Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Με το μαχαίρι στα δόντια»

«Με το μαχαίρι στα δόντια»

Το αυριανό ντέρμπι «αιωνίων» της Κυψέλης, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, που θα μεταδοθεί απ’ ευθείας στις 20.00 από το Νovasports 1 είναι «όλα τα λεφτά» στο πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής Α1 γυναικών, που ολοκληρώνεται στις 21.30 Χαλάστρα με το τοπικό ντέρμπι των ουραγών Μακεδόνων Αξιού-ΣΑΑΚ Ανατόλια. Ρεπό έχει αυτή την αγωνιστική η ΑΕΚ.

Η αντίστροφη μέτρηση για μια ακόμη μονομαχία «αιωνίων» άρχισε… Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, έχουν αφήσει εδώ και καιρό πίσω τους το αποτέλεσμα του α’ γύρου και πλέον με μόλις δυο βαθμούς διαφορά οι δυο ομάδες είναι αποφασισμένες και πανέτοιμες, σε σχέση με το ματς του Ρέντη, να παίξουν τα… ρέστα τους για το στέμμα της κανονικής περιόδου.

Με μαχητική ψυχή για τη νίκη

Η οικοδέσποινα ομάδα του Γιώργου Ρούσση, με τον κόσμο στο πλευρό της θα προσπαθήσει να επαναλάβει την επιτυχία του α’ γύρου και να εδραιωθεί για τα καλά στην κορυφή της βαθμολογίας, 6 μόλις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Για τις «πράσινες», που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών, η Έύη Χρίστου, που ξεπέρασε έναν τραυματισμό που την ταλαιπώρησε, δήλωσε «ετοιμοπόλεμη» στο Volleyplanet για το δεύτερο ντέρμπι αιωνίων της καριέρας της. «Δουλεύουμε όλη τη χρονιά για τέτοια ματς!

Παίζουμε στην έδρα μας, θα χουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και θα προσπαθήσουμε να τον κάνουμε χαρούμενο με μία ακόμη νίκη. Ο αντίπαλός μας, σίγουρα θα είναι κι αυτός πιο έτοιμος σε σχέση με το μεταξύ μας ντέρμπι στον Α’ γύρο και προφανώς πιο ενισχυμένος με την προσθήκη της Νέοσβιτς, αν και δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση είναι η Σέρβα αθλήτρια. Όπως συνηθίζεται σε τέτοια ματς νομίζω πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στην ψυχή».

Ένας άλλος, ανώτερος, Ολυμπιακός

Από την πλευρά του ο νταμπλούχος Ολυμπιακός, μετά το “χαστούκι” του α’ γύρου, πάει στην Κυψέλη υποψιασμένος και με στόχο, όχι μόνο τη νίκη-ρεβάνς και το τρίποντο, αλλά για να… ταπεινώσει τον “αιώνιο” και να “αλώσει” την Κυψέλη. Ο Ολυμπιακός, με ένα ματς λιγότερο, τρέχει ένα αήττητο σερί τις τελευταίες 9 αγωνιστικές, όπου έχει χάσει μόλις ένα σετ στο παιχνίδι με τον Α.Ο. Θήρας στη Σαντορίνη, και προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη σε βάρος του ουραγού Ηρακλή.

Η ομάδα του Γιαννη Νικολάκη, που υπερτερεί σε σύγκριση με το “τριφύλλι” ως μονάδες, αναμένεται να εμφανιστεί εμφανώς ενισχυμένη, με τη Σέρβα σουπερστάρ, Ιβάνα Νέσοβιτς, η οποία εκτός της αδιαμφισβήτητης ανωτερότητας της σε σχέση με την προκάτοχό της Μποσκάτσι, ως αρχηγός στο παρελθόν του Ερυθρού Αστέρα, δεν “μάσαει” από έδρες και καυτές ατμόσφαιρες. Από την άλλη, η συμπατριώτισσά της Βέσοβιτς, δεν θα θυμίζει σε τίποτα την εμφάνιση, με τα λάθη που έκανε στου Ρέντη, ενώ επιστρέφει δριμύτερη και η Μανωλίνα Κωνσταντίνου για το πρώτο της φετινό ντέρμπι, όπου οι ερυθρόλευκες αυτή τη φορά δεν θα πέσουν στην παγίδα του α’ ματς να υποτιμήσουν τις “πράσινες” και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, που θα τις φέρει στην κορυφή, καθώς οι πρωταθλήτριες έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν επέτρεψε τόσο στις αθλήτριες, όσο και στον προπονητή Γιάννη Νικολάκη, τις δηλώσεις πριν από το ματς.

