LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς: Μεγάλη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ με «κούπα» για Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό

Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς: Μεγάλη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ με «κούπα» για Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό
O τρίτος εγχώριος τίτλος του επαγγελματικού βόλεϊ ανδρών θα κριθεί το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στο Ο.Α.Κ.Α. μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Ο Παναθηναϊκός έχει μικρό προβάδισμα μετά τη νίκη με 3-2 σετ στον 1ο τελικό με 3-2 σετ. (Κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Γκάλης» Ο.Α.Κ.Α., 2ος τελικός Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, 12/4, 21:00, PAO T.V., Διαιτητές: Κουτσούλας, Ονόπας)

Ο Παναθηναϊκός για να πάρει τον 3ο τίτλο Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς θέλει νίκη με οποιοδήποτε σκορ. Εάν ο Ολυμπιακός νικήσει 3-2 σετ θα παιχτεί ο τίτλος στο χρυσό σετ των 15 πόντων. Εάν ο Ολυμπιακός νικήσει 3-0 ή 3-1 σετ θα πάρει τον 7ο τίτλο Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς.

Για τον Παναθηναϊκό ο αγώνας είναι και ο τελευταίος της σεζόν μετά τον αποκλεισμό του από τους τελικούς του πρωταθλήματος. Οι πράσινοι θέλουν να κλείσουν τη σεζόν με την κατάκτηση ενός τίτλου και μάλιστα επί του αιωνίου αντιπάλου τους στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Στον Παναθηναϊκό κρατήθηκαν χαμηλοί τόνοι για τον αγώνα αφού είναι νωπή η εμπειρία των διπλών αναμετρήσεων στο Challenge Cup όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 στο Μελίνα Μερκούρη και έχασε την πρόκριση στο χρυσό σετ στο γυμναστήριο του Αγίου Θωμά.

Τα εισιτήρια στο ΟΑΚΑ

Έπειτα από τη σύσκεψη για τα μέτρα του αγώνα αποφασίστηκε ότι οι Θύρες που θα ανοίξουν θα είναι η Θύρα 3 και η Θύρα 31 , από όπου και θα μπαίνουν όλα τα απλά εισιτήρια και τα απλά εισιτήρια διαρκείας.Σε ότι αφορά την είσοδο  των VIP εισιτηρίων, των VIP εισιτηρίων διαρκείας και των δημοσιογράφων θα γίνεται από την Θύρα VIP. Οι θύρες θα ανοίξουν δύο ώρες πριν την έναρξη του ματς.

Όσοι θέλουν να προμηθευτούν εισιτήρια από το γήπεδο θα μπορούν να το κάνουν από το Parking 5 του ΟΑΚΑ καθώς τα εκδοτήρια θα ανοίξουν από τις 7μ.μ.

Προς αποφυγή ταλαιπωρίας και συνωστισμού υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι φίλαθλοι μπορούν να αγοράσουν το εισιτήριο τους στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.viva.gr/tickets/sports/pao-olympiakos-telikos-league-cup-andron/

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε τον πρώτο αγώνα αλλά έχει αποδείξει πως δεν καταλαβαίνει από έδρες και έχει στόχο να κάνει «διπλό σπάσιμο» στην έδρα του τριφυλλιού. Ο Ολυμπιακός διεκδικεί τον 7ο τίτλο στο Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Ο πραγματικός τελικός είναι το δεύτερο ματς, αυτός είναι αύριο. Και θα δώσουμε το 100% μας, για να πετύχουμε το στόχο μας. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο, αύριο έχουμε μια αποστολή να φέρουμε εις πέρας, πάμε δυνατά».

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Ντράγκαν Τράβιτσα είπε: «Ο πραγματικός τελικός είναι αύριο! Θα είναι συναρπαστική η μάχη στο ΟΑΚΑ. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα από το πρώτο παιχνίδι, για να έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτό που δείξαμε στον πρώτο τελικό. Θέλουμε να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στο επίπεδό μας, για αυτό πρέπει απλώς να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να παίξουμε το βόλεϊ που ξέρουμε και να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε κάθε φάση, σε κάθε σημείο του τελικού».

Διαιτητές: Κουτσούλας, Ονόπας. Παρατηρητής Αγώνα: Καλπακτσόγλου. Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργουλέας. Επόπτες: Αρβανίτης, Τόλιος. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 75 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 46-29.