Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Λάμψη» στo «Στ. Καλαϊτζής» από δύο μεγάλες δόξες του ελληνικού βόλεϊ!

«Λάμψη» στo «Στ. Καλαϊτζής» από δύο μεγάλες δόξες του ελληνικού βόλεϊ!

Μπορεί στο χθεσινό φιλικό της Ν. Ερυθραίας οι προπονητές Αμαζόνων και Α.Ο Θήρας να είχαν μάτια μόνο για τις αθλήτριές τους στο γήπεδο, ωστόσο η παρουσία δύο θρυλικών μορφών του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ στο “Στέλιος Καλαϊζτής” δεν πέρασε απαρατήρητη από την κερκίδα.

Σοφία Ιορδανίδου και Ελένη Μεμετζή, συναντήθηκαν μετά από χρόνια ξανά στα γήπεδα, σε μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές του χθεσινού φιλικού, όμορφες και “λαμπερές”, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις μονομαχίες τους στο φιλέ, έμοιαζαν… πανέτοιμες να μπουν να παίξουν στο παιχνίδι!

Συμπαίκτριες με το εθνόσημο στο στήθος, οι δύο “μεγάλες κυρίες” του ελληνικού βόλεϊ, που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, θα λεγε κανείς πως συνεχίζουν τους παράλληλους βίους τους.

Πολυνίκεις σε τίτλους πρωταθλήματος και Κυπέλλου, με την Μεμετζή του Φ.Ο. Βριλησσίων να μετρά 5 πρωταθλήματα-4 Κύπελλα, έναντι 4 τίτλων-1 Κυπέλλου της Ιορδανίδου των Ιωνικού ΝΦ, Πανελληνίου και Παναθηναϊκού, οι δύο μεγάλες δόξες του αθλήματος, συνέχισαν την καριέρα τους ως προπονήτριες, στους πάγκους δύο νησιώτικων ομάδων, ΑΟ Θήρας και Χαλκίδα αντίστοιχα, με στόχο να τις ανεβάσουν στα σαλόνια του Ελληνικού βόλεϊ. Κάτι που κατάφερε τελικά μόνο η πρώην πασαδόρος, αφού η προσπάθεια της Χαλκιδαίας πρώην διαγώνιας δεν στέφθηκε με επιτυχία στον πάγκο της ΟΠΕ Χαλκίδας.

Η ανεκτίμητη προσφορά τους στο άθλημα, συνεχίζεται όμως ακόμη και σήμερα έστω και από άλλο πόστο. Η Ελένη Μεμετζή ως sports director στην ομάδα της Σαντορίνης και η Σοφία Ιορδανίδου ως προπονήτρια στις Νεάνιδες των Αμαζόνων.

Μάλιστα η θρυλική άσος  από φέτος θα κάνει… διπλοβάρδιες στο “Στέλιος Καλαϊτζής”, αφού πέρα από τα δικά της “παιδιά”, δεν θα χάνει αγώνα της γυναικείας ομάδας. Κι αυτό γιατί στην ομάδα της Pre League αγωνίζεται η κόρη της Κατερίνα Κορρέ.  Η 17χρονη  διεθνής ακραία/διαγώνια με τις Εθνικές Κορασίδων,  Νεανίδων επέστρεψε στη Νέα Ερυθραία στα μέσα της περσινής σεζόν από το Μαρκόπουλο και ακολουθεί πιστά τα χνάρια της σπουδαίας μητέρας της.

Χθες μάλιστα η ύψους 1.93.μ Κορρέ, αν και μπήκε στο 2ο σετ ως αλλαγή, ξεκίνησε βασική στο 3ο και τελείωσε το νικητήριο φιλικό με 4 πόντους!