 Λογική και ευαισθησία στη Νάξο

Με στόχο να συνεχίσει για 5ο συνεχόμενο αγώνα της Α1 Γυναικών ο φορμαρισμένος και αήττητος στο β’ γύρο Πανναξιακός υποδέχεται  στις 18.30 στο τοπικό κλειστό μια άλλη νησιώτική ομάδα, τον ΟΠΕ Ρεθύμνου. Μια ομάδα που για την κεντρική των γηπεδούχων, Άννα Σαλούστρου κρύβει μια ιδιαιτερότητα, αφού όπως δήλωσε στο Volleyplanet «όταν παίζεις απέναντι σε μία ομάδα, που σε συνδέουν τόσα πολλά με αυτή τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα.

Χαίρομαι πολύ γιατί θα ξαναδώ πολλά πρόσωπα αγαπημένα, ωστόσο είμαι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσω το ματς όπως όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και να κάνω την καλύτερη δυνατή εμφάνιση για να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει το τρίποντο» τόνισε το «Aννιώ» που αν και δεν της αρέσουν τα «παχιά» λόγια υποστήριξε πως οι συνεχόμενες νίκες την έχουν κάνει να «αναθεωρήσει τους αρχικούς της στόχους και με μικρά αλλά σταθερά βήματα να θέλει το κάτι παραπάνω για τον Πανναξιακό». Αμφίβολη για τη γηπεδούχο η συμμετοχή της Διώτη.

Με 9 αθλήτριες ο ΟΠΕΡ

Για τους Κρητικούς, που στον α’ γύρο είχαν τιμήσει την Σαλούστρου, αναγνωρίζοντας την προσφορά του «δικού» τους παιδιού, τα προβλήματα δεν λείπουν, καθώς ο τεχνικός, Νίκος Ζιώγας θα έχει στη διάθεσή του συνολικά 9 αθλήτριες, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων των Καλογριδάκη, Παππουτσή και Μαρινάκη. «Είναι ένα δύσκολο ματς που στα σχέδια μας δεν έχουμε να διεκδικήσουμε πολλά πράγματα.

Ωστόσο, θα παίξουμε ελεύθερα και ελπίζω πως όπως και στο α’ γύρο θα πάρουμε κάποιο σετ. Στόχος μας σε τέτοια παιχνίδια είναι να δοκιμάσουμε σχήματα και πρόσωπα, ώστε στους αγώνες που μας «καίνε» να εμφανιστούμε πανέτοιμοι» τόνισε στο Volleyplanet ο κ. Ζιώγας, που, καιρού θέλοντος, ελπίζει ότι θα ταξιδέψει κανονικά απόψε για την Νάξο η κρητική αποστολή.

Μία απουσία για κάθε ομάδα

Στο Μαρκόπουλο στις 19.00 στο τοπικό κλειστό η ομάδα των Μεσογείων, υποδέχεται τη νεοφώτιστη Ηλιούπολη, σε ένα ματς, όπου οι δυο ομάδες θα παλέψουν για τη νίκη, χωρίς όμως η ήττα να είναι καταδικαστική για καμία από τις δύο αντιπάλους. Για την οικοδέσποινα, που βλέπει τη Σκοπιανή, Γιάνκοβα να προσαρμόζεται όλο και περισσότερο, απούσα θα είναι η Βραζιλιάνα άσος, Ρενάτα Σμουτζ, που εγχειρίστηκε πρόσφατα στην Ελβετία.

Μία σημαντική απουσία όμως θα έχει και η Ηλιούπολη, καθώς στο τελευταίο ματς με τον Παναθηναϊκό, τραυματίστηκε η αρχηγός και σημαία της ομάδας, Γωγώ Μπόκα, την οποία θα την αντικαταστήσει πιθανότατα μία έκ των Μαρίνας Αργυροπούλου (λίμπερο) – Σεβαστής Μπανίκα.

