LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς»: Πρεμιέρα των προκριματικών στην Ορεστιάδα με το Άθλος – Α.Ο. Καλαμάτα 80

Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς»: Πρεμιέρα των προκριματικών στην Ορεστιάδα με το  Άθλος – Α.Ο. Καλαμάτα 80

Στην Ορεστιάδα χτυπά από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 22 Οκτωβρίου η«καρδιά» της προκριματικής φάσης του φετινού Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς»!

Στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση που αναλαμβάνει στην ιστορία του ο Άθλος Ορεστιάδας, το νέο κλειστό γυμναστήριο Ορεστιάδας «Ν. Σαμαράς» θα φιλοξενήσει τον προκριματικό όμιλο όπου συμμετέχουν επίσης τα σωματεία Α.Ο. Καλαμάτα 1980 Volley και Πήγασος Πολίχνης. Σήμερα στις 20.00 αυλαία της διοργάνωσης ανοίγει με την αναμέτρηση του Άθλου Ορεστιάδας κόντρα στον  Α.Ο. Καλαμάτα 80, σε ένα ματς “γιορτή” στην ακριτική έδρα.

Οι αγώνες των προκριματικών θα είναι μονοί και στην τελική φάση του θεσμού θα προκριθούν οι δύο πρώτοι του ομίλου. Στη Β φάση – προκριματικά, η πρώτη ομάδα του ομίλου της Α φάσης θα υποδεχτεί στην έδρα της τον Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων και η δεύτερη ομάδα θα παίξει στην έδρα του ΠΑΟΚ. Τα άλλα δύο ζευγάρια της Β φάσης – προημιτελικά είναι Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ – Α.Ο.Π. Κηφισιάς και Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Παναθηναϊκός Α.Ο

Σε ανακοίνωσή της η διοργανώτρια ομάδα καλεί μεταξύ άλλων “το φίλαθλο κοινό της πόλης μας σε μια ακόμη “γιορτή του αθλήματος” στο κλειστό «Ν. Σαμαράς» να απολαύσει βόλεϊ υψηλού επιπέδου, να ζήσει μοναδικές συγκινήσεις και να ενισχύσει με το χειροκρότημα του τις προσπάθειες των αθλητών για διάκριση”.

Για τη γηπεδούχο ομάδα του Κριστιάν Τσιτιγκόϊ, που στο πλαίσιο της προετοιμασίας της έδωσε μόλις 3 δυνατά φιλικά στη Ρουμανία, όπου στο πλαίσιο του τουρνουά “Corona Cup” γνώρισε ισάριθμες ήττες, η αποψινή πρεμιέρα (20.00) με την ομάδα της Καλαμάτας, θα αποτελέσει τα φετινά αποκαλυπτήρια της νέας ομάδας του Άθλου, μπροστά στον κόσμο της κάτι που τόσο το κοινό της Ορεστιάδας όσο και ο τεχνικός της ομάδας του Έβρου περιμένουν με ανυπομονησία.

«Είναι πολύ ευχάριστο που θα παίξουμε για πρώτη φορά φέτος στο σπίτι μας μπροστά στο κόσμο της Ορεστιάδας» δήλωσε με ανυπομονησία ο Ρουμάνος τεχνικός της “οικοδέσποινας” ομάδας  κ Τσιτιγκόϊ και συνέχισε. «Πρόκειται για τρεις νέες ομάδες και για αυτό, πέρα από κάποια βίντεο , δε γνωρίζει πολλά πράγματα ο ένας αντίπαλος για τον άλλον. Μπαίνουμε σιγά σιγά στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος και σίγουρα αυτό το τριήμερο θα γίνουν πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια, στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας των ομάδων για την πρεμιέρα της Volleyleague. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Και στις δύο αναμετρήσεις θα παίξουμε για τη νίκη και για να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο μας που θα βρεθεί δίπλα μας για να μας στηρίξει και να χαρεί όμορφο βόλεϊ».

Από την πλευρά του ο Βραζιλιάνος “γίγαντας” του Άθλου αλλά και της Volleyleague, Ρενάν Μπουιάτι δήλωσε πανέτοιμος για την πρώτη του φετινή παράσταση μπροστά στο κοινό της Ορεστιάδας: «Έπειτα από 2 μήνες προετοιμασίας στην Ορεστιάδα νομίζω πως είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τα σημαντικά ματς. Αρχίζουμε να μαθαίνουμε τους αντιπάλους μας και να βλέπουμε πως να σχεδιάζουμε τις τακτικές μας απέναντί τους. Κυρίως όμως επικεντρωνόμαστε στο δικό μας παιχνίδι και τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε ώστε να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Περιμένω τον κόσμο να μας συμπαρασταθεί σε αυτή την προσπάθεια και να μας ενισχύει με τις φωνές και τα χειροκροτήματά του σε κάθε αγώνα».

Η ομάδα της Καλαμάτας βρίσκεται από χθες στην Ορεστιάδα, όπου πραγματοποιήσε ήδη την πρώτη της προπόνηση στο κλειστό “Ν. Σαμαράς” ενόψει των πρώτων επίσημων αγωνιστικών υποχρεπώσεων των ομάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην μεσσηνιακήψ ομάδα του Παναγιώτη Ντάκουρη, που στο τελευταίο της δυνατό τεστ κατέλαβε την 3η θέση στο τουρνουά “Σήμαντρον”, αγωνίζεται και ο κεντρικός Αλέξανδρος Αλεξάκης, που σήμερα θα βρεθεί αντιμέτωπος σε μία οικογενειακή κόντρα με τον αδελφό του και μπλοκέρ του Άθλου, Νίκο.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της Προκριματικής Φάσης League Cup «Νίκος Σαμαράς» (20-22/10)

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», Ορεστιάδα 20.00: Α.Σ. Άθλος – Α.Ο. Καλαμάτα 80

Διαιτητές: Κουτσούλας, Δανιηλίδου, Παρατηρητής: Σαρδάνης, Επόπτες: Ζηλιασκοπούλου, Πυλούδης, Γραμματεία: Σαρδάνη.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», Ορεστιάδα 17.00: Α.Ο. Καλαμάτα 80 – Πήγασος Πολίχνης

Διαιτητές: Δανιηλίδου, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Σαρδάνης, Επόπτες: Πυλούδης, Βαλκανιώτης, Γραμματεία: Σαρδάνη.

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», Ορεστιάδα 18.00: Α.Σ. Άθλος – Πήγασος Πολίχνης

Διαιτητές: Κουτσούλας, Ιωαννίδης, Παρατηρητής: Σαρδάνης, Επόπτες: Βαλκανιώτης, Σκαρλατούδη, Γραμματεία: Σαρδάνη.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΛΙΓΚ ΚΑΠ ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ – Α.Ο.Π. Κηφισιάς
Π.Α.Ο.Κ. – 2ος προκριματικού ομίλου
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Παναθηναϊκός Α.Ο.
1ος προκριματικού ομίλου – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων