ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μ. Αρτακιανού: «Αξίζαμε φέτος μια καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα!»

Μ. Αρτακιανού: «Αξίζαμε φέτος μια καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα!»

Λίγες ώρες μετά την δεύτερη νίκη του Παναθηναϊκού και τον πρόωρο αποκλεισμό του Α.Ο Θήρας στο Μαρούσι από τα ημιτελικά των πλέι οφ της Volleyleague η αρχηγός της νησιώτικης ομάδας, Μαριαλένα Αρτακιανού έδωσε στο Volleyplanet.gr  τη δική της εικόνα από την χθεσινή αναμέτρηση του κλειστού του Άγιου Θωμά. Παράλληλα η αθλήτρια «σύμβολο» της ομάδας προέβη σε έναν μίνι απολογισμό της φετινής αγωνιστικής σεζόν, ενώ μίλησε και για το μέλλον της έπειτα από 8 χρόνια στη Σαντορίνη.

«Ξέραμε από την αρχή πως θα ήταν ένα ακόμη δυνατό ματς με έναν πολύ καλό αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός είχε το πλεονέκτημα από την καθαρή νίκη του μέσα στη Σαντορίνη και δύο σετ ήταν αρκετά για τον αντίπαλό μας, ώστε να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Από την πλευρά μας είχαμε αποφασίσει να μπούμε να παλέψουμε χωρίς άγχος τον αγώνα για το καλύτερο. Θεωρώ ότι στο 1ο σετ η ομάδα μου ξεκίνησε πολύ νωθρά, ενώ ο Παναθηναϊκός αντίστοιχα μπήκε πολύ δυνατά, αποφασισμένος να «καθαρίσει» την πρόκριση. Μετά το χαμένο α’ σετ ήταν πολύ δύσκολα, γιατί ο αντίπαλός μας έχει πολύ έμπειρες αθλήτριες. Ωστόσο εμείς κάναμε την προσπάθειά μας, αλλά μας μένει στο τέλος μια… πικρία γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε μία καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα» υποστήριξε η Αρτακιανού.

Η σεζόν 2021-2022 ολοκληρώθηκε λοιπόν για τον Α.Ο. Θήρας με την 7η θέση στο πρωτάθλημα, την πιο χαμηλή της ιστορίας του από την 5η θέση της σεζόν 2014-2015, στην παρθενική της παρουσία στα «σαλόνια» του ελληνικού βόλεϊ και τον τίτλο του φιναλίστ, για 3η συνεχόμενη φορά στο Κύπελλο Ελλάδας.

Στην Ευρώπη η ομάδα της Σαντορίνης έθεσε φέτος υποψηφιότητα για το… Όσκαρ ατυχίας, καθώς μετά το 3-0 σετ επί της βελγικής Ούντεγκεμ και το α’ βήμα πρόκρισης στις «16» του Cev Cup, «χτύπησε» ο κορωνοϊός και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή διασπορά του ιού, η διοίκηση αποφάσισε να αποσύρει την ομάδα από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

«Θεωρώ ότι με την ομάδα που είχαμε αξίζαμε μια καλύτερη θέση από την 7η που τερματίσαμε! Αν εξαιρέσουμε τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς σίγουρα ο Covid-19 μας επηρέασε, ως αρνητικός παράγοντας, στην πορεία μας αλλά κι άλλες ομάδες φέτος εμφάνισαν κορωνοϊό. Προσωπικά εκτιμώ πως «πληρώσαμε» κάποιες ήττες που κάναμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, καθώς αν είχαμε κερδίσει αυτά τα παιχνίδια, σίγουρα θα μπορούσαμε να ήμασταν σε καλύτερη θέση και να είχαμε καλύτερη τύχη στα πλέι οφ . Ο τίτλος του φιναλίστ Κυπέλλου για 3η συνεχόμενη χρονιά, θα έλεγε κανείς πως μετριάζει αυτή την πικρία, αλλά νομίζω πως είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι και άλλη διοργάνωση» επεσήμανε η διεθνής λίμπερο.

Φέτος ο Α.Ο. Θήρας γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων από την ίδρυσή του με την «Αρτάνα» να αποτελεί πολύτιμο μέλος αυτής της «οικογένειας» επί 8 ολόκληρα χρόνια! Μία τεράστια προσφορά στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και εν γένει στον αθλητισμό του νησιού, για την οποία μάλιστα τιμήθηκε πρόσφατα στο ΔΑΠΠΟΣ και από τον Δήμο Θήρας. Πως φαντάζεται όμως ή ίδια την επόμενη μέρα της ως επαγγελματίας αθλήτρια;

«Ευχαριστώ πολύ το Δήμο Σαντορίνης για την βράβευσή του κι ευχαριστώ ασφαλώς πάρα πολύ τον Α.Ο. Θήρας, στον οποίο όλα αυτά τα χρόνια πρόσφερα πάρα πολλά, όπως φυσικά κι ο σύλλογος σε μένα αντίστοιχα. Αν κα ακόμη είναι νωρίς, συζητάω για την επόμενη χρονιά με τη διοίκηση, αλλά δεν κρύβω πως θα ήθελα να αγωνιστώ στο εξωτερικό και αν έχω κάποια καλή πρότασή στα χέρια μου, να το τολμήσω» δήλωσε η Αρτακιανού, που ενόψει Πάσχα ευχήθηκε σε όλες τις αθλήτριες, τη διοίκηση αλλά και τους φίλαθλους της ομάδας «Καλή Ανάσταση με υγεία, Αγάπη και Ειρήνη για όλους».