CHALLENGE CUP

«Λύγισε» στην πίεση της Μακάμπι ο ΠΑΟΚ στο Τελ Αβίβ

«Λύγισε» στην πίεση της Μακάμπι ο ΠΑΟΚ στο Τελ Αβίβ

Έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς δύο ωρών ο ΠΑΟΚ λύγισε στο Τελ Αβίβ και ηττήθηκε με 3-1 (25-27, 25-22, 25-17, 32-30) από την Μακάμπι στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του CEV Challenge Cup.

Ο Δικέφαλος αν και προηγήθηκε στο Ισραήλ, στη συνέχεια επέτρεψε στους γηπεδούχους να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να κερδίσου τα δύο επόμενα σετ, παίρνοντας κεφάλι με 2-1.

Στο 4ο σετ έγινε μεγάλη μάχη, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ, μέχρι τέλους και με την παρέα του Γερμανού πρωην άσου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Κριστιάν Φόγιερ να φτάνει με 24-23 πρώτη σε σετ μπολ. Ο Ράπτης το “εσβησε” και με μπλοκ του Βουλκίδη οι Θεσσαλονικείς έκαναν το 24-25.

Ακολούθησαν 4 χαμενα σετ μπολ των Ισραηλινών και ο Ράπτης πάλι έφερε τον ΠΑΟΚ με 29-30 μια ανάσα από την ισοφάριση των σετ, αλλά η Μακάμπι άντεξε και τελικά πήρε τη νίκη με 3-1 σετ, που της στέλνει στο β΄ματς της Θεσσαλονίκης με στόχο δυο σετ για την πρόκριση.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης έπειτα από ένα νικηφόρο σερί έξι αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ η αήττητη φέτος Μακάμπι Τελ Αβίβ έφτασε τις 8 σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.