BEACH VOLLEY

«Λύγισαν» στην πίεση της «σελεσάο»

«Λύγισαν» στην πίεση της «σελεσάο»

Με ήττα ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο εναρκτήριο παιχνίδι του Δ’ ομίλου του κυρίως ταμπλό στο Ρωσικό Grand Slam του World Tour Open οι Κοτσιλιάνος/Ζουπάνης (Νο 29) καθώς οι Έλληνες πρωταθλητές στο άνοιγμα της αυλίας των αγώνων της Μόσχας υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των πανίσχυρων Βραζιλιάνων, Εβάντρο/Σόλμπεργκ (Νο 4) που επικράτησαν σε 35′ με 2-0 (21-10, 21-18).

Το ματς της πρεμιέρας των ομίλων βασίστηκε κυρίως στα δυνατά σερβίς και μπλοκ. Στο α’ σετ οι εκπρόσωποι της Βραζιλίας στο Ρίο 2016 Εβάντρο Γκονσάλβες/Πέντρο Σόλμπεργκ με το ασύλληπτο σερβις του Εβάντρο έκαναν τη… διαφορά και έδωσαν από νωρίς διαδικαστικό χαρακτήρα για τη σελεσάο, που προηγήθηκε 1-0. Παρά όμως την κυριαρχία των αντιπάλων τους στο ξεκίνημα του αγώνα, οι διεθνείς μας δεν το έβαλαν κάτω και αντέδρασαν κυνηγώντας την ισοφάριση. Με καλή απόδοση οι Κότσι/Ζούπα ήλεγχαν το ρυθμό του σετ μέχρι και υπέρ τους 11-10, όμως στη συνέχεια κάποια καλά μπλοκ των Βραζιλιάνων σε συνδυασμό με την φτωχή συγκομιδή πόντων από το σερβίς του Ζουπάνη, που δεν βρέθηκε στη μέρα του, έγειραν τελικά την πλάστιγγα της νίκης υπέρ των Εβάντρο/Σόλμπεργκ.

Ραντεβού με τους Ιταλούς… σωσίες τους!

Αύριο η Εθνική μας αντιμετωπίζει στο β’ ματς του ομίλου τους Ιταλούς, Πάολο Νικολάι και Ντανιέλε Λούπο (Νο 13), σε ένα ματς που σύμφωνα με τον προπονητή των Κότσι/Ζούπα, Σπύρο Καραχάλιο θα «είναι  τελείως διαφορετικό, που θα κριθεί κυρίως στις άμυνες».

nikolia_lupo

Οι Ιταλοί πρωταθλητές Ευρώπης του 2014, που φυσιογνωμικά μοιάζουν αρκετά στους «δικούς» μας πρωταθλητές, είναι μία δεμένη ομάδα που παίζει μαζί στα τουρνουά του World Tour από to 2011. Με παρτενέρ τον Φραντσέσκο Τζιοντέλα ο Λούπο, είχε στεφθεί δις Παγκόσμιος πρωταθλητής U21 το 2007 και 2008, ενώ με συμπαίκτη το Νικολάι στο Λονδίνο κατετάγη στην 5η θέση των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου οι «ατζούρι» ηττήθηκαν από τους πανίσχυρους Αμερικανούς Ολυμπιονίκες, Νταλχόιζερ/Ρότζερς.

Πέρα από τα συνολικά 12 μετάλλια (4 χρυσά, 3 ασημένια, 5 χάλκινα) της ομάδας του στο World Tour της FIVB, εκ των οποίων 1 χρυσό (Σότσι), 2 ασημένια (Βιτόρια, Φουζού) ο Νικολάι έχει τιμηθεί με το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν του 2012 και του καλύτερου επιθετικού του 2014.

Παρόλα αυτά σήμερα οι Μεξικανοί πρωταθλητές Βίντερ/Οντιβέρος (Νο 20) έδειξαν το…δρόμο στους διεθνείς μας, αφού αν και έχαναν με 1-0 σετ, πέτυχαν τελικά σε 53′ την ανατροπή και έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι επιβλήθηκαν με 2-1 (17-21, 21-19, 23-21).