ΔΙΕΘΝΗ

Λεόν: «Θέλω να παίξω για την Κούβα στο Ρίο»!

Λεόν: «Θέλω να παίξω για την Κούβα στο Ρίο»!

Ο Κουβανός σούπερ σταρ, Βιλφρέντο Λεόν είναι έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή στην Εθνική Κούβας και τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο!

Μετά τις εξελίξεις που αναμένονται από την Κουβανική Ομοσπονδία και το.. άνοιγμα των συνόρων για τους αθλητές της, έρχεται η δήλωση του Νο1 Κουβανού άσου, που αγωνίζεται στην Ζενίτ Καζάν να ρίξει γέφυρα επιστροφής, κορυφώνοντας το ενδιαφέρον των φίλων του παγκοσμίου βόλεϊ που περιμένουν πώς και πώς αυτή την επιστροφή!

«Εγώ και ο Ντίαζ αποκλειστήκαμε από την Εθνική, δεν είμαι σίγουρος πιο είναι το μέλλον μας εκεί. Αλλά εγώ είμαι έτοιμος να παίξω για την Κούβα και πραγματικά θέλω να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το Ολυμπιακό μετάλλιο είναι ένας από τους βασικούς στόχους στη ζωή μου. Ελπίζω να επιστρέψω στην Εθνική ομάδα, και να κερδίσουμε ένα μετάλλιο στη Βραζιλία», είπε ο Λέον.

Θυμίζουμε ότι το 2013 ο Λεόν τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από την Ομοσπονδία επειδή αρνήθηκε να επιστρέψει στην Κούβα και να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Εθνικής. Το Μάη του 2014, η ποινή μειώθηκε σε ένα χρόνο και έτσι ο Κυπελλούχος Ρωσίας κατάφερε να πάει στη Ζενίτ το καλοκαίρι.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί μνηστήρες που ήθελαν να «αρπάξουν» τον Λεόν για να παίξει με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους όπως η Τουρκία και η Πολωνία αλλά ο Κουβανός… το ξεκαθάρισε με την τοποθέτησή του ότι θέλει μετάλλιο με τη χώρα του!