός μας Τζίνα Λαμπρούση όπως και όλη η ομάδα ανυπομονεί για το ταξίδι στη Βουλγαρία.
Το πρώτο δεκαήμερο της προοετοιμασίας συμπληρώθηκε την επόμενη εβδομάδα (27-30 με Αζερμπαϊτζάν) έρχονται τα πρώτα φιλικά, αλλά όπως εξηγεί η διεθνής μπλοκέρ μιλώντας στην είσημη σελίδα της ΕΟΠΕ, όλη η ομάδα απολαμβάνει την κάθε στιγμή.
«Αν και είχαμε και τα προκριματικά όπου είχαμε και μια μικρή προετοιμασία, η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος κυλάει πολύ γρήγορα γιατί πραγματικά περνάμε πολύ καλά και το περιμέναμε πως και πως να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί. Είμαστε πλέον στη δεύτερη εβδομάδα, σιγά, σιγά ανεβάζουμε ρυθμούς και σε λίγο ξεκινά κι ο κύκλος των φιλικών όπου θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας για να δουμε τι έχουμε κάνει μέρχρι τώρα… Πάντως όλα κυλούν ομαλά, έχουμε φανταστικό κλίμα και απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή»
Είναι διαφορετική αυτή η προετοιμασία συγκριτικά με την προσμονή που υπήρχε το 2019 όταν και επιστρέψαμε μετά από πολλά χρόνια σε τελική φάση;
«Είναι διαφορετική γιατί τότε είχαμε κάνει το πρώτο βήμα επιστρέφοντας σε τελική φάση μετά από πολλά χρόνια. Τώρα θέλουμε να κάνουμε το επόμενο, αλλά έχουμε ως ομάδα την ίδια λαχτάρα και επιθυμία για να πετύχουμε κάτι καλό»
Δεδομένου ότι πλέον έχετε μια εμπειρία από τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά τόσο εσύ όσο και κάποια άλλα κορίτσια έχει και διεθνή εμπειρία, τι πιστεύεις ότι μπορούμε να πετύχουμε στο Ευρωβόλεϊ;
«Αυτή τη φορά όντως έχουμε την εμπειρία και κυρίως ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας. Θα αντιμετωπίσουμε πολύ δυνατές ομάδες, όμως θεωρώ ότι μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος και μετά βλέπουμε»
Υπάρχει κάποιο καινούργιο στοιχείο που έχει μπει στην ομάδα;
«Η εμπειρία που έχουμε πλέον, αλλά και η ατομική βελτίωση όλων των κοριτσιών, που έχει θετικό αντίκτυπο σ’ όλη την ομάδα, είναι τα νέα στοιχεία που υπάρχουν. Αυτό πάντως Αυτό που δεν αλλάζει είναι η τρέλα που έχουμε σαν ομάδα και η διάθεση που υπάρχει για πετύχουμε τους στόχους μας».