Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Λίγο πριν το τέλος

Λίγο πριν το τέλος

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το πρωτάθλημα της Α1 των ανδρών με την 20η αγωνιστική να περιλαμβάνει σημαντικά παιχνίδια την στιγμή που η «μάχη» της σωτηρίας στις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα να παίρνει «φωτιά»…

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης υποδέχεται τον Φοίνικα Σύρου στον Έβρο με στόχο να πάρει τη νίκη και να διεκδικήσει την 6η θέση στην βαθμολογία. Οι «κυανόλευκοι» του Σάκη Μουστακίδη θέλουν να εκμεταλλευθούν τον παράγοντα έδρα και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Το έργο των Θρακιωτών είναι δύσκολο, ωστόσο άπαντες ευελπιστούν στη νίκη.

Από την άλλη πλευρά ο Φοίνικας Σύρου θέλει να πάρει το τρίποντο να κρατήσει την 3η θέση στην βαθμολογία και να ξεπεράσει την ήττα του από την Κηφισιά. Οι νησιώτες θέλοντας να γλυτώσουν την κούραση από ένα κουραστικό ταξίδι πήγαν αεροπορικός προς τον Έβρο αφού θα κάτσουν εκεί και για τον αγώνα με την Ορεστιάδα την επόμενη εμβόλιμη αγωνιστική. Απο την πλευρά του ο Νίκολιτς δεν έχει προβλήματα απουσιών και θα διεκδικήσει τη νίκη με όλους τους παίκτες που διαθέτει.

Ο κεντρικός των Συριανών Δημήτρης Χαραλαμπίδης τόνισε «Είναι ένας δύσκολος αγώνας γιατί ο Εθνικός παίζει πολύ καλά στην έδρα του. Έχει και τον κόσμο που τον βοηθά πολύ. Εμείς θέλουμε τη νίκη όμως για να διατηρήσουμε την 3η θέση και να ανέβει η ψυχολογία μας μετά την ήττα από την Κηφισιά ώστε να μας βοηθήσει για την συνέχεια».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ

Στην Κυψέλη ο Παναθηναϊκός θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις από την ήττα του στην Πάτρα. Οι «πράσινοι» θέλουν να ολοκληρώσουν με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και να μπούνε με την καλύτερη ψυχολογία στα play-off.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και με όλους τους παίκτες στην διάθεσή του θα επιδιώξει τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Ο Άλβι Σούρδι σχολιάζοντας τον αγώνα υπογράμμισε «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι… Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι αν θέλουμε να κερδίσουμε και να παραμείνουμε στην 5 θέση και με την βοήθεια του κόσμου πιστεύω θα τα καταφέρουμε»

Οι Κορίνθιοι του Κώστα Δεληκώστα θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα προκειμένου να κρατήσουν τα κεκτημένα της 6αδας. Η ομάδα του Βραχατίου δεν έχει απουσίες και έτσι

Ο Δημήτρης Ωρολογάς μιλώντας για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό δήλωσε «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός μέσα στην έδρα του. Εμείς όμως πιστεύω είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι το τελευταίο διάστημα, έχουμε βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και έχουμε ανεβασμένη ψυχολογία. Σ αυτό το παιχνίδι είναι η τελευταία  μας ευκαιρία για την 5η θέση και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την νίκη».

ΠΑΟΚ – ΗΡΑΚΛΗΣ

Στο PAOK Sports Arena ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον φορμαρισμένο Ηρακλή με στόχο τη νίκη και μόνο αυτή. Οι «ασπρόμαυροι» έχοντας περάσει νικηφόρα από την Ορεστιάδα θέλουν να πάρουν το τρίποντο στο ντέρμπι με τους «κυανόλευκους» και να αποκτήσουν καλή ψυχολογία για τη συνέχεια.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και έχοντας ξεκινήσει ήδη το rotation έχει ξεκουράσει αρκετούς παίκτες.

Ο Ηρακλής έχοντας παραμείνει αήττητος στα 4 τελευταία του παιχνίδια στοχεύει να διευρύνει το σερί του απέναντι στους «ασπρόμαυρους». Ο βαθμός δυσκολίας είναι αρκετά μεγάλος, ωστόσο ο «Γηραιός» θα τα παίξει όλα για όλα προκειμένου να κατακτήσει την 8η θέση και να εξασφαλίσει την απ ευθείας παραμονή του.

Ο Γιάννης Ορφανός δεν έχει προβλήματα στην ομάδα του και με όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους δηλώνει έτοιμος για το μεγάλο ντέρμπι που θα κρίνει κατά πολύ τη συνέχεια και τους στόχους των «κυανόλευκων».

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Στο Ζηρίνειο η Κηφισιά υποδέχεται τον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας με το βαθμολογικό ενδιαφέρον να είναι μονόπλευρο και από τους φιλοξενούμενους.

Οι «κυανόλευκοι» του Κώστα Αρσενιάδη βρίσκονται σε καλή κατάσταση και με την ψυχολογία στα ύψη από την επικράτησή τους στην Σύρου θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά τους αποτελέσματα. Η έδρα τους δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα και όλοι αισιοδοξούν πως θα έχουν την ίδια συνέχεια και στο Ζηρίνειο.

Ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης αναφερόμενος στον αγώνα με τους ακρίτες τόνισε «Θα μπούμε μέσα στο ματς με σοβαρότητα να παίξουμε καλό βόλεϊ γιατί είναι σημαντικό για μας για την εξέλιξη!! Και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας όπως κάνουμε πάντα!!»

Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας θέλει οπωσδήποτε βαθμολογικό όφελος γιατί πλέον η 8η θέση «τρίζει» αρκετά αφού Ηρακλής και Παναχαϊκή έχουν πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής.

Οι «πράσινοι» κατεβαίνουν στην Αθήνα χωρίς προβλήματα με τον Πλάμεν Κριστόφ να περιμένει μια καλή εμφάνιση και ότι καλύτερο από τους παίκτες του έχοντας παράλληλα το «αυτί» του στην Πυλαία.

O κεντρικός του ΑΟΟ  Mπλάζο Μίλιτς του μιλώντας για τον αγώνα δήλωσε “Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι. Η Κηφισιά είναι μια πολύ καλή ομάδα και ιδίως όταν παίζει μέσα στην έδρα της. Ελπίζω να παίξουμε καλά για νά παρουμε ξανά ένα καλό αποτέλεσμα. Φαβορι είναι η Κηφισιά και εμείς θα αγωνιστούμε χωρίς άγχος κάτι που μπορεί να μας βγει σε καλό”.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 20ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 12 Mαρτίου 2016

20.00 (Νοvasports-7): ΜΓΣ Εθνικός Αλεξ. – ΑΟ Φοίνικας Σύρου

Κυριακή 13 Mαρτίου 2016

16.00: Παναθηναϊκός ΑΟ – ΓΑΣ Παμβοχαϊκός

18.30: ΠΑΟΚ – Ηρακλής Πετ.2015

18.30: ΑΟΠ Κηφισιά – ΑΟ Ορεστιάδας

Καθαρή Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

18.00 (Νοvasports-3): ΑΣ Άρης – Παναχαϊκή Πετ.2013