LEAGUE CUP "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ"

“Μαγική εικόνα” στην Τούμπα

“Μαγική εικόνα” στην Τούμπα

Πιο δύσκολα από όσο φανερώνει το τελικό 3-0 σετ ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο γυμναστήριο της ΜΕΝΤ της νεοφώτιστης συμπολίτισσάς του Ένωσης Τούμπας και έβαλε τις βάσεις πρόκρισης στον Β’ ομίλο του League Cup «Νίκος Σαμαράς».

Ανάλυσε το

Πλούσιο σε σασπένς και συγκινήσεις ήταν το τιοπικό ντέρμπι των ομάδων της Θεσσαλονίκης στον Έβρο, όπου ο Δικέφαλος του Βορρά με εξαίρεση τον περίπατο του β’ σετ τα βρήκε σκούρα από τη νεοφώτιστη ομάδα . Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα της Ένωσης Τούμπας,  με καλή ψυχολογία από τη νίκη της πρεμιέρας επί του Άρη βρέθηκε να προηγείται στο α’ σετ με 9-2 των φιλοξενούμενων που έδειξαν να είναι έξω από τα νερά τους στο μικρό γήπεδο της ΜΕΝΤ.

Όσο πέρναγε η ώρα όμως οι φιλοξενούμενοι προσαρμόζονταν στο χαμηλό φωτισμό και στις άλλες ιδιαιτερότητες της έδρας με αποτέλεσμα με ένα σερί 20-10 η παρέα του Γκόμεζ, εκμεταλλευόμενη πέρασε μπροστά με 22-18. Οι παίκτες του Σπύρου Γκολίτση όμως δεν τα παράτησαν και εκμεταλλευόμενοι κάποια κενά διαστήματα των αντιπάλων τους μείωσαν με μπλοκ του Χατζηηλιάδη στον Μουρ στον πόντο 23-22, όμως ο ΠΑΟΚ έφτασε τελικά στην κατάκτηση του σετ 25-23.

Με το 2ο σετ να μην αντέχει σε κριτική, καθώς οι παίκτες του ΠΑΟΚ με καλό σερβίς, εξαιρετικές άμυνες και αποτελεσματικότητα στην επίθεση έκαναν “δια περιπάτου” τo 2-0 σετ με 25-12,  η Ένωση Τούμπας βρέθηκε “με την πλάτη στον τοίχο” ενόψει του 3ου σετ. Κάπου εκεί όμως λειτούργησε το “ένστικτο επιβίωσης” των γηπεδούχων που πήγαν τελικά το ματς στην κόντρα.

Μάλιστα στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του σετ η Ένωση Τούμπας είχε βραχεία κεφαλή 1-2 πόντων από τους φιλοξενούμενους , όμως στη συνέχεια ισοφαρίζονταν και οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ. Η ομάδα του Γκολίτση ήταν αυτή που στο 25-24 έφτασε πρώτη σε σετ μπολ, αλλά δεν κατάφερε τελικά να το τελειώσει κι έτσι η έμπειρία των αντιπάλων τους “μίλησε” στη συνέχεια, όπου μετά από συγκλονιστικές μάχες Σακόγλου-Γκόμεζ, εκπληκτικές άμυνες των γηπεδούχων και εννέα ματς μπολ ο Βενεζουελάνος ‘Χάρι” χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στον ΠΑΟΚ.

Το… «κλειδί»

Τα νεκρά σημεία των γηπεδούχων στο 8-2, όπου το υπέρ τους προβάδισμα εξανεμίστηκε και ο ΠΑΟΚ με ένα επιμέρους 20-10 έφτασε στην μεγάλη ανατροπή, αλλά και η αδυναμία της Ένωσης Τούμπας να τελειώσει στο 3ο σετ το σετ μπολ και να παραμείνει ζωντανή μειώνοντας σε 2-1  ήταν κυριότερα σημεία που οδήγησαν στην διαμόρφωση του τελικού σκορ και στην “ασπρόμαυρη” νίκη.

Το… «ταμείο»

Οι προερχόμενοι από τα… σαλόνια της Volleyleague παίκτες του ΠΑΟΚ τα βρήκαν μπαστούνια στα… αλώνια του κλειστού της ΜΕΝΤ, καθώς από την αρχή η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη έδειχνε “έξω από τα νερά της”,  συνηθισμένη όλο αυτό το διάστημα να προπονείται σττο αχανες “Παλατάκι” της Πυλαίας. Η σοβαρότητα όμως στα κρίσιμα σημεία του ματς και η κλάση κάποιων πρωτοκλασσάτων παικτών του Δικέφαλου του Βορρά “μίλησε”, απέναντι σε μία σκληροτράχηλη ομάδα, που το πάλεψε,  όμως δεν πίστεψε μέχρι τέλους, ότι μπορεί να κερδίσει και δεύτερο συνεχόμενο ματς. Γεγονός πάντως είναι ότι για δεύτερο παιχνίδι η Ένωση Τούμπας έδειξε καλά δείγματα και φάνηκε πως σε αυτή την έδρα θα κάνει ουκ ολίγες… κηδείες στο πρωτάθλημα της Volleyleague, επιφυλλάσοντας “δύσκολα” βράδια στους αντιπάλους της.

