ΔΙΕΘΝΗ

«Μαέστρος» ο Μίλκοβιτς υπό τη «Μασσαλιώτιδα» (vid)

«Μαέστρος» ο Μίλκοβιτς υπό τη «Μασσαλιώτιδα» (vid)

Έπειτα από πέντε χρόνια στην Τουρκία και συνολικά 8 χρόνια απουσίας, η επιστροφή του Ιβάν Μίλκοβιτς στο καμπιονάτο «σφραγίστηκε» με νίκη της Ματσεράτα στην Περούτζια, με την κερκίδα να ψάλλει τον Εθνικό ύμνο της Γαλλίας.

Όπως και στα υπόλοιπα γήπεδα της Serie A, όπου μετά το εναρκτήριο σερβίς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής (σ.σ έπειτα από απόφαση της ιταλικής Ομοσπονδίας) ο Εθνικός Ύμνος της Γαλλίας παιάνισε μετά το “Παλαπανίνι” της Μόντενα και στο «Παλαεβαντζελίστι» της Περούτζια, ως ελάχιστος φόρος τιμής των Ιταλών στα θύματα των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Στο ντέρμπι όμως της ημέρας “μίλησε” ο Ιταλός πλέον  σουπερστάρ Ιβάν Μίλκοβιτς, που στο φετινό του ντεμπούτο στα ιταλικά γήπεδα, μετά από 8 χρόνια, έκανε αυτό που ξέρει καλά τόσα χρόνια. Ο νέος αρχηγός της Λούμπε “πήρε την ομάδα” στις στιβαρές του πλάτες και μία μεταμορφωμένη Ματσεράτα, σε σχέση με όλα τ’ άλλα φετινά ματς, «άλωσε» με 3-0 (25-16, 25-22, 25-22) το «σπίτι» του δικού μας Γιώργου Τζιουμάκα και βρέθηκε στη 2η θέση της κατάταξης πίσω από την πρωτοπόρο Μόντενα.

Για την ιστορία ο Μίλκοβιτς σημείωσε 10 πόντους , όσους και ο συμπαίκτης του Ποντράσκανιν, ενώ ο Χουαντορένα σταμάτησε στους 14 πόντους. Τοπ σκόρερ με 20 πόντους αναδείχθηκε ο Σέρβος Ατανασίεβιτς της Περούτζια, στην οποία ο Τζιουμάκας χρησιμοποιήθηκε σε δύο φάσεις ως αλλαγή, χωρίς να πετύχει πόντο.

Στον ελληνικό “εμφύλιο” της αγωνιστικής η 3η στη βαθμολογία Τρεντίνο, λίγες ώρες πριν τη σημερινή της αναχώρηση για Θεσσαλονίκη ενόψει της αναμέτρησης του Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ, χωρίς τον Ουρνάουτ για ένα ακόμη παιχνίδι, αλλά με τον Δημήτρη Τζούριτς να σημειώνει 13 πόντους επικράτησε εκτός έδρας 3-0 (25-22, 25-19, 25-21) της Ρομάνια, του Ραφαήλ Κουμεντάκη που έμεινε στους 4 πόντους.

Δείτε τους φίλους της Περούτζια να ψάλλουν τη “Μασσαλιώτιδα”