Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Mακεδόνες: «Παίκτριες που κάνουν τη διαφορά»

Mακεδόνες: «Παίκτριες που κάνουν τη διαφορά»

Πλατιά χαμόγελα και αισιοδοξία έχει προκαλέσεις στους φίλους των Μακεδόνων Αξιού η απόκτηση των Σαγκάρντια και Τοάτζι.  Η πασαδόρος της εθνικής Αργεντινής και η Βραζιλιάνα ακραία, συνθέτουν ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ», που ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα των Κυμίνων και υπόσχονται αγωνιστική ποιότητα, πλούσιο θέαμα και μια καλή πορεία στην Α1.

Ο γενικός αρχηγός της ομάδας του Αξιού και διοικητικός ηγέτης της ομάδας, σχολίασε στον Volleyplanet, την απόκτηση των δύο Νοτιοαμερικανίδων:  «Πιστεύω ότι είναι δύο παίκτριες που θα κάνουν τη διαφορά και θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τις νίκες που θέλουμε.

Μπορεί οι φίλαθλοι μας να είναι ενθουσιασμένοι αλλά εμείς κρατάμε την μπάλα χαμηλά και πρώτος στόχος μας είναι η παραμονή στην κατηγορία και ότι προκύψει μετά. Εδώ να αναφέρω ότι κρατήσαμε και το βασικό κορμό από ελληνίδες παίκτριες στις οποίες στηριχτήκαμε περυσι όλη τη χρονιά για να κερδίσουμε την άνοδο στην Α1 ενώ οι τίτλοι μας στο πανελλήνιο κορασίδων αποδεικνύει τη  σωστή δουλειά που γίνεται στις ομάδες υποδομής.

Pontikas me paiktes paok-23456789Makedones foto trikala-6789

Ο εντοπισμός και η απόκτηση των Σαγκάρντια-Τοάζι, έγινε από τον προπονητή μας, Μανώλη Σκουλικάρη, και το προπονητικό του επιτελείο το οποίο αποτελούν οι Νίκος Στυλιανίδης, Γιάννης Βαγγέλης και τον στατιστικολόγο της ομάδας  Γιώργο Χατζηπαρασκευά.

Στους Μακεδόνες υπάρχει άψογη συνεργασία μεταξύ διοίκησης-προπονητικού επιτελείου ενώ υπάρχουν και πολλοί παράγοντες της ομάδας που διαθέτουν χρόνο και κόπο για να βρουν χορηγούς και να γίνουν οι μεταγραφές και να καλυφτούν τα έξοδα του συλλόγου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας  Νίκο Ποντίκα και τους Θεολόγο Μπορμπόκη, Κώστα Ρίσκο,  Αποστόλη Παπαδόπουλο, Δημήτρη Καλτσώνη για την προσπάθεια που καταβάλλουν για να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας.

Καλώ τους φιλάθλους μας να μας στηρίξουν με τα εισιτήρια διαρκείας ώστε με την επιστροφή της ομάδας μας στο κλειστό των Κυμίνων, ύστερα από τρία χρόνια να δημιουργήσουμε μια δυνατή και καυτή έδρα.»

Pontikas -polynpouloyMakedones-00000Makedones polynopoulou anatolia-45678

Πολυνοπούλου: Να καθιερωθούμε στηνΑ1

Από τις σταθερά κορυφαίες παίκτριες των Μακεδόνων είναι η 21 χρονη (1μ.82), ρούκι 2015 (καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη παίκτρια κάτω των 21 ετών), Ιωάννα Πολυνοπούλου, η οποία ανανέωσε με το σύλλογο των Κυμίνων για άλλη μια σεζόν και σχολίασε στον Volleyplanet:

“Είμαι πολύ χαρούμενη που θα αγωνιστώ για ακόμα μία χρονιά με την ομάδα των Μακεδόνων. Πέρυσι πετύχαμε με πολύ κόπο και δουλειά το στόχο μας και επιστρέψαμε στην Α1 κατηγορία μετά από απουσία ενός χρόνου, με σκοπό να καθιερωθούμε σε αυτήν. Εύχομαι να έχουμε μία επιτυχημένη σεζόν..χωρίς τραυματισμούς και να πετύχουμε τους στόχουςτης ομάδας.

Makedones paiktries-9999999Polynopouloy miridou-0900

Η σεζον που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη όμως είχαμε δίπλα μας τόσο τους ανθρώπους της διοίκησης που στήριξαν την προσπάθεια μας όσο και τους προπονητές που ήταν συνοδοιπόροι μας στο ταξίδι για την ανοδο.

Δουλέψαμε πολύ και έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένες συνεχως γιατί το πρωτάθλημα είχε μεγάλη διάρκεια και ο στόχος ήταν ένας. Τελικά αυτός επιτεύχθηκε στα Τρίκαλα και η ικανοποίηση ήταν μεγάλη.

Ήταν ή επιβράβευση μας για τον κόπο και τις ώρες δύσκολης δουλειάς που κάναμε όλη τη σεζόν. Σε προσωπικό επίπεδο..προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς και να αποδίδω όλο και καλύτερα και πιστεύω πως τα καταφέρνω με τη βοήθεια των προπονητών και των συμπαικτριών μου!»

Η Πολυνοπούλου ξεκίνησε το βόλεϊ από τις ακαδημίες της Νέας Γενεάς Ασβεστοχωρίου, σε ηλικία 13 ετών .Στα 16 έγινε μέλος της γυναικείας ομάδας με την οποία έπαιξε στο πρωτάθλημα της α2. Αγωνίστηκε εκεί για 4 χρόνια και  το 2014 ήρθε ή πρόταση από την ομάδα των Μακεδόνων την οποία και δέχτηκε. Μάλιστα στη πρώτη της σεζόν στην Α1 ανακηρύχθηκε ρουκι 2015 αν και η ομάδα υποβιβάστηκε στην Α2.