Τάδε έφη…

Γιάνης Καλμαζίδης: “Όπως δήλωσα και πριν από την έναρξη του League Cup οι πρεμιέρες πάντα εγκυμονούν κινδύνους Στο πρώτο σετ μετά και το αρχικό σοκ καταφέραμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι και να κατακτήσουμε με σχετική άνεση το δεύτερο. Κάπου εκεί πιστέψαμε ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει, χαλαρώσαμε και δώσαμε δικαίωμα στη ΜΕΝΤ , της οποίας αξίζουν συγχαρητήρια γιατί στην πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία έδειξε μεγάλη ανταγωνιστικότητα”.

Γκόμεζ: “Όλοι έλεγαν ότι θα ήταν ένα εύκολο παιχνίδι, αλλά εγώ περίμενα πως θα ήταν πιο δύσκολο. Η ΜΕΝΤ έπαιξε πολύ καλά και στο πρώτο και στο τρίτο σετ. Το πρώτο σετ ήταν για εμάς αναγνωριστικό γιατί έπρεπε να συνηθίσουμε το γήπεδο της ΜΕΝΤ. Στη συνέχεια ανεβάσαμε ρυθμούς και πήραμε εύκολα το δεύτερο σετ. Κάπου εκεί χαλαρώσαμε και οι αντίπαλοι το εκμεταλλεύτηκαν . Ευτυχώς τέλος καλό. Τώρα θα χαλαρώσουμε και αύριο θα κοιτάξουμε το παιχνίδι με τον Άρη που επίσης θέλει μεγάλη προσοχή”.

Με τη γλώσσα των αριθμών

Ένωση Τούμπας (Γκολίτσης): Σακόγλου 16 (14/33 επ, 2 άσσοι), Γκόρτσανιουκ 1 (1/4 επ), Χατζηηλιάδης 9 (6/19 επ, 3 μπλοκ, 59% υπ 53% άριστες), Μπισέτ 14 (11/19 επ, 3 μπλοκ, 75% υπ – 75% άριστες), Πάρις 7 (7/14 επ), Αντιφάκος 3 (2/3 επ, 1 άσσος) / Κναπεκ (λ, 73% υπ – 64% άριστες), Αντωνιάδης (λ, 47% υπ – 27% άριστες), Παπαϊακώβου 5 (5/7 επ), Μάντζιος 1 (1/2 επ, 20% υπ – 20% άριστες)

 
ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Ντίνας 4 (2/3 επ, 2 άσσοι), Κουρνέτας 3 (1 άσσος, 2 μπλοκ), Μουρ 8 (7/11 επ, 1 άσσος), Γκόμεζ 20 (17/29 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Εφραιμίδης 6 (6/8 επ, 56% υπ – 33% άριστες), Σαφράμοβιτς 11 (8/22 επ, 3 άσσοι, 58% υπ – 50% άριστες) / Γκαράς (λ, 65% υπ – 55% άριστες), Παντακίδης 1 (1/1 επ), Σαμπαναΐ 1 (1/1 επ), Καρασαββίδης, Αναστασιάδης.
 
2η αγωνιστική – Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014
19.30: Ένωση Τούμπας – Π.Α.Ο.Κ. 0-3 (23-25, 12-25, 32-34)
Διαιτητές: Αβραμίδης, Δεληκωστίδης. Παρατηρητής: Κάλλας. Επόπτες: Μπουκουβάλα, Πεχλίδης. Γραμματεία: Καρακούλια.
3η αγωνιστική – Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014
18.30: Π.Α.Ο.Κ. – Α.Σ.Άρης
Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Αβραμίδης. Παρατηρητής: Μιχελινάκης. Επόπτες: Γιώγιου, Στεργιόπουλος Χ. Γραμματεία: Παναγιωτίδου.
 
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Θ. Ομάδες Αγ. Β Σετ
1. Π.Α.Ο.Κ. 1 3 (3-0)
2. Ενωση Τούμπας 2 3 (3-4)
3. Άρης Α.Σ. 1 0 (1-3)