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, σημαντικό και για τις δύο ομάδες, καθώς από τις θέσεις 6 και κάτω είναι πολλές ομάδες που δίνουμε μάχη, χωρίς να σημαίνει όμως πως μια ήττα στο Μαρκόπουλο θα σήμαινε και καταστροφή! Όσο πιο πολλούς βαθμούς συγκεντρώσουμε, τόσο πιο εύκολα θα έρθει η σωτηρία» τόνισε στο Volleyplanet η προπονήτρια της Ηλιούπολης, Δήμητρα Λυκογιάννη, που αναγνώρισε επίσης ότι «οι μεσοβδόμαδες αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων, ίσως κάνει πιο δύσκολο το έργο εκείνων που δεν έχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις στον πάγκο, ώστε να ξεκουράσουν κάποιες αθλήτριες».

Για το…χατ τρικ στη Θεσσαλονίκη

Με κεκτημένη ταχύτητα από τις δύο συνεχόμενες προηγούμενες νίκες επί ομάδων της Θεσσαλονίκης ο Α.Ο Θήρας ταξιδεύει και πάλι στα Βόρεια με στόχο να τριτώσει το καλό, αυτή τη φορά αντιμετωπίζοντας στις 19.00 στο Κατσάνειο τον ουραγό Ηρακλή, που αναζητά την πρωτη του φετινή νίκη, αλλά έχει δύσκολη αποστολή.

Τα προβλήματα πάντως δεν λείπουν από τις νησιώτισσες, καθώς η Ελένη Μεμετζή, θα στερηθεί τις υπηρεσίες της τραυματία Βαρουδάκη, ενώ και η Καββαθά συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο πόδι. H Βορειοελλαδίτισσα πασαδόρος των φιλοξενούμενων, Όλγα Βεργίδου σε δηλώσεις της στο Volleyplanet μετά τις συνεχόμενες νίκες επί ΣΑΑΚ Ανατόλια και Μακεδόνες Αξιού, τόνισε «πάμε σοβαρά για να χτυπήσουμε το ματς από την αρχή και να πάρουμε δεύτερη συνεχόμενη «καθαρή» νίκη. Το γεγονός ότι ο Ηρακλής είναι ουραγός στη βαθμολογία δεν αλλάζει την οπτική και τη φιλοσοφία που αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς όποιος και να ναι ο αντίπαλος πρέπει να είμαστε σοβαρές».

Ψάχνουν τη νίκη- οξυγόνο στη Χαλάστρα

Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει στις 21.30 στη Χαλάστρα, με το τοπικό ντέρμπι Μακεδόνες Αξιού-ΣΑΑΚ Ανατόλια να έχει χαρακτήρα ο “θάνατός σου η ζωή μου” για τις δύο ομάδες που “καίγονται” για βαθμούς. Για την γηπεδούχο ομάδα του Μανώλη Σκουληκάρη, που δεν θα έχει στην διάθεσή του λόγω προβλήματος στη μέση την ακραία Γκουβεδάρου, υπάρχει ένας προβληματισμός όσον αφορά στον βαθμό ετοιμότητας, καθώς κάποιες αθλήτριες έχουν χάσει προπονήσεις, λόγω εξετάσεων.

Ωστόσο σύμφωνα με τις δηλώσεις της πασαδόρου των Μακεδόνων στο Volleyplanet, Κατερίνας Δρακουλίδου «είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες χρειάζονται την νίκη. Θέλουμε να δώσουμε όλες τον καλύτερο μας εαυτό, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην παραμονή».

Με… βραδινό ένδυμα το Ανατόλια

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο τεχνικός Σωκράτης Τζιουμάκας, που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών, στάθηκε κυρίως στο βραδινό ωράριο της αναμέτρησης, καθώς πρώτη φορά παίζει τόσο αργά. “Δεν έχουμε ξαναπαίξει τέτοια ώρα Θα έχουμε μαζί και τα κοστούμια μας, γιατί θα ναι σαν βραδινή έξδοδο.Ξέρουμε η μία ομάδα την άλλη, δεν τίθεται θέμα να εκπλήξει κάποια την άλλη, ειναι γνωστά τα όπλα και οι αδυναμίες, πιστεύω πως θα παίξει ρόλο ποιος θα βρεθεί σε καλύτερο βράδι. Παίξαμε δύο παιχνίδια με δυνατές ομάδε, σταθήκαμε αρκετά καλά, είμαστε σε καλή κατάσταση και πιστεύω πως θα πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα”.